Лет из Мухамедовог гнезда

Никола Селаковић Марокански краљ Мухамед VI је изразио жељу да се уведе директан лет Београд - Казабланка. Мароканска компанија ће прва започети ове летове. И то је сјајна ствар за Србију.

Никола Селаковић, генерални секретар председника Србије, у контексту инаугурације Александра Вучића, ТВ „Пинк“

Сви чекамо на Вучићев знак

Дмитриј Рогозин Србија ће ускоро добити мигове. Када? Председник ће вам рећи. Ја бих вам рекао, али смо се договорили да вам он каже.

Дмитриј Рогозин, потпредседник Владе Русије, о испоруци мигова, тенкова и транспортних авиона, „Спутњик“/„Танјуг“

Мао Цедунг и Лав Троцки су умрли узалуд

Дмитриј Рогозин Русија и Србија ће увек бити заједно, док је за Србију важно да има добре односе са европским државама. Она их може имати и без ступања у ту бању. Људи на челу ЕУ су све бивши момци са барикада, све бивши студенти - хулигани, левичари, маоисти, троцкисти, који су временом схватили да се треба пресвући, почели да се умивају, туширају, да облаче одела и сад су Европска комисија. То је ЕУ. Да ли је Србији потребна ова улична идеја?

Дмитриј Рогозин, потпредседник Владе Русије, „Спутњик“/„Танјуг“

Србија ће у ући ЕУ током председавања Турске

Дмитриј Рогозин Где да вас приме када отуда сви беже? Код њих је тамо скандал. Енглези одлазе, а овамо вас убеђују да се иде у ЕУ. Њима се не свиђа, а желе да се вама свиђа. Не може тако. Нешто ту не ваља. Како се каже, Бог ти дао оно што себи не желим. Што се тиче услова ступања Србије у ЕУ, ви ћете морати да се одрекнете Косова. Ви то никад нећете урадити. Ниједан најпрозападнији Србин никад неће издати своју отаџбину. [...] Због тога ће приступање бити дуговечан процес, као што је у случају Турске, или ће вас разбити на делове и тада део по део примати.

Дмитриј Рогозин, потпредседник Владе Русије, „Спутњик“/„Танјуг“

Пратимо трагове (америчког) новца

Дмитриј Рогозин Црна Гора је за Србију оно што је Украјина за Русију. Њено чланство у НАТО уперено је, у суштини, против Србије, а не Русије. Изазван је сукоб између рођене браће и сестара. То се исто догодило с Русијом и Украјином. Американци су посејали то зрно непријатељства. Њима је важно да имају рат, јер је профитабилан.

Дмитриј Рогозин, потпредседник Владе Русије, „Спутњик“/„Танјуг“

Не признајем њихову критику, признајем само суд свог председника

Ана Брнабић Знали смо да ће тих критика бити, биле су критике да сам фикус, икебана, Мирко Цветковић, и чула сам и... идемо даље.

Ана Брнабић, мандатар за састав Владе Србије, ТВ „Пинк“/„Танјуг“

Ти зли језици

Ана Брнабић Све што сам чула пре и када сам ушла у Владу није истина. Он је мене пустио да водим министарство [државне управе и локалне самоуправе] како најбоље знам и умем. [...] Једино што је говорио јесте „'ајде брже, је л' не може брже, требају нам резултати брзо“. Због тога сам прихватила позив.

Ана Брнабић, мандатар, о бившем премијеру а сада председнику Србије Александру Вучићу, ТВ „Пинк“/„Танјуг“

Будите (као) Руси иако сте Срби

Дмитриј Рогозин На западу Србе сматрају балканским Русима. И ви то не можете никако да промените. И колико год се трудили да им се допаднете, никада им се нећете допасти. Треба бити свој, поштовати своје претке, своју православну веру, имати своју истину. Свет поштује само такве, верујте ми, као Србе и као Русе.

Дмитриј Рогозин, потпредседник Владе Русије, „Спутњик“/„Танјуг“

Убити псе и мачке ругалице

Дмитриј Рогозин Не схватам зашто су се у САД толико уплашили тог хуманитарног центра. Тамо су две мачке и неколико паса који гласно лају, а то се до Косова чује. Још четири припадника цивилне службе пред пензију су невероватна претњу за америчку државну безбедност.

Дмитриј Рогозин, потпредседник Владе Русије, о руском центру у Нишу, „Спутњик“/„Танјуг“

Тешко оном ко касно полуди

Дмитриј Рогозин Џон Мекејн је одавно полудео. Познајем га.

Дмитриј Рогозин, потпредседник Владе Русије, о изјави америчког сенатора да Русија „губи на Балкану“, „Спутњик“/„Танјуг“

За живот без будалах тупога погледа

Дмитриј Рогозин Апсолутно ме не занима шта тамо неко говори. Видите, ако ја будем слушао све који говоре неке глупости, нећу добро спавати. Зато их и не слушам. Иначе, први пут чујем за Јиа.

Дмитриј Рогозин, потпредседник Владе Русије, о изјави америчког дипломате Брајана Хојта Јиа да је утицај Русије на Балкану „злокобан“, „Спутњик“/„Танјуг“