Кад порастем бићу немачки инвеститор

Александар Вучић Да сам ја Немац, ја бих дошао у Србију да инвестирам. (смех) Можете ми се смејати. Али сада ћу вам објаснити. У минуту. Звучи лудо и блесаво, али је истинито. Упоредите Србију са другим земљама, имате ревносне, добре раднике, способне људе, људе који говоре бар још један језик, углавном енглески, а у исто време цена радне снаге је нижа... Овде су представници једне компаније, када год су хтели да се виде са нама, имали су ту могућност. Дакле, ако је цена једног радника у Србији 600 евра, а у Словачкој 1.600 евра, и запошљавате 5.000 људи, то значи да можете да уштедите пет милиона месечно. За 12 месеци – 60 милиона.

Александар Вучић, премијер Србије, током излагања у „Уберзи клубу“ у Хамбургу, РТС/„bizlife.rs“

Последњи акциони херој(и)

Александар Вулин Прваци опозиције, ту мислим на ДС, окупљају по кафанама пензионисане генерале, и то оне који нису успели да нас уведу у НАТО. Неки од њих су били војни аташеи у Вашингтону, па говоре како ће најпре оборити [Небојшу] Стефановића и Вулина, а онда ће доћи до Вучића.

Александар Вулин, министар рада и председник Покрета социјалиста, „Упитник“ РТС-а

Лични став Александра В. (о миришљавим траговима амбасадора)

Александар Вулин Изнећу нешто што није став Владе Србије, нити сам имао прилику да разменим мишљења са премијером [Вучићем], али пред Србију треба изнети истину и изложити чињенице. Случај 'Јајинци' је почео изборне ноћи, кад је дошло до упада у РИК свих партија, покушаја да се измене изборни резултати и њихов одлазак код америчког амбасадора Кајла Скота... И одмах сутрадан 'Савамала' почиње да буде главна прича, говоре и пишу како ће се режим угушити у крви... Имате службенике америчке амбасаде који иду на те протесте да чују, а онда га наше службе сниме како дува у пиштаљку и како активно учествује у томе.

Александар Вулин, министар рада и председник Покрета социјалиста, у емисији „Упитник“ РТС-а, „Танјуг“

Ноћ (једног) фантома

Кајли Скот Српски таблоиди су 90 одсто измишљотина, пет одсто теорија завере и пет одсто истина. И један човек, који није маринац, пошто је била прослава Ноћи вештица, маскирао се у неку мајицу и фантомку, мислећи да је то смешно. Ја не мислим да је то смешно, али је он мислио да јесте. Али, лаж је да су сви наши маринци то носили. То да су имали неке пароле против Владе, то је лаж. Они вероватно и не знају ко је Влада Србије и ко је премијер.

Кајли Скот, амбасадор САД, „Блиц“

Да вам откријем премијерову слабу тачку (али немојте никоме да кажете)

Небојша Стефановић Премијер страхује да је мета био његов брат Андреј. Све безбедносне службе које су радиле психолошки профил премијера могу да потврде да су премијер и његов брат Андреј један другоме слаба тачка, што је, каже, и њихова једина слаба тачка.

Небојша Стефановић, министар полиције, о „арсеналу оружја“ нађеном близу породичне куће премијера Александра Вучића, РТС