Зна се ко коси а ко лопату носи

Милан Ћулибрк Докле ће у Србији време да лечи све? Није ли 27. децембра 2016. Вучић љутито питао министарку правде: „Зар је могуће да нема никаквих доказа против Млађана Динкића и Богољуба Карића“? Хм, како је онда после само месец дана у Минску, без имало љутње, присуствовао отварању шопинг мола Карићеве „БК групе“? Да ли је новом приступу, по принципу „мир, мир, мир – нико није крив“ допринео и дух светосавља, јер је Карић свечаност темпирао баш за 27. јануар? Или је Вучић хтео изнова да покаже ко је газда у Србији, јер је њему било довољно да се само појави код Богољуба, док су Томислав Николић и председница парламента Маја Гојковић на Карићевим градилиштима морали да узму и лопате у руке?

Милан Ћулибрк, главни уредник НИН-а, НИН

Судба клета

Михаил Сакашвили Украјини је суђено да буде суперсила у Европи.

Михаил Сакашвили, бивши председник Грузије и бивши губернатор Одеске области у Украјини, за украјински портал „Вести”, „Руска реч“

Зубато сунце америчког неба

Доналд Трамп Да ли верујете? Обамина администрација сагласила се да ће примити више хиљада илегалних имиграната из Аустралије. Зашто? Размотрићу тај глупави договор.

Доналд Трамп, председник САД, „Твитер“/„Блиц“

Данас стрељам, сутра објављујем рат

Доналд Трамп То је најгори споразум икада! Убиће ме због тога политички овде, ви желите да ми увалите нове бостонске бомбаше! [...] Слушај, пре тебе сам данас разговарао с четири светска лидера, укључујући Владимира Путина, а овај разговор је далеко најгори!

Доналд Трамп, председник САД, у телефонском разговору са аустралијским премијером о пријему азиланата, према „Вашингтон посту“

Јачи од мрака и опозиције заједно

Синиша Мали Градске власти ће куповати још расвете за украшавање града за новогодишње празнике, без обзира шта о томе кажу други.

Синиша Мали, градоначелник Београда, „Данас“