Што више стежемо каиш све боље живимо

Душан Вујовић Сви у Србији морају да стегну каиш како би им, у економском смислу, свима било боље. Битно је да смо показали да су побољшања могућа, сваки дан иде све боље... али сви морају да буду свесни да и даље постоје ограничења.

Душан Вујовић, министар финансија, за РТС, „Бета“

Сачувај ме Боже куге, глади и Чеде

Саша Јанковић Прочитао пажљиво. Јавно молим г. [Чедомира] Јовановића, који ме овако јавно 'подржао', да не гласа за мене. Хвала.

Саша Јанковић, кандидат за председника Србије, „Твитер“/РТС

Изненадили бисте се колико је скупо изгледати овако јефтино

Александар Вучић Унија је повећала плате. И неки [инвеститори] који су хтели у Румунију, Бугарску јављају се да хоће да улажу у Србију.

Александар Вучић, премијер Србије, на „Копаоник бизнис форуму“ о „нашој срећи“ што су Румуни повећали плате, Б92

Зорани од Вучића с љубављу

Александар Вучић Јутрос сам честитао Зорани [Михајловић] Осми март и дао јој ружу, а она ми каже – није наш посао да дајемо цвет него да упослимо некога, а ја кажем – не, није наш посао да упослимо било кога, већ да створимо услове.

Александар Вучић, премијер Србије, на „Копаоник бизнис форуму“, Б92

Мали трактат о издржаваоцима и издржаванима

Александар Вучић Највећи проблем данас није реструктурирање државних предузећа, није лак проблем али не мислим да је кључни. Кључни проблем је што у приватном сектору имамо 1,4 милиона запослених и они издржавају све друге - 1,7 милиона пензионера и комплетан јавни сектор који има између 750 и 850 хиљада људи. Приватни сектор је слаб и на крхким ногама.

Александар Вучић, премијер Србије, на „Копаоник бизнис форуму“, Б92

Сузе (и бомбе) су океј

Александар Вучић Готово су ми сузе пошле на очи када ми је генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг рекао да у Алијанси не постоји подршка за то да Косово формира своју војску.

Александар Вучић, премијер и председнички кандидат СНС-а, на митингу у Јагодини, „Принцип“