Партнерство за полу-мир

Вук Драшковић Мислим да ћемо веома брзо, уз згодну формулацију, коју не бих хтео да обелоданим, безусловно постати получланица Партнерства за мир, са реалним изгледом да у 2007. уђемо у НАТО.

Вук Драшковић, министар спољних послова СЦГ, "Блиц"

У неинтимним односима

Драган Јочић Сусрео сам се Милорадом Улемеком Легијом непосредно после његове предаје, али нисам водио интимне разговоре, нити био интиман с њим, иако је било људи који јесу били у таквим односима са њим.

Драган Јочић, министар полиције, у Скупштини Србије

Активан рад и пасивно виђање

Предраг Марковић Изменама Пословника, омогућено је посланицима да активно раде, али не и да буду активно виђени. Сами знате колико вам је овде тешко. Морате и после три сата да се гурате у тим клупама и да читате новине. Мени је лако, ја сам ситан човек, али кад посланик просечне величине прекрсти ногу, помери читав ред. Грађани то не виде, виде само неко чудно померање.

Предраг Марковић, председник Скупштине Србије, "Данас"

Размишљам, дакле, вештачим

Изјаве.нет Ја стојим иза свог налаза, не само из пијетета према ономе ко је убијен, него и због тога што мислим да је моја обавеза према онима којима се суди да имам критичност и према свом знању, да не би неко невин био кажњен. То је оно што се мора имати у овом послу, да размишљаш о ономе коме се суди, коме тај налаз може да не одговара, али и да му одговара. Морају и оптуженима да се гарантују њихова права.

Душан Дуњић, судски вештак у процесу за убиство премијера Ђинђића, "Време"

Вансудско поравнање (преко Пореске управе)

Драган Ј. Вучићевић У то време нама је лично Динкић достављао папире о аферама ДОС-а. Поред њега то су радили и Горан Пауновић, па чак и Мирољуб Лабус. Својеручно су папире предавали у наше руке. То су пре свега докази о афери Јањушевић-Колесар, афери Бодрум и о Душану Михајловићу. Прича о Душану Михајловићу и фарми волова у Ваљеву се испоставила као нетачна. Они су нам то потурили и ми смо понесени са претходне две афере то објавили и погрешили смо. Душан Михајловић нас је тужио и добио на суду због чега смо морали с њим да се вансудски поравнамо – да платимо и да му се извинимо.

Драган Ј. Вучићевић, заменик главног уредника “Курира”, "НИН"

Вансудско поравнање (преко Пореске управе)

Драган Ј. Вучићевић Оно што се дешавало у 'Куриру' после првог доласка пореске полиције личи на фикцију Орвела или Кафке. Власнику Радисаву Родићу тражили да објасни порекло имовине коју је стекао у Америци. У америчкој амбасади добио је потврду да ни због чега није гоњен и да се у САД бавио легалним пословима. Кад је ту потврду однео у Пореску управу, рекли су да то није довољно. Инспектор за ОНО и ДСЗ испитивао је Вучићевића где је служио војску и да ли је био на ратишту, а казнио је 'Курир' са 14.000 динара зато што у фирми није обележен пут за евакуацију. Долазио је пољопривредни инспектор да нас пита да ли тргујемо месом. Финансијска инспекторка ме је питала да ли сам у контакту са криминалним организацијама и 45 минута ме саслушавала. Кад сам се посвађао с њом, дошао је шеф Пореске управе и под претњом кривичном пријавом казао је да морам да сарађујем.

Драган Ј. Вучићевић, заменик главног уредника “Курира”, "НИН"

Задени за (распојасани) појас

Душан Михајловић Коштуница мора да угуши побуну распојасаног Динкића.

Душан Михајловић, лидер Либерала Србије, према "Блицу"

Задени за (распојасани) појас

Млађан Динкић Кеба је велики борац као ја, и знам да му није било лако да се избори за награду на том фестивалу.

Млађан Динкић, трећенаграђени композитор на Будванском фестивалу, "Блиц"

Народ (скоро) најстарији

Драгољуб Жарковић Понегде смо и високо рангирани: Србија је, по просечној старости њених грађана (41), четврта у свету. Изједначен је број млађих од 15 и старијих од 65 година. Ми, преостали, треба да реформишемо и школски и пензиони систем.

Драгољуб Жарковић, у уводнику "Времена"

МЗ vs. УН (via МС)

Миленко Смиљанић Не може Веће састављено од 25 чиновника да смени председника изабраног на Конгресу. Моје искључење може да се упореди са ситуацијом када нека месна заједница у Србији покуша да смени Кофија Анана, генералног секретара Уједињених нација.

Миленко Смиљанић, председник Већа Савеза самосталних синдиката Србије, о свом искључењу, "Бета"

Ловац и/или касапин

Драган Чолић У праву си, Ђукићу, никада не бих могао да будем ловац. Не бих могао да убијем младо лане, да гледам како издише док му ти сечеш плећку или ногу.

Драган Чолић, шеф одборничке групе СРС-а у Скупштини Смедерева, обраћајући се одборнику Миомиру Ђукићу, према "Нашем гласу"