Исписивање

Герт Вајскирхен Одлуком да финансира осумњичене за ратне злочине Србија је сама прецртала своју интеграцију у Европу.

Герт Вајскирхен, портпарол за спољну политику Социјалдемократске партије Немачке, "Франкфуртер рундшау"

Исписивање

Валтер Швимер Није примећен очекивани напредак у изградњи институција и јачању владавине права. Главни разлог за непостизање очекиваног напретка је недостатак политичке воље.

Валтер Швимер, генерални секретар Савета Европе, у Скупштини СЦГ

Волимо да нам не буде пријатно

Горан Свилановић Зашто је требало да идемо у Скупштину и да оде порука широм света и да, у року од 24 сата, добијемо одлуку Америке о томе да се замрзава пружање даље финансијске подршке? Некада не мора да се иде јавно и на велика звона. Ви сте чули да се нека средства издвајају у Србији, ја сам о томе говорио новинама, али то је нешто, што се каже, информација ниског профила која ни на који начин није довела државу у ситуацију да мора да објашњава, да тражи буџетску подршку од других, од ЕУ, Америке, од ММФ-а, а да истовремено део тих буџетских пара иде и на финансирање хашких оптуженика.

Горан Свилановић, министар иностраних послова СЦГ, Радио "Б92"

Премијер-финансијер

Јово Ћурувија Нећу да плаћам Миру Марковић, против које сам поднео кривичну пријаву да је подстрекач и инспиратор убиства мог брата. Нећу да плаћам исте оне који су опљачкали нацију до голе коже. Нека премијер из свога џепа извади паре и нека плаћа кога хоће.

Јово Ћурувија, брат Славка Ћурувије, "Б92"

Независни амбасадор

Драгиша Бурзан Као амбасадор залагаћу се за независну Црну Гору.

Драгиша Бурзан, новоименовани амбасадор Државне заједнице СЦГ у Лондону, "Публика"

Кратка изјава о љубави

Хашим Тачи На свету нема народа који више поштује и воли војнике НАТО него Албанци. Ослободили су Косово и штитили га, што чине такође данас.

Хашим Тачи, председник Демократске партије Косова, "Новости"

Кратка изјава о љубомори

Ибрахим Ругова У немирима на Косову учествовало је више екстремистичких група, ја верујем да је било уплитања из суседних земаља које завиде Косову на напретку који је у последње време постигнут.

Ибрахим Ругова, председник Косова, "Сандеј телеграф"

Од Косова један путић

Небојша Човић Изгледа да су Албанци за све оно што се догодило између 17. и 19. марта добили миг. Наравно они су жртвовали део свог кредибилитета, ако су га икада и имали, али су у суштини добили битку. Конци воде у Америку, се неколико дана пре насиља на Косову су се појавили неки људи који су и раније били ту.

Небојша Човић, председник Координационог центра за Косово и Метохију, "Новости"

"Помириш се са Ђуром – он ће ти опростити што те тук'о"

Милорад Вучелић СПС ће размислити да ли ће гласати за избор Вука Драшковића за шефа дипломатије, и то само ако он то јавно затражи и лепо се извини за све оно што је говорио о СПС-у.

Милорад Вучелић, потпредседник СПС-а, "Бета"

"Помириш се са Ђуром – он ће ти опростити што те тук'о"

Вук Драшковић Могу једино да их молим да ме не подрже.

Вук Драшковић, председник СПО-а, "Бета"

Пуцајте, ја и сада не подносим оставку

Матија Бећковић Пуцајте!

Матија Бећковић, академик, на питање да ли би радије био председник Републике или да му пуцају у чело, "Глас јавности"

Пуцајте, ја и сада не подносим оставку

Матија Бећковић Мислим да не би било згодно да и пре него што су избори расписани и пре него што сам кандидован, подносим оставку.

Матија Бећковић, академик, "Бета"

Слатки снови

Војислав Коштуница Чини ми се да сањам законе које треба донети.

Војислав Коштуница, премијер Србије, "Политика"

Кад порастем бићу Ђинђић

Слободан Антонић После свега што се догодило између ДС-а и ДСС-а након обарања режима Слободана Милошевића, за челнике ДСС-а мање болна варијанта да сарађују са онима који су на Милошевићевој, него на линији Зорана Ђинђића. ДСС није имао симболичку и психолошку победу над Ђинђићем и његовом опцијом, тако да они још увек задовољавају ту врсту политичке фрустрираности.

Слободан Антонић, политички аналитичар, Прес клуб "Медија центра"

Овлашћено тумачење

Небојша Бакарец Нема ништа спорно у именовању [шефа одборничке групе СПС-а у Јагодини] Горана Јововића за помоћника министра правде. СПС није ушао у Владу, јер заменици министра јесу чланови Владе а помоћници нису.

Небојша Бакарец, високи функционер ДСС-а, "Блиц"

Хронично обољење, брзо оздрављење

Велимир Илић Од владе имамо пуну подршку. Било је препуцавања са Министарством финансија, али не замерам министру, он воли да се петља у друга министарства. Ми се у његово не петљамо, али се надамо да ће то његово хронично обољење брзо нестати и да ће одустати од тога.

Велимир Илић, министар за капиталне инвестиције, конференција за новинаре

Властољуб

Звонко Обрадовић Богољуб Карић покушава да се поново приближи некима у власти. Чинио је то и раније, а они којима је био близак, нису добро прошли.

Звонко Обрадовић, посланик Г17 Плус у Скуштини СЦГ, у Горњем Милановцу

Нови џип и стара пакост

Александар Тијанић Тачно је, возим нови џип, али не видим шта је чудно у томе, јер џипове возим последњих седам-осам година и све сам их сам купио. Заиста не знам одакле гласина по граду, коју сам и ја чуо, да ми га је Карић купио, јер с њим немам никакав пословни однос већ четири године. Није ми га купио ни Карић, ни Коштуница... Узгред, информацију да сам 'виђен у граду у новом џипу' објавило је 'Време', а ја на то могу да додам да сам и главног уредника тог листа видео у граду с новом женом, иако има стару.

Александар Тијанић, директор РТС-а, "Глас јавности"

Неистомишљеник

Биљана Ковачевић-Вучо Ја више и не знам да ли имам истомишљенике. Можда је то и добро.

Биљана Ковачевић-Вучо, председник ЈУКОМ-а, "Културни нокаут"