Та тешка страна реч „извини“

Јелена Ћурувија Ђурица Ја ни у једном тренутку нисам чула „извини“ зато што је он [Aлександар Вучић] био министар информисања у том тренутку и донео тај закон који је уништио мог оца. Нисам чула „извини“ нити од њега, нити од Дачића нити од нашег актуелног председника. [...] Значило би ми, људски би ми значило. Јер то показује да они можда заиста имају проблем са својом прошлошћу и можда заиста размишљају о томе какви су били људи тих деведесетих и које су биле последице њиховог деловања.

Јелена Ћурувија Ђурица, ћерка новинара Славка Ћурувије убијеног 1999. године, „forum.tm“

А од Хрвата најближи су нам они проусташки

Патријарх Иринеј Ми, Срби, немамо ближе него вас Хрвате.

Патријарх Иринеј, хрватском министру културе Златку Хасанбеговићу, познатом по величању усташа, у Пакрацу, Б92

Цвијет хрватства

Златко Хасанбеговић Иако сам муслиман, веома сам се радовао сусрету папе Фрање и московског патријарха Кирила, што је знак наде и обнове наших свеукупних односа.

Златко Хасанбеговић, министар културе Хрватске, Б92

Српско-стокхолмски синдром

Марија Захарова Како можете да штитите ту земљу [Србију] кад, упркос расположивим информацијама да људе држе као таоце, ви их бомбардујете? О каквој безбедности причате? То је посебна врста понижења, покушај да се наметне стокхолмски синдром, кад присилите жртву да вас воли и да јавно призна да жели да буде са вама.

Марија Захарова, портпарол Министарства спољних послова Русије, о погибији двоје српских службеника у Либији приликом америчког бомбардовања, „Данас“

Лако ћу ја без вас, како ће динар без мене?

Јоргованка Табаковић Курс ће бити стабилан док сам ја гувернер и док год имамо такве девизне резерве, како имамо.

Јоргованка Табаковић, гувернер НБС, на ТВ „Пинк“, „Бета“