Очекујући Радована

Флоранс Артман Она [Карла дел Понте] очекује, она се нада, и ми нећемо одустати, само не знамо када ће се то десити.

Флоранс Артман, представница за штампу Карле дел Понте, поводом њене најаве да ће Радован Караџић бити ухапшен до краја јуна

Генералска анатема

Небојша Павковић Не могу други да одлучују о мојој глави. А ја њима могу само да поручим да, без обзира шта се с нама буде десило, сигурно ће стићи освета сваког од њих. Стићи ће заслужена казна све оне који буду донели одлуку о нашем изручењу.

Небојша Павковић, бивши начелник Генералштаба, "Грађански лист"

Одбрана је најбољи напад

Слободан Милошевић Ја ћу да испитујем своје сведоке и ја ћу да присуствујем њиховом унакрсном испитивању овде, на овом месту. А ово што данас чините је класичан пример малтретирања, физичког малтретирања затвореника.

Слободан Милошевић, у Хашком трибуналу

Председнички

Борис Тадић Ово је био испит политичке зрелости народа, ДС и целокупног демократског блока. Неважно је сада колики је удео које странке у победи.

Борис Тадић, председник ДС-а, на Главном одбору

Саветнички

Борис Тадић Да сам ја на Младићевом месту, онда бих се скривао у Хрватској.

Борис Тадић, председник Србије, "Шпигл"

Не чачкај Тому док контролише изборе

Томислав Николић ЦеСИД, који отворено ради за Тадића, позивао је родитеље да спрече младе да гласају за мене! [...] Не доказујем ништа, ви ме чачкате. Само питам откуд ЦеСИД ту? Шта они раде? [...] Шта они има да контролишу изборе? Ја контролишем изборе! Ко су они да позивају да се изађе на изборе? И да ли је ЦеСИД икада рекао да су покрадени радикали? Није, наравно.

Томислав Николић, кандидат за председника, "Курир"

"Момци из Бразила"

Љубомир Живков Угостили смо раелијанце, мајсторе клонирања, да их само не ангажују радикали, дођу избори, на плакатима Шешељ, са бесмртним шишкама, мало млађи: РАЕЛНО!

Љубомир Живков, у "Ретровизору" ТВ "Б92"

Производња салате (и услуга)

Богољуб Карић Ја сам био шеф своје кампање заједно са читавом породицом. Салата је наш породични изум и метафора.

Богољуб Карић, председник покрета "Снага Србије", "Политика"

Производња салате (и услуга)

Богољуб Карић Ако ја дођем из Пећи и направим усред Београда банку, телевизију, Интернет, мобилну телефонију, универзитет, десет новина, радио, осигурање – је л' то није производња? Је л' бисте више волели да правим косе и мотике.

Богољуб Карић, председник покрета "Снага Србије", "Политика"

За веселије коње, ал' да не буду кафени

Изјаве.нет Фреске су још тамо, испод првог слоја малтера. Карић их је задржао, а није их платио. И данас се питам да ли сам отказ добила зато што се његовој супрузи Миланки није свидело зато што сам на посао долазила у шортсу или зато што јој се није свидело моје сликање... Док Миланка није 'уплела своје прсте', Богољубу ништа није било ружно. Долазио је три, четири пута и говорио: 'Добро је, ради даље.' Врхунац је био када дође Миланка и каже: 'Фигуре су превелике, смањи их за пет центиметара.' Када сам урадила све поново, нису им се свидели бели коњи, већ су тражили 'неке веселије'. Када су добили једног пегавог, једног браон и два сива, Миланка је рекла да су 'много кафени'. Једна од замерки била је да небо 'није довољно провидно'. Онда сам плаво небо са белим облацима преправила у 'мало олујније', са жућкастим облацима.

Војислава Тодоровић, иконописац, "Скандал!"

Тај воли све (осим Ч. Ј.)

Петар Луковић Није јасно какве су Тадићеве визије, сем опште приче – волим људе, животиње, децу, све, мир у свету.

Петар Луковић, радник "Пинка" за БиХ, према "Европи"

Тај воли све (осим Ч. Ј.)

Петар Луковић Данашње виртуелно постојање Владе Србије, уз подршку Милошевићевог СПС-а, резултат је класичне Тадићеве 'пичкасте политике': да не таласамо, да их не рушимо, интерес Србије је бла-бла изнад партијске политике, српски гласачи су уморни од подела и нових избора… а да у пројекцији видимо како се Тадић приближава Коштуници, макар и зато што lobby иза Тадића (Добрица Ћосић & Српска академија наука и уметности & српски наци-интелектуалци) верује да Председником може да управља на исти начин на који је управљао Милошевићем у првим годинама рата.

Петар Луковић, радник "Пинка" за БиХ, колумна у "Ферал Трибјуну"

Не могу помоћи никоме од њих

Драган Ђилас Ко год је у влади, он губи следеће изборе. Коштуница је направио две огромне политичке грешке: Прво, није смео да дозволи да ДС не уђе у владу, јер онда би сви сносили одговорност за оно што није добро. Друга велика грешка је та што је Тадића морао да подржи одмах и да влада сачува неки дигнитет. Сами су од избора направили референдум о својој влади, а једина влада која би за сто дана у Србији добила добру оцену била би кад би њен председник био Бил Гејтс и у тих сто дана уложио 15 милијарди. Коштуница је, дакле, направио огромне грешке и мислим да му никакав политички маркетинг не може помоћи, већ да би само велике промене унутар странке, нови људи и нека нова ДСС могли да преживе на следећим изборима.

Драган Ђилас, политички директор кампање Бориса Тадића, "Данас"

Коалиција снова

Даница Драшковић А пошто је његова [Легијина] предаја и одбрана за злочине које је починио очигледно део политичке стратегије неких људи из садашње власти, могу само да се радујем њиховој неспособности и дилетантизму, јер све то неће и не може проћи, као што не пролазе ни друге прљаве политичке игре смишљене у делу владајуће коалиције.

Даница Драшковић, директорка "Српске речи", "Блиц"

Немонтиран материјал

Александар Тијанић Замислите групу идиота која наређује тајној полицији да без налога суда прислушкују политичке противнике. Замислите сеансу јавног читања стенограма прислушкиваних разговора. Замислите како око округлог стола у Институту за безбедност, где је било седиште тајне полиције, седе наручиоци прислушкивања, познати углавном по надимцима Беба, Јањуш, Веса, Коњушар, Наркоман, слушају приватне разговоре, слушају љубавне разговоре и крећу са групном мастурбацијом. И то један другоме, а не свако своме.

Александар Тијанић, директор РТС-а, "Балкан"

Десна левица

Милан Николић Реч је о страху од комунистичких времена, посебно оних људи који су тада имали путера на глави и просто се не усуђују да иду улево. Они се сад труде да иду што више удесно. Што су више били комуњаре, то су више отишли удесно.

Милан Николић, директор Центра за проучавање алтернатива, "Независна светлост"