А ми ћемо размислити 37 пута!

Жан-Клод Јункер Поред случаја Турске, који је специфичан, и случаја Хрватске која је у ушла у процедуру, размислићемо по 36 пута пре него што отворимо ново поглавље проширивања.

Жан-Клод Јункер, премијер Луксембурга и председавајући Европске уније, "Бета"

Двоструки колосек и једноструки кривац

Гордана Ђуровић Тачно је да је Црна Гора задња у региону, чиме није задовољна ни Европска унија, ни Србија, а ни Црна Гора. Зато имамо двоструки колосјек, али политички критеријуми уласка у ЕУ не зависе од нас у овом моменту, него од Србије.

Гордана Ђуровић, министар Црне Горе за европске интеграције, "Срна"

Како заплашити српске јунаке

Зоран Стојковић Нисам сигуран да је изјава Љајића најбољи пут за бољу сарадњу с Хагом, јер сматрам да је министар несвесно извршио притисак и на хашке оптуженике, и на српску владу. Такав став о хапшењу могао само да додатно заплаши генерале и то баш у тренутку када се ствара консензус да држава, пошто се предају, у потпуности стане иза њих и учини све да им се суди овде.

Зоран Стојковић, министар правде, "Глас јавности"

Мандатар

Богољуб Карић Обећавам да ће за један мој премијерски мандат Србија економски достићи Словенију.

Богољуб Карић, председник Покрета снага Србије, "Курир"

Само да нас не посматра Европа и Светска банка...

Радомир Наумов Пут до достизања реалне цене струје није лак. Ми ипак не можемо да радимо шта хоћемо, јер нас посматра Европа и Светска банка. И њима није стало да се претера са ценом струје, па да становништво не може да је плати, а то би онда довело до социјалних проблема и нестабилности... Анализе су показале да су просечни рачуни за струју у Србији исти као и рачун за мобилни телефон.

Радомир Наумов, министар енергетике и рударства, "Б92"

Деликатно крволочне

Драган Јочић Ја не могу да предвиђам. Да ли ви покушавате да ја будем видовит. Ви жене сте много крволочне као новинари, само би да хапсите. Замислите да уместо хапшења буде неко вешање или тако нешто. Питали бисте кога бисте да обесите. Немојте тако, ствари нису просте. Ствари су врло деликатне и за Србију и за међународну заједницу, али оно што је сарадња са Хашким трибуналом то мора да се испуни.

Драган Јочић, министар полиције, на пријему за новинаре који је организовао МУП

Диван (нормалан) човек

Добривоје Будимировић Биџа Драшковић само лаже. Он не води добро ни своје министарство, ни своју странку, па ни ону жену не зна да води. Запамтите, Милошевић је пропао због његове супруге. Свуда где квочке почну да кукуричу уместо да кокодачу, то се онда пренесе на цео народ. То се нама у Србији сада пренело на цео грешни живаљ. Ни ове демократе нису ништа боље. Тадић је долазио лично у Свилајнац да промовише свог кандидата против мене. Рекао је: 'Нећете ваљда поново биџизам.' Требало је да има барем мало габарита и да дође код мене и каже: 'Ти си, Биџо, нормалан човек. Дивно си све ово урадио у тешким временима.' Шта је урадио овај његов идиот?

Добривоје Будимировић Биџа, председник Свилајнца, "Интернационал"

Веља против глодара и сисара

Велимир Илић У Телекому ситуација је катастрофална. Глодари и сисари треба да се склоне с појила Телекома... Ти глодари су: онај Ђилас из народне канцеларије, Шапер, Весић и Богдановић. Зоран Мрваљевић је болесни човек кога сам ја најурио из Нове Србије, човек за кога се не зна кога представља. Људи из синдиката Телекома долазе код мене. Кога Мрваљевић представља? Он има шездесет седам година и толерише криминал... Запослио је своју ћерку и сина. Људе у Телекому треба да бирају влада или предлагач, а не да их у ноћним клубовима поставља Марија Рашета-Вукосављевић. Ја ћу да уведем ред у Телеком!

Велимир Илић, министар за капиталне инвестиције, "Интернационал"

Ови огавни, они ће се вратити

Жарко Јокановић Имамо ми људе по Општинама, од градоначелника Зајечара, мог сјајног пријатеља Бошка Ничића, до председника Скупштине у Крагујевцу и неким другим градовима. То није у оној мери у којој би требало да буде. Али, кад су неке друге странке, које су сада на власти, својевремено... Значи, није их било ни у траговима васкрслом, онда нема разлога да неће ни Либерали. Има у партизанским филмовима оно кад напуштају град, улазе Немци, а они пишу пароле – 'Ми ћемо се вратити'. Ја мислим да и не треба нешто пуно да се помучиш, ова је власт једноставно огавна.

Жарко Јокановић, члан Либерала Србије, директор листа "Стар" и муж Милице Милше, "Радио Б92"

Учитељица живота, а крвник

Добрица Ћосић Историја је крвник у српској судбини. Она нас приморава да поричемо претке и себе.

Добрица Ћосић, писац, на трибини у Крушевцу

Лекција из семитизма

Теодосије Јеврејски народ, иако је много пута у историји био прогањан и налазио се у ропству, исто тако бивао расејан по целоме свету, увек се враћао свом светом граду Јерусалиму. Иако у ропству и далеко од своје Богом обећане земље, они су стално у својим мислима имали свети град Јерусалим и певали: 'Ако те заборавим свети граде Јерусалиме, нека буде заборављена десница моја.' Исто тако, приликом сусретања на великим празницима, поздрављали су се поздравом: 'Догодине у Јерусалиму'! Угледавши се на своју старију браћу и Срби треба да гледају на Косово и Метохију и њихове светиње као на свој град Јерусалим и да непрестано у себи теже да му се поново врате.

Теодосије, владика липљански, "Независна светлост"

Гвоздена актуелност

Изјаве.нет Пословна је тајна како сам до књиге ['Гвоздени ров' Милорада Улемека Легије] дошао. Ја, као издавач, штампам оно што је интересантно и према томе се одлучујем шта ћемо штампати. Зашто људи штампају бајке, басне, итд? Има интереса у народу за такве књиге и ми народу то и дајемо, јер ово је Србија, то је њен народ и то му треба. Као што ви пратите догађаје који су актуелни, односно не пратите како расту биљке на Калемегдану, тако и ја пратим оно што је актуелно.

Михаило Војновић, уредник у "М буксу", "Б92"

Боље срећан него свестан

Бојан Станојевић Не разумем зашто се Б92 понаша тако нихилистички и постављате ми такво питање, уместо да се објави да је на улице Београда у току новогодишње ноћи изашло пола милиона насмејаних људи?

Бојан Станојевић, менаџер Београда, на питање зашто у Београду није у току новогодишње ноћи одата пошта жртвамама цунамија

Пит-булови који не лете

Изјаве.нет Причао сам једном малом Рому у Крагујевцу да код куће имам санке, звонца које светле, ирвасе које лете, држао га у крилу и миловао га по косици, а он ти мени: 'Имаш ирвасе"?! Какав к... твоји ирваси. Ја, бре, имам код куће легло пит-булова, па ће они да разбуцају и тебе и ирвасе'!

Крагујевачке новине, неименовани глумац прерушен у Деда Мраза