Опасач невиности

Небојша Павковић Немам разлога да будем храбар, отпутујем у Хаг и тамо доказујем своју невиност. Држава мора да докаже своју невиност.

Небојша Павковић, бивши начелник Генералштаба, "Европа"

О идењу

Војислав Коштуница Па, радим део посла који се не види у јавности, чак и не волим послове који се виде у јавности, а не доносе резултате. Нису једноставне ствари и Влада покушава да заиста уреди државу, да је уреди законима, и то је велики посао. Треба много тога донети, времена нема довољно, нема довољно воље, понекад нема сагласности око тих ствари и највећи део посла је те врсте. Али, опет, некако иде.

Војислав Коштуница, премијер Србије, "Б92"

Турци су били бољи (о Милошевићу и да не говоримо)

Десимир Тошић Садашња Коштуничина и Лабусова власт није турско царство, чак није ни Милошевићево. Али, она у неком смислу носи још већу опасност него што су то били претходни режими, јер то је толико мутно и толико је диспаратно.

Десимир Тошић, функционер Демократског центра, "Радио Б92"

Турци су били бољи (о Милошевићу и да не говоримо)

Биљана Ковачевић-Вучо И заправо ја мислим да је ова ситуација много опаснија него она за време Милошевића, зато што је Милошевић стајао иза те своје политике, носио одговорност за ту своју политику.

Биљана Ковачевић-Вучо, адвокат и председник ЈУКОМ-а, "Радио Б92"

Гласаш и не мислиш о свиђању

Мирољуб Лабус Драган Маршићанин има највише шансе да победи Николића у другом кругу избора за председника и због тога би грађани требало да гласају за њега, без обзира да ли се он неком свиђа или не свиђа.

Мирољуб Лабус, потпредседник Владе Србије, "Бета"

Нема реинкарнације без кандидатуре

Милан Милошевић Српски политички човек верује у реинкарнацију. Осам партија елиминисаних на претходним парламентарним изборима сада је истакло сопственог председничког кандидата.

Милан Милошевић, новинар, "Време"

Леп, а произвођач

Богољуб Карић Имали смо пет фабрика које су остале на Косову и Метохији а онда су Карићи направили банку и осигуравајућу компанију и прешли на виши ниво производње него раније.

Богољуб Карић, председнички кандидат, "Дневник"

Леп, а произвођач

Богољуб Карић Ја сам богат и леп човек и мени није стало до власти. Кандидујем се да покренем производњу у Србији.

Богољуб Карић, председнички кандидат, "Врањске"

Кичмоломац

Томислав Николић Хоћу да сарађујем са Западом онако као што сам пре петнаестак дана у Стразбуру 'сломио кичму Харију Холкерију'.

Томислав Николић, председнички кандидат СРС-а, "Курир"

Мирођија

Зоран Анђелковић Баки Неки појединци који себе називају политичким факторима, као што је Даница Драшковић, покушавају да одређују шта ће се и о чему расправљати у парламенту. Она треба да седи код куће и кува чорбу, а не да се бави политиком.

Зоран Анђелковић Баки, генсек СПС-а, "Политика"

Мирођија

Изјаве.нет Поднео сам оставку на функцију јер је Даница Драшковић тражила смену комерцијалног директора Рајка Убипарипа, кога сам ја поставио на дужност. Нико ми никад није одређивао, бирао и наметао сараднике, па то не може ни Даница Драшковић.

Богић Булатовић, који је три дана био директор Београдског сајма, "Вечерње новости"

Јесте свеједно?

Драган Јочић Потпуно је безначајно где је [Легија] био, с ким је причао, потпуно је безначајно све оно што претходи оном што ће бити, а то је његова званична улога човека који може допринети расветљавању истине о убиству премијера. Хајдемо да сачекамо тај десети јун, да видимо шта ће и тај првооптужени за убиство рећи.

Драган Јочић, министар полиције, "Б92"

Светска искуства из Русије

Бранко Павловић Међу купцима постоји фер-плеј, зато што их је двадесет. Па ви сте имали само једно такмичење око локала, кад је 'Хемпро' понудио локал на Теразијама. Тад су се покрвили Мишковић, Цане Суботић и не знам ко је био трећи. Отишао је квадрат за 20 000 марака. То је било тад и никад више. Сели су и договорили се: ово је бре глупо, дај да видимо како ћемо да радимо. Како то да сте то имали за један локал и никад више? Ово се не разбија било каквом процедуром. Ту је потребна политичка одлучност да лепо узмете и ударите у главу и решите цео проблем. То се свуда у свету тако ради. [...] Па знате како је господин Путин то решио. Подигао га у Новосибирску, тамо нема ни мобилне телефоније, а не нешто друго... какав адвокат, нема ништа тамо.

Бранко Павловић, директор Агенције за приватизацију, "НИН"

Далеко је, бре, Америка

Изјаве.нет У иностранству стално слушамо исту причу, како нас у отаџбини чекају 'раширених руку'. Које, бре, раширене руке? Овде не можеш месецима да закажеш састанак са обичним чиновником... После само две недеље коресподенције преко Интернета заказао сам састанак са Родом Благојевићем, гувернером Илиноиса. Шта мислите, да ли се Благојевић појавио у заказано време? Наравно.

Горан Савић, "наш Американац" из Крагујевца, "Независна светлост"

Хитови прошлог века

Ратко Адамовић Певали смо 'Краљу Петре демократо, ми волимо тебе зато', а онда 'Ми хоћемо краља Перу да вешамо за бандеру', па 'Друже Тито, јабуко са гране', па 'Поноси се земља житом, Тито нама и ми Титом', па љубичице плава и бела, па... Онда нам није била довољна наша обогаљеност већ смо тровали и рођену децу награђујући их када би писали у школи 'Волим Тита више него маму и тату'. Само из таквог блатишта и посрнућа могли смо крајем 20. века клицати Милошевићу 'Слобо слободо'.

Ратко Адамовић, писац, "Политика"

Дан старости

Стеван Мирковић Ово се не заборавља!

Стеван Мирковић, генерал, о свом вођењу козарачког кола на овогодишњи "Дан младости", "Време"