Најстарије (политичке) занатлије

Миша Ђурковић Ја сам пре свега научник. Да неко не дође у позицију да ме представи као политичког аналитичара, рекао сам да сам спреман да се физички обрачунавам. То је, да извинете, као да вам неко данас каже да сте проститутка. Заиста. Могу да кажем за сваког од тих људи ко га и зашто га плаћа.

Миша Ђурковић, виши научни сарадник Института за европске студије, панел „Да ли да штрчимо или да се шћућуримо?“ на Мокрогорској школи менаџмента (2015), „TeslaVision.TV“

Еротика у доба кулирања

Биљана Србљановић Има једна тачна српска реч за све ове кулове, што су почели опасно да се множе, који мизогиним испадима скрећу пажњу на себе, подижу сопствени его и популарност код примитивне патријархалне светине. Она гласи: пи.копаћеник.

Биљана Србљановић, драмски писац, о изјави Предрага Ј. Марковића (СПС) да га Јадранка Јоксимовић (СНС) „еротски фасцинира“, „Фејсбук“/„Блиц“

Кад мозак (министра) није више филхармоничан

Петар Божовић С великим симпатијама смо га дочекали, поштовали смо оно што је урадио с Филхармонијом, али се све завршило оног тренутка кад је сео у фотељу. Изгледа да је магнетна моћ те столице и његово дупе пришфрафила. А то кад се деси, онда мозак више не функционише како треба. Имају ту неки шрафови који стежу буљу. Где су ти сатови који су откуцавали кад ће се отворити музеји? Музеји су код нас, и као зграде и као институције, већ постали занимљиви за археологе.

Петар Божовић, глумац, о министру културе и информисања Ивану Тасовцу, „Курир“