Бела хроника

Оли Рен Студија изводљивости СЦГ добила је позитивну оцену Европске комисије.

Оли Рен, комесар за проширење Европске уније, конференција за новинаре у Стразбуру

Амин!

Зоран Луковић А онда би господин Солана.

Зоран Луковић, уредник у "Блицу", о потписивању Споразума о промени Уставне повеље

Бунтовник (само) с разлогом

Љубодраг Стојадиновић Тако је нестао и Павковић, човек врло занимљиве биографије. Бунтован свуда, осим против Милошевића и његове политичке музе.

Љубодраг Стојадиновић, војно-политички коментатор "Политике"

Споразум о стерилизацији

Изјаве.нет Испоручено је већ неколико оптуженика, неки су чак и награђени, што подсећа на награде које су додељиване за стерилизацију у Кини и Индији, када су људи који су се томе подвргавали добијали транзистор.

Небојша Попов, фракција "11. децембар" Грађанског савеза Србије, "Дневник"

Инсајдер, али прави

Весна Пешић Нико није настављач Ђинђићеве политике. Једни су спори и нешто помереног виђења наше будућности, други су револуционарни и не би много бирали средства, трећи немају његову визију, таленат и образовање. Има претендената вољних да се зову његовим наследницима. Мени нико од њих не личи на Зорана.

Весна Пешић, лидер покрета "5. октобар", "Блиц"

Инсајдер, али прави

Весна Пешић Не зна се тачно куда нас води влада Војислава Коштунице, јер је то човек који воли да одуговлачи, воли да иде уназад а не унапред, вуче закулисне потезе, сваки час мења мишљења: те нисмо, па јесмо за Хаг, те нам то није приоритет, па јесте... Не осећа се одговорним за оно што чини Влада и државне службе, и тако бих могла да ређам до сутра, али нема смисла – све је то већ речено.

Весна Пешић, лидер покрета "5. октобар", "Блиц"

Прекрсти се (ако знаш) и почни

Чедомир Јовановић Увели смо веронауку 29. јуна у 7 или 8 ујутру ја сам био у Патријаршији разговарао са патријархом, постојала је идеја да се код патријарха појаве и Зоран и Коштуница и на тај начин да се спусти лопта након једне бурне ноћи која је уследила после наше одлуке да пошаљемо Милошевића у Хаг. Коштуници није пало ни на памет да дође, али смо у том разговору отприлике направили договор који је нас обавезивао да уведемо веронауку, а њих да као црква прећуте то што се десило. Да ли је то политика – јесте. И раније су постојале иницијативе за увођење веронауке, сећам се Гаша Кнежевић ког смо позвали у владу, срели смо се у ходнику у тренутку када је Зоран већ излазио са представницима цркве, мислим да је био надбискуп, Гаша човек није знао шта се дешава, ја сам му рекао: 'Гашо прекрсти се и почни, уводимо веронауку'.

Чедомир Јовановић, бивши потпредседник Владе, "Инсајдер Б92"

Парасветац

Миодраг Исаков У причи о ДОС-у није било светаца, а понајмање је то био Ђинђић! Погрешно би сада било правити неке нове митове. Зоран свакако има заслуга за чињеницу да је Србија кренула напред, али има и његове кривице зашто ти кораци нису били крупнији или зашто су понекад ишли у погрешном правцу. Створио је позитивну атмосферу својим радом и енергијом, али је имао углавном погрешне идеје. Да не говорим о томе да их је спроводио са погрешним људима. Хтео је модерну Србију, али, нажалост, на погрешан начин...

Миодраг Исаков, бивши потпредседник Владе Србије, о својој књизи "ПараДОС", "Курир"

Срећа да нас је волела...

Медлин Олбрајт Заузела бих према Милошевићу много тврђи став! Била сам амбасадор у УН током рата у Босни када је свет преспоро реаговао и када је усвајање Дејтонског споразума зависило од Милошевићеве добре воље. Помно сам пратила ситуацију на Косову где се одигравало етничко чишћење, убијање... У ствари ништа не бих променила да сам суочена са Милошевићем данас, и поносна сам на многе своје потезе.

Медлин Олбрајт, бивши државни секретар САД, "Глас Америке"

Срећа да нас је волела...

Медлин Олбрајт Много ми је жао због Срба... Ако прочитате моју књигу видећете како живот зна да нас доводи у чудне ситуације. Мој отац је био аташе за штампу у Београду пре Другог светског рата, а затим се 1944. вратио као амбасадор. Он је волео Србе и знао је да каже – да нисам Чех волео бих да сам Србин.

Медлин Олбрајт, бивши државни секретар САД, "Глас Америке"

Странка за по кући

Миодраг Костић Оснивање странке не значи аутоматски и мој политички ангажман.

Миодраг Костић, власник "МК комерца" и оснивач политичке организације "Напред Србија", "Бета"

Крљање без фаулова

Слободан Шијан Па, рецимо, ја бих могао да кажем да је за мене Министарство културе Србије практично током ових 20 година идиот. Ја 20 година нисам ни за један свој филмски пројекат успео од њих да добијем за снимање финансијску подршку, то је тај идиот који ме уништава. Уништена је одређена количина филмова које сам могао да снимим, а који су, чим би се моје име склонило из пројекта, рецимо после тога снимљени. Значи, то је оно фасцинантно. Било је ту пет или шест наслова које сам нудио, покушавао да склопим. Системи се мењају, Перишић-Поповић, овај, онај, немаш приступ, не можеш да дођеш, како, не знам, мораш да се изјасниш за овога тамо... Нема шансе, знате. Нема правила, видите, о томе се ради, о томе смо говорили све време. Нема никаквих правила и сада одједном тамо неки који праве фаулове траже од вас да сад се као понашате овако или онако.

Слободан Шијан, режисер, "Утисак недеље"