Продаја туђег и куповина својег

Богољуб Карић Жестоко су ме казнили [у Србији], јер су моје компаније у стечају. Сву имовину ми уништавају. Све продају. Продају моју кућу, а ја је купујем поново. Продају део наше фирме, а ја га купујем поново.

Богољуб Карић, председник „БК групе“ и председник Покрета Снага Србије, из Белорусије за „Блиц“

Баук Коштунице кружи правосуђем

Богољуб Карић Не, јер је то монтирани политички процес који је покренуо Коштуница, тадашњи премијер, са одређеним центрима моћи, који су одговорни грађанима за распродају и криминално уништавање националне економије и који су милионе грађана оставили на улици без коре хлеба.

Богољуб Карић, председник „БК групе“, о могућности да се појави пред судом у Србији, „Блиц“

Он је знао судбу и све шта га чека

Богољуб Карић Преузео сам све послове брата Драгомира у Русији и земљама бившег Совјетског Савеза. Имао сам две могућности - да ме Коштуница ликвидира у његовом казамату, а онда би објавили, што се и дешавало, да сам се самоубио, или да одем из своје Србије и да са 30.000 запослених градим милионе квадрата. Вратићу се [у Србију] кад правда победи.

Богољуб Карић, председник „БК групе“ и председник ПСС-а, о свом бављењу политиком, из Белорусије за „Блиц“

Волим и ја да се кријем иза патриотизма... но трпим

Богољуб Карић Рекао сам Коштуници: „Ако желите да нас уништите, ја ћу онда да се бавим вашим послом. Изгледа да је ваш посао најбољи. Ништа не радите, обмањујете народ, ништа нисте створили, кријете се иза патриотизма, а све сте генерале послали у Хаг, осуђивали сте Солану, а са њим се рукујете, грлите и љубите, посебно вам одговара загрљај Карле дел Понте“.

Богољуб Карић, председник „БК групе“ и председник ПСС-а, о свом бављењу политиком, „Блиц“

Престоница Илића

Велимир Илић Сећате ли се како је корзо изгледао кад сам ја дошао [1996], оне мале пивнице, малих киоска, јад и несрећа, аутобус је пролазио кроз корзо... Све се то променило, постали смо модеран, леп град. Кад сте улазили од Прељине, није било ничега. Био је код Коњевића „Ауто Чачак“ и то је било све. Сада, кад улазите - улазите у метрополу европског, светског типа. Ко год дође, то каже.

Велимир Илић, председник Нове Србије, на страначком скупу у Чачку, „Око магазин“ РТС-а

Истрага змија (у Драгачеву и шире)

Велимир Илић Виде они [Двери] да не могу лако да победе. И не могу да победе. У Драгачеву су рекли - потући ћемо их, Нова Србија неће проћи цензус. А ми их убили као гују, не постоје.

Велимир Илић, председник Нове Србије, на страначком скупу у Чачку, „Око магазин“ РТС-а

Шака Зулу (чачанског краљевства)

Велимир Илић Мора неко чврсте руке да дође овде, лупи шаком о сто и каже: морате да радите за овај народ. Нема свађе. Код мене су седнице трајале 2 сата, овде трају 20 дана. Докони људи заседну и причају, причају, причају... Све знају. Питам га - шта си радио? А он брисао књиге у библиотеци и лепио корице.

Велимир Илић, председник Нове Србије, о седницама Скупштине града Чачка, „Око магазин“ РТС-а

Уместо да пева, слобода плаче (за цензуром)

Душан Ковачевић Није постојала ова данашња такозвана слобода и демократија у којој можеш да радиш и говориш све и свашта, и највеће гадости, без икакве одговорности, без осуде, без стида. Кад видим ову нашу данашњу демократију, почнем да жалим за ондашњом цензуром. Ондашње се време неће поновити. Ствари су отишле у потпуно другом правцу. А ми пратимо велики бели свет углавом у ономе што је у њему најгоре. Па се још трудимо да будемо бољи, то јест гори од оригинала.

Душан Ковачевић, драмски писац и позоришни редитељ, о стваралаштву током седамдесетих и осамдесетих, „Блиц“

Лажни (млади) ботови и права (високоумна) инквизиција

Александар Вучић Сви они који [...] припадају тој „инквизацији“, том „храму високоумних људи“ мисле да смо сви ми ботови и кретени, иако смо завршили више школе него ти „високоумни људи“, и са бољим и већим успехом... Ја сам члан СНС-а и поносим се тиме. Што сте Ви бољи од мене што нисте члан? Не мислим да сте бољи и да је било ко од њих бот. То су добри млади људи који чекају каква им је будућност.

Александар Вучић, премијер Србије у техничком мандату и председник СНС-а, новинару Зорану Пановићу, „Ћирилица“ на ТВ „Хепи“

Софоклом противу мрзитеља

Александар Вучић Уопште није немогуће и не бих то искључио [да СНС не добије већину], једнако је вероватно или вероватније да победе сви они који су уједињени у мржњи против мене или странке коју водим. Али, како је Софокле говорио – милије ми је да часно пропаднем него да победим варајући.

Александар Вучић, као председник СНС-а, „Ћирилица“ на ТВ Хепи

Кад удари јунак на убоге...

Александар Вучић Обећавам вам да ћу наћи времена и да ћу наћи начина да изађем на дуел са њих петорицом. И то нема никаквог карикатуралног приступа, нити било чега другог.

Александар Вучић, премијер Србије у техничком мандату и председник СНС-а, о опозицији, у „Ћирилици“ на ТВ „Хепи“, „Истиномер“