И Миле (од)узе овлашћења Валентину

Милорад Додик Он може да се слика с тим где хоће, за нас његова бонска овлашћења ништа не значе, без обзира на то какав иза њих стајао ауторитет. Ја то морам да кажем због наших људи, да морају да знају да нема страха од тога и да Инцко не може да доноси [искористи] бонска овлашћења на питањима која су важна за нас.

Милорад Додик, председник Републике Српске, о могућности да високи представник за БиХ забрани референдуму о Дану Републике Српске, „Око“ РТС-а

Грађанин (нашег дела) света

Горан Бреговић Мој је отац из Загорја, католик, Хрват. Моја мајка је Српкиња из Вировитице. Моја жена је Муслиманка. У кога да уперим пушку? Тако и у том рату. Ја немам што да мрзим, ни Украјинце ни Русе, то ми је немогуће. То су нама блиске културе. Све што је тамо мени је блиско. Од Кијева до Москве, и даље.

Горан Бреговић, кантаутор, фронтмен и једини стални члан групе „Бијело дугме“, о украјинској кризи, „relax-portal.info“

Ако не знамо да ратујемо знамо да радимо

Александар Вучић Наша политика ће и у будућности бити политика максималне уздржаности, неодговарања, неоговарања и политика ћутања, упркос континуираној политици у неким земљама региона против Србије. Такву политику ћемо водити, јер се не плашимо своје будућности уколико будемо могли да радимо, али се и те како плашим и бринем као председник Владе Србије ако се будемо бавили другим стварима, а да то нису рад и економски напредак.

Александар Вучић, премијер Србије, на конференцији за новинаре, о нападима из Хрватске и БиХ, РТС

Србију вређајте, мене не можете!

Александар Вучић Као председник Владе морао сам да оћутим и прећутим најтеже увреде које су изнете на рачун Србије, не зато што се лично нечега плашим, већ како не бих увредио хрватску државу и народ.

Александар Вучић, премијер Србије, на конференцији за новинаре, о нападима из Хрватске и БиХ, РТС