Be my hero

Изјаве.нет Милошевић је личност светског формата, који је у свет бурних дешавања, неизвесности и страха... унео нову филозофију мира и међународне равноправне сарадње.

ЈУЛ из Варварина, у образложењу иницијативе за доделу ордена Народног хероја председнику СРЈ

Добар ветар у леђа

Стивен Ерландер Слободан Милошевић - посивео и повучен, међународно изолован и политички непопуларан, оптужен за ратне злочине, са узнемиреном војском и гневним резервистима, привредом у руинама и бомбардованим фабрикама, рафинеријама и електросистемом разореним и изворима снабдевања горивом неизвесним, путевима пуним рупа и порушеним мостовима - не само да је преживео губитак Косова него је добио нови ветар у леђа.

Стивен Ерландер, београдски извештач "Њујорк тајмса"

Нетакозвани савез за промене

Миле Исаков Мислим да ће се промене иницирати у неком реду за цигарете, на пијаци. А можда и Шешељ забије нож у леђа Милошевићу.

Миле Исаков, председник Реформско-демократске странке Војводине, "Видео недељник"

Пламене речи буде нас из сна

Мирјана Марковић И тако над Европом у којој се умножавају и шире зоне насиља и сиромаштва, слеће бела птица, расте ружичасти цвет. Та бела птица и тај ружичасти цвет пробудиће уснуле у тишини леве обале.

Мирјана Марковић, завршни цитат из књиге "И срце је на левој страни - the heart, too, is on the left side", према "Времену"

Визи(ј)онар

Изјаве.нет Тим особама није јасно камо др Марковић спада. И шта је. Социолог, професор, писац лирских етида, универзални мислилац, хуманиста, супруга, мајка, бака, функционер једне политичке организације. Све је то тачно, али није најважније. Др Мира Марковић спада у категорију доследних утописта, светаца (канонизованих и секуларних), великих мистика, конструктора система (Фурије, Бувар, Пекише, Бентам); укратко: визионара.

Бранко Вучићевић, у "Времену"

Маовке са цветом у коси

Јован Марић За време кинеског једноумља сви су носили 'маовке'. Можда ћемо сви, уместо маовки морати да носимо цвет у коси?

Јован Марић, психијатар, на трибини "Да ли смо већ одлепили"

За сада без доброг наслова

Маја Перовић Наиме, уколико би сва домаћинства у Србији током зиме трошила онолико киловат-сати електричне енергије колико троше лети, значи до 600, сви електроенергетски проблеми били би решени.

Маја Перовић, новинарка "Политике", у сарадњи са ЕПС-ом премоћно решава енергетске проблеме

Tricky Ђинђић

Зоран Ђинђић Када бих погинуо на Бранковом мосту, неко би рекао да је то мој трик којим помажем Милошевићу.

Зоран Ђинђић, председник ДС-а, "Блиц"

Ко није опозиција

Горан Матић Ако је то група десетогодишњих изборних губитника, која себе назива опозицијом, онда то није реално утемељен захтев. Они нити су опозиција, нити имају тежину да било кога на шта позивају.

Горан Матић, савезни секретар за информисање, јагодинска ТВ "Палма плус"

На бранику (праве) Америке

Горан Матић Ремзи Кларк, у ствари, сматра да се у нашем ставу налазе оне полуге које ће помоћи Америци у одбрани слободе и демократије.

Горан Матић, савезни секретар за информисање, "Радио Београд"

Вала баш

Драган Томић Понекад је запрепашћујуће како тако мало људи може да прави толику штету.

Драган Томић, у својству председника ГО СПС-а Београда, "Бета"

Прави новац без вредности, и обратно

Михал Рамач Лично је Милорад Додик, све иза леђа врлих чувара националне валуте Николе Поплашена и Живка Радишића, пустио у промет пола милиона динара. Наравно, лажних. Нико, додуше, не би знао да одговори на питање каква је разлика између правог и лажног динара, односно по чему прави вреди више од лажног.

Михал Рамач, у колумни "Вапај победника, "Данас"