Како смо добро прошли

Небојша Медојевић Ако Американци заиста оду из Владе Србије, што у црногорској влади није ни у најави, ви ћете боље проћи.

Небојша Медојевић, црногорска Група за промјене, "НИН"

Како смо добро прошли

Божидар Ђелић Неко покушава да велики шамар који смо примили од водеће светске силе, преокрене у ону 'Е нека смо отерали те шпијуне'.

Божидар Ђелић, бивши министар финансија, "НИН"

Не чујем добро рок...

Зоран Лончар Ја као члан Националног савета за сарадњу са Хашким трибуналом, до сада нисам имао прилике, ни на једној седници, да чујем ни о једном конкретном року о тим роковима. Имам прилике да само, као и ви,  сазнајем из средстава јавног информисања.

Зоран Лончар, министар за државну управу, "Б92"

Не чујем добро рок...

Мајкл Полт О условима за наставак помоћи говорио сам непрестано од тренутка када сам изашао из авиона и сви амерички званичници који су од тада долазили у Београд јасно су преносили исту поруку. Стално смо говорили да је рок када је реч о сарадњи са Хашким судом био јуче и не треба сумњати да је та порука јасно схваћена.

Мајкл Полт, амерички амбасадор, у сусрету са групом београдских новинара

Добровољни маркетинг

Надежда Миленковић А да не би и сами били оптужени да нешто раде због маркетинга, кад год ишта треба да се учини – они понављају Чолин слоган 'Не бих ја ту ништа диро' са све малићем увис док натежу јадну пивску флашу. И једино 'инсистирају на добровољној предаји'. Што је, ваљда, државни еквивалент 'инсистирању на добровољном сексу'. Мислим, ако је добровољно, онда није на инсистирање, а ако инсистира, онда је силеџија. А ако није ни једно ни друго, онда мора да је политичар, јер тај оксиморон 'инсистирам да хоћеш добровољно' не познаје ни књижевност, а камоли живот.

Надежда Миленковић, колумниста "Времена"

А осталима – пријатно поподне

Коста Чавошки Не смемо заборавити ни друге своје родољубе, који су већ изручени или ће ускоро бити изручени хашком минотауру. Ми тим родољубима желимо сваку срећу и брзо ослобођење, док њиховим прогониоцима, изручиоцима и тамничарима желимо вечно проклетство. Живели!

Коста Чавошки, академик, "на научном скупу" посвећеном одбрани Војислава Шешеља

Нејестива јаја и јестиви чварак

Брана Црнчевић Кад год каква невладина кокошка снесе јаје, однекуд са страног ђубришта кукурикне неки петао да није мућак. Уверавам вас да су то, углавном, јаја која нису јестива и која нису за употребу.

Брана Црнчевић, писац, "на научном скупу" посвећеном одбрани Војислава Шешеља

Данте, али наш

Чедомир Јовановић И Дантеа су људи протерали из Фиренце. Били су сложни и он је отишао. Али убрзо су се покајали и послали му писмо у коме га моле да се врати. Није хтео. Умро је у Венецији, сахрањен је у цркви Санта Кроче поред Микеланђела... Данас нико не зна људе који су Дантеа осудили на прогон. Али знају ко је Данте.

Чедомир Јовановић, искључени члан Демократске странке, "Европа"

К'о Чуме Бебу

Владимир Беба Поповић Љубиша Буха Чуме је имао поверења у мене јер је знао да сам ја огорчени противник криминала.

Владимир Беба Поповић, бивши шеф Бироа за комуникације Владе Србије, "Инсајдер Б92"

Разговор небогоугодни

Милко Штимац После дисквалификације 'Апурне' телефоном ме је позвао Мирољуб Лабус. Разговор је био таквог тона... не сећам се да је нешто тражио, али није био пријатан, да тако кажем.

Милко Штимац, председник Комисије за хартије од вредности, пред Анкетним одбором за "Књаз Милош"

Неопроштено

Горан Радосављевић Гури Најпре, никад ми није опроштено присуство обележавању годишњице смрти Зорана Ђинђића, а током моје смене, начелник ресора ме је оптужио да сам 'жути', да сам близак Демократској странци и да је моја супруга члан главног одбора те странке. Чак ми је показао и некакав папир на коме је све то било написано. Наравно, ништа од тога није тачно.

Горан Радосављевић Гури, поводом одлуке да напусти полицију, "Данас"

Њихов живот у ружичастом

Жељко Вуковић Ја сам живео у иностранству у време кад сам читао саопштења Хелсиншког одбора да је ТВ Пинк непријатељ број један у држави. Сад кад сам се вратио у земљу, ти исти људи постали су главни сарадници Пинка. Колико видим, Пинк се није мењао, бар ми људи кажу, мање више је иста ТВ станица.

Жељко Вуковић, заменик главног уредника "Вечерњих новости", "Радио Б92"

Знање-имање

ученик Медицинске школе у Београду Партизани су били српски... против турске власти, а четници су они... зликовци.

ученик Медицинске школе у Београду, у анкети "Б92"

Хуманост без граница

Лејла Руждић Учествујем у хуманитарним акцијама тако што зовем мобилним телефоном број за хуманитарне акције више пута, јер не могу да одолим, мада признајем да рачун не плаћам ја.

Лејла Руждић, посланик ДС-а, према "НИН"-у

Свети Георгије убива јапија

Срђан Драгојевић Шта је ту, забога, понижавајуће? Сакупљати новац не да гурнеш себи у дупе, него да произведеш вредну ствар која остаје за будућност?! Један од најбољих филмова српске кинематографије?! Понижавајуће је било чекати у редовима, путовати возом у Бугарску да би се одлетело за Лондон, кукати за визе... Е, нека и ти СПС послушници буду поносни што су помогли таквом филму, и треба да буду поносни, имају на то право, помогли су. А шта ћемо са 'демократским, квази-јапи, шатро-урбаним послушницима' који су нас редом одјебали када смо сакупљали паре за Светог Георгија када је у Србију закорачила 'демократија'? Па су се чак и смејали, гле уметници 'нешто серу' док се ми богатимо на брзака!

Срђан Драгојевић, режисер, у "Времену" одговара на "је ли било понижавајуће тражити новац од СПС послушника"

Бојана љуби Бог(ољуб)а

Бранислава Џунов Ризикујући да буде несимпатична (што је, наравно, постигла) Боки није штедела саму себе у хваљењу, настојећи да се представи као 'мила мазуља' (у чему, наравно, није успела). Јединица и очева љубимица, Бојана Лекић је описала и документовала своје детињство тако да је већини гледала било јасно како је могла да их задеси таква ТВ премија у лику и делу 'челичне леди' која обожава антистрес меде. Као свака добра службеница која радити за велику плату а коју не жели да изгуби, похвалила је свога газду. Бог је Богољуб. А између редова, прочитали смо да је њена следећа опција ТВ Пинк. Јер, и Жељко Митровић ради професионално... Тако је некако рекла Бојана Лекић. Све вајкајући се да неће бити добро схваћена. Ма, све је одавно схваћено.

Бранислава Џунов, ТВ критичар "Политике", о наступу Бојане Лекић на ТВ Политици