Нови задужбинари

Љиљана Смајловић Америка нас је победила и наша наредна власт биће колаборационистичка. Кога год Срби изаберу, мораће да сарађују са окупаторима Косова. То је стварно политичко наслеђе Слободана Милошевића, његова задужбина Србији. А то што се продужава агонија његове власти, само снижава цену колаборације његовим наследницима.

Љиљана Смајловић, новинар, "НИН"

Држава за лечење болести зависности

Душан Ковачевић Говор тих моћника је говор за данас. Не ослања се ни на јуче, ни на оно што ће бити сутра. Највише личи на говор наркомана који има само једну идеју: да створи новац да се тога дана уфикса. И испричаће вам најневероватнију причу да би то од вас исцедио. А сутра? Сутра је нови дан. Украшће, смислиће већ нешто друго. Цела наша политика своди се управо на ту грчевиту борбу од јутра до вечери.

Душан Ковачевић, драмски писац, "Данас"

Мрка капа

Љубомир Живков Домаћин први одбравља стан, кад унутра нов телевизор, поред њега кутија и упутство, у тај мах се из хеликоптера на кров спушта корпулентан грађанин у јакни и фармеркама, комшије га препознају и кличу ко са прозора ко са улице 'Мр-ка, Мр-ка', он једном руком отпоздравља, другом окреће антену, потом грађанству даје знак да се утиша и наређује укућанима да му одоздо јављају каква је слика. Одоздо се чује: добро је, не, не, још мало, тако, не, снег, снег, то, не мрдај... Слика се поправља, укућани на екрану виде директора Дирекције како штелује неку антену, па то је кров њиховог новог дома и њихова нова антена, то они вичу 'тако, не, снег, снег'... Директор Мркоњић се кроз оџак спушта на обновљено огњиште, баба пада у несвест, што је само привремен, такорећи привидан пад у такозвану несвест, будући да ће јој се виталне функције као и све друго диљем наше земље у најскорије време обновити...

Љубомир Живков, колумниста "Времена"

Двојац са Кормиларом

Александар Тијанић Зато бих, да се питам, мирно државу повјерио патријарху Павлу као предсједнику и Аврамовићу као премијеру. Нека та два Србина у најбољим годинама ураде за нас шта могу, јер ако неће - ми ћемо прије од њих постати покојни.

Александар Тијанић, коментатор, бањалучке "Независне новине"

Шта (ни)је битно

Ђорђе Ницовић Није битно да ли ћу ја лично да изгубим три или десет милиона марака, реч је о томе да су угрожене туђе паре, депозити наших комитената који су на страним рачунима.

Ђорђе Ницовић, Капитол банка, "Време"

Сто и више од сто (одсто)

Небојша Павковић Мобилизација је извршена са више од сто одсто.

Небојша Павковић, командант Треће армије, "РТС"

Ко каже да је председник жив?

Влатко Павлетић Влада своје послове обавља онако како би их обављала да је Предсједник жив и овдје међу нама.

Влатко Павлетић, председник Сабора Хрватске, "Ферал Трибјун"

Срби - најстарији рекламери на свету

Миленко Васовић Смисао рекламирања робе које нема, још није у потпуности испитан. То је српски феномен који ће ући у све уџбенике маркетинга. Рекламирањем оног чега нема постиже се обрнут ефекат, смањује се тражња. То је прави и једини пут ка потпуној једнакости и јединству народа. Немамо ништа, рекламирамо све, нико ништа не купује, сви штеде, сви су богати. Засад само мањина, касније буквално сви. Глупи запад све ради обрнуто. Зато тамо има и сиротиње.

Миленко Васовић, о "чика Томићу", "Данас"

Ташна Спорт Билија

Данас Након што су из ташне извађени и подељени сендвич (типа празан - маргарин на хлебу) и јабука, остало је само оно што власница ташне држи 'суштином неопходних ствари': брусхалтер (скинут кроз рукав због болова у желуцу), отисци завршених новинских страна и текстови, једна 'рубрика у раду' и идеје за рубрике на папирићима, фасцикла с комплетном здравственом документацијом, папир са отиском фотографије која јој се јако допала, стрип карикатура на тему зашто се жене не баве бенџи скоковима, списак хонорара за прошлу годину плус хонорар болесне сараднице, коверта пуна плаћених и неплаћених рачуна, преписка с ПТТ-ом у вези с априлским телефонским рачуном и опомена Инфостана за три месеца, несесер у коме је уз комаде шминке и копија омиљеног парфема (купљена на кило), хормонска инјекција замотана у салвету (касни десет дана), кључеви са специјалним светлећим привеском за рестрикције струје, раскупусан такозвани помоћни адресар, несесер 2 (лекови са смирење, против високог притиска, лумбалних болова, алергијског кашља, болова у желуцу, главобоље, андол, аналгин, аспирин, валеријан капи, витамин Ц и ханзапласт), талк, мало вате, адресар, футрола са три оловке, новчаник с 20 динара, 10 марака и личном картом, цигаре, наочаре и уредно опеглане марамице.

Данас, део садржаја ташне уреднице листа

Прави пророци и нелудаци

Изјаве.нет Драшковић ће бити на престолу заједно с наследником лозе Немањића. Мада, једно време ће и наследници Карађорђевића да пробају да дођу, али неће владати. Биће пуно муке и проблема, зато сад не видим добро ко је тај човек Немањић.

Видовита Нела, "Глас јавности"

Прави пророци и нелудаци

Видовита Зорка Милошевићу нико неће моћи да науди. Владаће док Бог тако буде хтео. Ништа му неће моћи ни атентатори, а на изборима ће опет убедљиво победити.

Видовита Зорка, "Глас јавности"