Србију мрзите и издајте, мене и Вучића нећете

Ивица Дачић Немој да ми неко замери, али чини ми се да је у многим потезима Бели [Прелетачевић] академик у односу на друге председничке кандидате који се боре против Вучића. Не би ме чудило да освоји више гласова од њих, зато што се њихова политика састоји само у једној реченици - да су против Вучића, да мрзе Вучића и да - мрзећи Вучића, СНС и нас који смо с њим - мрзе и интересе Србије.

Ивица Дачић, потпредседник Владе Србије и председник СПС-а, „Танјуг“

Лепо се смеје, још лепше издаје

Саша Јанковић Потпуно је очигледно да је премијер и председнички кандидат владајуће коалиције Александар Вучић предизборни састанак с насмејаном немачком канцеларком Ангелом Меркел платио државном имовином и још једним признањем независности Косова. [...] Цена - снисходљиви осмех у друштву Ангеле Меркел. Можда пошаљемо и воз приде.

Саша Јанковић, председнички кандидат, после одлуке власти у Приштини да прогласи својом сву имовину на КиМ уписану на СФРЈ и Србију, „Твитер“/„Бета“

Верујем у Душанов законик и све што из њега исходи

Лука Максимовић-Бели Србија ће бити зависна од ММФ-а и других међународних финансијских институција док не постанем председник. Ја ћу све то отерати и све паре ће бити код мене - и за моје потребе и за народне. Коме треба лова, дође код мене и ја извадим кеш. Ако сељаку треба 20.000 евра за сејање, да купи комбајн... може, ево лова. После све то проверим. Ако је то купио, свака част. А ако није купио, мора да се казни. Можда као по Душановом закону - да се сече рука. Али не до лакта, јер какви смо лопови крали бисмо и лактовима, него до рамена.

Лука Максимовић-Бели, председнички кандидат познатији као Љубиша Прелетачевић, у интервјуу са Борисом Малагурским, „youtube.com“