Строжи хиџаб, слободнији мозак

Маја Гојковић Могла сам да носим мараму испод које су могле да се мало виде шишке и онда бих мање размишљала о томе шта ћу ја у том важном политичком тренутку да кажем саговорницима који су веома уважени. А онда сам приметила да све ове жене које не морају толико да размишљају него размишљају о томе како ће испасти на фотографијама светских медија, стално повлаче руком те мараме, јер мораш да поштујеш протокол и онда сам ја изабрала апсолутно једну строжу варијанту хиџаба, да бих ослободила свој мозак и да бих разговарала на равноправан начин.

Маја Гојковић, председница Скупштине Србије, о ношењу хиџаба током посете Ирану, ТВ „Прва“/„Истиномер“

Мала усташка урота против домобрана

Андреј Пленковић Овде је реч о плочи која је постављена бранитељима, добровољцима ХОС-а који су погинули у Домовинском рату бранећи Хрватску од великосрпске агресије Милошевићева пројекта. Ово није плоча у спомен некоме у контексту Другог светског рата и усташког режима. Ту тему у Израелу нико није споменуо.

Андреј Пленковић, премијер Хрватске, након посете „Јад Вашему“, о плочи са натписом „За дом спремни“ близу Јасеновца, „Хина“/„Танјуг“

Ко је на време купио диплому, просвет(л)ио се

Томислав Николић Није исправно просвећеност сводити на просвету, мање-више на школско образовање, прагматично знање и конкретно учење. Просвећеност је више од учености, просвећеност је усвајање вредносног система исто тако блиског порукама првог српског учитеља и просветитеља.

Томислав Николић, председник Србије, на Светосавској академији, „Фонет“

Повољно продаје(м) вечеру за веру

Медлин Олбрајт Одрастала сам као католикиња, постала сам верница Епископалне цркве, а касније сам сазнала да је моја породица јеврејска. Спремна сам да се декларишем као муслиманка у знак солидарности.

Медлин Олбрајт, бивши државни секретар САД, о Трамповом заоштравању америчке имиграционе политике, „Твитер“/„Танјуг“

Служили смо земунског краља

Златибор Лончар После успешне операције, отац Душана Спасојевића је изашао, а Спасојевић ме је позвао да би ми се захвалио и како би ме упознао са тада најмоћнијим политичарем из власти. Отишао сам и упознао се са тим човеком. Њему није било баш најпријатније, али није хтео да противречи, сликао се, задржао се још неко време, отишао и куртоазно смо се поздравили. [...] Ја сам лекар, и данас оперишем, помажем људима. То је мој живот и једноставно не бирам пацијенте, кога ћу оперисати, а кога не.

Златибор Лончар, министар здравља, о фотографији са Душаном Спасојевићем Шиптаром из „земунског клана“, „Дневник“ РТС-а