Поцепаћу буџет од папира

Александар Вучић Све предлоге министарстава за буџет сам поцепао и вратио им на поновну израду, јер нисам био задовољан што им је расходна страна била већа за 100 милијарди динара. Од тога је све било за капиталне инвестиције и пројекте, а не могу да потроше ни 30 одсто од тога. Сваке године када се прави буџет, министарства дођу са мегаломанским проценама и нико неће да покаже да је добар министар тако што ће да штеди и смањи расходну страну.

Александар Вучић, премијер Србије, одговарајући на питања новинара, „Танјуг“/„Ало“

Видимо се у неком новом (цртаном) филму

Матија Бећковић Чим ме позове у „Утисак недеље“.

Матија Бећковић, књижевник, на питање када ће дати интервју Ољи Бећковић, „Новости“/„bizlife.rs“

Како су лепа и слатка деца продала идеологију за стипендију

Зоран Ћирјаковић Латиноамерички левичари су борбени. Био сам на левичарским демонстрацијама у Аргентини - ту видите снагу и моћ. У Србији, као и у већем делу Европе, левичарски скупови су „кул“ - мало кучића, понеки бицикл, „кампер“ ципеле. То су лепа и слатка деца, али они ништа не могу да промене. Један латиноамерички левичар ће ући у политику, а српски или европски ће се бавити политички коректним, идентитетским темама. Најуспешнији српски левичари су они који ће добити неке стипендије, а најбољи међу њима постаће професори на неком факултету у Великој Британији, Швајцарској или Италији. Ако европска левица донекле не крене латиноамеричким путем, нема никакву будућност.

Зоран Ћирјаковић, предавач на Факултету за медије и комуникације, „Око“ РТС-а

Ко би још хтео да буде Лазар ако може да буде Муратов скутоноша

Александар Вучић Само што ја не личим на Лазара, а овде нема јунака као што је био Мурат. И озбиљних стратега као што је био Мурат. Нема таквих, верујте ми. Мурат је био веома, веома озбиљан човек и озбиљан војсковођа. Мурат је био хммм... за ове наше, они нису... ни скуте да му носе.

Александар Вучић, премијер Србије, на питање да ли се осећа у истој ситуацији као када је Мурат рекао да „сви Турци крену на Лазара“, РТС