Забранио бих им и да се кандидују и да (ме) мрзе

Александар Вучић Све што сам планирао, остварио сам. Али у опозицији има људи који од своје мржње и патологије не виде ништа испред себе. Они не могу да ме победе управо због тога. И они не морају да брину сам ћу се склонити. Ни тада ме они неће победити, сам ћу отићи. Зато што ја нисам гладан власти, ни хиљадити део њихове мржње према мени и мојој породици. Они због те мржње према мени почињу да имају мржњу према Србији. Мрзе успехе Железаре, успехе наших спортиста...

Александар Вучић, председник Србије, у интервјуу за „Недељник“, сајт СНС-а

Све је то од лошег сендвича

Александар Вучић И волим ја то када прочитам да смо ми глупи ботови, сендвичари, иако имамо више школе, говоримо више језика од њих. Али то није важно. Ми смо тупани, а они [опозиција] су много паметни. И онда их ти ботови и сендвичари побеђују у свим месним заједницама, у сваком селу, граду...

Александар Вучић, председник Србије, у интервјуу за „Недељник“, сајт СНС-а

Чувар касе у летњем периоду

Александар Вучић Она [Ана Брнабић] треба само да чува касу Србије.

Александар Вучић, председник Србије, у интервјуу за „Недељник“, сајт СНС-а

Само Ана разуме протоколе међународних (монетарних) мудраца

Александар Вучић [Милошу] Вучевићу би требало шест месеци да разуме шта све радимо са ММФ-ом. Није он неупућен, али Ана [Брнабић] је у току.

Александар Вучић, председник Србије, о томе зашто је за мандатара поставио Ану Брнабић, а не садашњег градоначелника Новог Сада, „Недељник“

Чекајући „100 плус“ подршку

Александар Вучић Када се покрене тема четника и партизана, имате Небојшу Стефановића и Алексу Јокића који су из партизанских породица, али и Мају Гојковић и Зорану Михајловић које су из четничких породица и које одмах кажу - сити смо комунистичких неистина! И то је све у СНС-у. И то мора да остане у СНС-у, кад правите партију „аденауерског“ типа, где имате 30 плус, 40 плус, или 50 плус подршку.

Александар Вучић, председник Србије, у интервјуу за „Недељник“, сајт СНС-а

Демагози су на старој адреси

Александар Вучић Имам проблем када неко мисли да неодговорним изјавама и демагошком политиком стиче сопствену популарност. Ја сам противник демагогије.

Александар Вучић, председник Србије, „Недељник“/„Истиномер“

Кад бејах млад и жут

Небојша Крстић Кад сам 1990. ушао у ДС, клинци који су лепили плакате интелигентније су размишљали о политици него данас [Саша] Јанковић, [Саша] Радуловић, [Драган] Шутановац...

Небојша Крстић, маркетиншки стручњак, „Твитер“

Излог мандатара покорног

Саша Јанковић Ана Брнабић је понизни саучесник у уништавању институције владе. Њу јој [председник] Вучић даје као играчку недораслом детету коју оно не сме да дира, већ ће се, када Вучић има посла у странци, њоме играти Дачић. То је нови ниво понижавања отете нам државе и Уставом утврђеног институционалног поретка. Стављање у излог њене сексуалне оријентације служи скретању пажње са политичких тема и представља злоупотребу свих ЛГБТ особа чија права ова власт презире и понижава.

Саша Јанковић, председник Покрета слободних грађана, о мандатару, „Недељник“

Што би могао Александар Велики, не може Ана Нејака

Милан Ћулибрк Александар Вучић је, чак, признао да није имао снаге да реформише јавна предузећа. Ако политички најмоћнији човек у овој земљи није имао снаге за то, како ће имати снаге Ана Брнабић?

Милан Ћулибрк, главни уредник НИН-а, о мандатару, „Таласање - пусти причу“ Радио Београда 1

Чекајући сабране бајке (о Вучићу)

Зоран Кесић Уместо два нова, влада би требало да има 20 копремијера. Небојшу из Београда богато искуство у одбрани Александра Вучића од свега и свачега препоручује за причање лепих ствари о Вучићу у свим приликама. Вулин сигурно неће имати проблем да смањи плате, пензије, дечје додатке или шта год треба. Једино што никада не би смањио је љубав према Вучићу.

Зоран Кесић, хумориста и ТВ водитељ, пошто је председник Србије дао мандат Ани Брнабић, НИН

Мале тајне великих мајстора (радикалног) дозирања

Мирко Цветковић Општи став опозиционих интелектуалаца је елоквентно, пре неки дан, објаснио један угледни новинар рекавши да је актуелни [Вучићев] режим брутализовао и радикализовао методе којима се служила власт када сам ја био премијер. Дакле, то је то. Све је исто, само је разлика у дозирању.

Мирко Цветковић, бивши премијер Србије (2008-2012), „Недељник“/„bizlife.rs“

(Црногорске) мајке првог, другог и трећег позива

Милан Ћулибрк Нисам могао да верујем какву су глупост направили у Црној Гори. Да би подстакли популациону политику, увели су пензије за мајке са троје деце. Њима су се јавиле жене са 80 година које имају троје деце. Није стајало временско ограничење, а пензије су добиле мајке које имају децу пензионере - која опет имају по троје деце.

Милан Ћулибрк, главни уредник НИН-а, „Таласање - пусти причу“ Радио Београда 1

Геј премијер(ка) је далеко од најгорег што нам се догодило

Владимир Ђукановић Немам ништа против будуће премијерке [Ане Брнабић], али имам примедбе на договор који су о будућој влади направили СНС и СПС. Именовање Бранка Ружића за министра државне управе и локалне самоуправе је катастрофа. Сам се себе гадим што ћу морати да гласам за потпредседника СПС-а као новог министра.

Владимир Ђукановић, народни посланик СНС-а, на састанку посланика СНС-а са председником Србије Александром Вучићем, према „Блицу“

Шејтанов шегрт

Велимир Илић Предлог да Ана Брнабић буде премијерка је брука за Србију и све нас православце. Где нам председник [Вучић] приреди ово у Чистој недељи поста?

Велимир Илић, председник Нове Србије, према НИН-у