Симбол светлих деведесетих

Томислав Николић Јесам ли ја из Гњилана, из затвора, симбол мрачних деведесетих? Ја, који сам срушио владу Николе Шаиновића? Милошевић је био ауторитет, нисмо били довољно јаки да га срушимо све до 2000. године, када су га нажалост победили они који то нису заслуживали.

Томислав Николић, председнички кандидат СРС-а, 17. јануар 2008, ТВ "Пинк"

Симбол светлих деведесетих

Томислав Николић Мојим синовима више ништа не треба од мене, мени сад треба слава – нисам стигао да напишем књиге које сам хтео, нисам стигао ни да прочитам оне које сам хтео. Али, остаће записано како сам ја водио Србију. Треба ми политичка слава – да кажу био један добар председник Томислав Николић.

Томислав Николић, председнички кандидат СРС-а, 17. јануар 2008, ТВ "Пинк"

Скелом у европску будућност

Борис Тадић Почели смо да градимо мост 2000. године. Учинили смо много великих ствари у претходних осам година, трасирали смо путеве дефинисали циљ, а данас смо у прилици да поставимо стуб на сред реке преко које градимо мост за будућност Србије. Ми морамо да довршимо посао, прећи ћемо мост на ону стране реке у европску будућност.

Борис Тадић, председнички кандидат ДС-а, завршна конвенција у Арени, 17. јануар 2008, "Б92"

Скелом у европску будућност

Борис Тадић Када би нека политика у Србији донела такву одлуку да уђемо поново у непријатељство са кључним земљама света, земљама Запада, ја вам гарантујем да би за пет година овај народ подигао поново буну и поново би људи хтели да нађу животну шансу. И због тога се неће десити пораз ове политике на овим изборима, зато што то људи осећају дубоко у себи. Ово је дубоки откуцај срца за народ.

Борис Тадић, председнички кандидат ДС-а, 17. јануар 2008, ТВ "Пинк"

Скелом у европску будућност

Борис Тадић Демократска странка је од почетка свог настајања имала идеју изнад себе саме.

Борис Тадић, председнички кандидат ДС-а, 17. јануар 2008, ТВ "Пинк"

Брдско-планински кандидат

Велимир Илић Председник Србије мора да буде мотор државе, мора да буде локомотива која ће да вуче напред – никако ови мртви људи, нашминкани, улицкани, са вештачким зубима, с пудером на лицу, видели сте по билбордима како се кезе...

Велимир Илић, председнички кандидат НС-а, 17. јануар 2008, РТС

Брдско-планински кандидат

Велимир Илић Изгубио си време, писао писма женама Србије, а њима нису потребна писма, већ радна места, путеви, водоводи.

Велимир Илић, председнички кандидат НС-а, Борису Тадићу, завршни митинг на београдском Тргу републике, 17. јануар 2008, "Бета"

Брдско-планински кандидат

Велимир Илић Не нудимо вам дрогу да бисте гласали за нас, нудимо вам живот. Не кажемо живот је закон, него Србија је закон.

Велимир Илић, председнички кандидат НС-а, завршни митинг на београдском Тргу републике, 17. јануар 2008, "Бета"

Заклињем се да не улазим у други круг

Иштван Пастор Сматрам да је углавном свима подједнако лоше, с тим да свако своју ситуацију види гором него што је општа ситуација и свако је ту сигурно у праву, без обзира на националну припадност, без обзира на доб, без обзира из којег је града или села, јер свако осећа своје проблеме као највеће проблеме.

Иштван Пастор, председнички кандидат Мађарске коалиције, 17. јануар 2008, "НИН"

Вера, нада, Слоба

Милутин Мркоњић И зато што верујем у вас, ја вас молим – а сада сви на задатке! Волим и ја вас, наравно!

Милутин Мркоњић, председнички кандидат СПС-а, 17. јануар 2008, "Шта радите, бре?" РТС-а

Вера, нада, Слоба

Милутин Мркоњић Младима ћемо дати услове да раде и да добију стан у релативно кратком времену.

Милутин Мркоњић, председнички кандидат СПС-а, у Крагујевцу, 17. јануар 2008, РТС

Снага нетајкунске Србије

Миланка Карић Један лист је објавио да сам се усудила да будем председнички кандидат иако сам супруга човека који бежи од полиције. То није тачно, јер Богољуб не бежи од полиције, већ само пуне две године чува главу од политичке мафије.

Миланка Карић, председнички кандидат покрета "Снага Србије – Богољуб Карић", у Новом Саду, 17. јануар 2008, "Танјуг"

Симбол светлих деведесетих

Томислав Николић Навијам да Тадић 28. јануара потпише споразум о Стабилизацији и придруживању са ЕУ, а да ја у року од једног дана докажем да је тај споразум губитак Косова и Метохије.

Томислав Николић, председнички кандидат СРС-а, 16. јануар 2008, "Политика"

Симбол светлих деведесетих

Томислав Николић Свим кучићима дајем америчка имена. Па, могло би да буде Лајка… Не знам, стварно, да ли ико даје руска имена псима? Зашто да не, само, заиста, ево где год сретнете неког пса или је Џеки, или је Бони…

Томислав Николић, председнички кандидат СРС-а, 16. јануар 2008, "Политика"

Заклињем се да не улазим у други круг

Иштван Пастор Скуп сам организовао на [суботичком] Тргу слободе како бисмо окончали оно време када су Мађари говорили из мишје рупе.

Иштван Пастор, председнички кандидат Мађарске коалиције, 16. јануар 2008, "Бета"

Председник свега (осим дрвећа са планине)

Чедомир Јовановић Да се нисам кандидовао ко би у кампањи [...] рекао да је ЕУ закон због тога што је живот закон?

Чедомир Јовановић, председнички кандидат ЛДП-а, 16. јануар 2008, "Данас"

Председник свега (осим дрвећа са планине)

Чедомир Јовановић За мене је Војислав Коштуница наследник Слободана Милошевића, највећа препрека нашој европској будућности и човек кога желим да победим.

Чедомир Јовановић, председнички кандидат ЛДП-а, 16. јануар 2008, "Полиграф" ТВ "Б92"

Снага нетајкунске Србије

Миланка Карић Понављам још једном, јер ова власт очигледно или неће или не може да чује глас обичног грађанина: доста је распродаје Србије, неправедне и тајкунске приватизације, доста је богаћења појединаца на рачун већине, и доста је уништавања свега оног што је добро у Србији.

Миланка Карић, председнички кандидат покрета "Снага Србије – Богољуб Карић", завршна конвенција у Дому синдиката, 16. јануар 2008, званичан сајт

Снага нетајкунске Србије

Миланка Карић Милутин Мркоњић [је највећи џентлмен]. Једини ме је хвалио иако смо на неки начин конкуренти. Лепо од њега. Хвала му. Остали ме нису ни кудили ни хвалили. Очигледно ме се плаше.

Миланка Карић, председнички кандидат покрета "Снага Србије – Богољуб Карић", 16. јануар 2008, "Вечерње новости"

Неистрошена фаца

Југослав Добричанин Очекујем, пре свега, гласове од свих својих колега, од свих оних који ме познају, и оних који су чули о мени, и оних којима сам био професор, претпостављени, и од војника. И очекујем да ће за мене гласати сви они који до сада нису имали за кога да гласају – све су ово истрошене фаце... Око 7 посто гласова.

Југослав Добричанин, председнички кандидат Реформистичке странке, 15. јануар 2008, ТВ "Фокс"

Пет хиљада потенцијалних гласача

Маријан Ристичевић Предводио бих професионалну војску и ишао на Косово. Како су оно, онај Бондстил распаковали, тако би ми га брзо и спаковали.

Маријан Ристичевић, председнички кандидат Народне сељачке странке и Уједињене сељачке странке, 15. јануар 2008, ТВ "Фокс"

Пет хиљада потенцијалних гласача

Маријан Ристичевић Ове четири тегле намењене су због економског стања у држави – да откопам, бре, ове који су криви за нас: једна је за Тита, друга за Ранковића, трећа за Крцуна, четврта за Ђиласа. Лепо их кремирам, ставим у тегле – кад жена и ја поједемо овај пекмез – ставим у тегле, ставим у Плави воз, па на Мирогој, ни тегле ни Плави воз ми не требају назад!

Маријан Ристичевић, председнички кандидат Народне сељачке странке и Уједињене сељачке странке, 15. јануар 2008, ТВ "Фокс"

Председник свега (осим дрвећа са планине)

Чедомир Јовановић До сада сам више штитио интересе бирача ДС-а од самог Тадића. Борили смо се за право ДС-а да има председника Владе чак и онда када је ДС од тога одустала.

Чедомир Јовановић, председнички кандидат ЛДП-а, 15. јануар 2008, "Бета"

Вера, нада, Слоба

Милутин Мркоњић Сваког грађанина на Косову ћемо бранити оружјем. Моткама ћемо их истерати ако дођу да угњетавају наш народ на Косову и Метохији.

Милутин Мркоњић, председнички кандидат СПС-а, на завршној конвенцији у Сава центру, 15. јануар 2008, "Бета"

Вера, нада, Слоба

Милутин Мркоњић Слободан Милошевић је био амерички човек до 1996-7. године више него сви ви заједно, према томе, водио је политику која је одговарала Америци тада. У моменту када је рекао – не, не дам део своје територије, тад је постао грађанин другог реда.

Милутин Мркоњић, председнички кандидат СПС-а, 15. јануар 2008, "Полиграф" ТВ "Б92"

Снага нетајкунске Србије

Миланка Карић Верујем да ћу ући у други круг, па ћу тражити подршку Демократске странке јер смо им ми, на прошлим председничким изборима, дали велику подршку. Они су захваљујући тој подршци добили положај председника.

Миланка Карић, председнички кандидат покрета "Снага Србије – Богољуб Карић", 15. јануар 2008, "Данас"

Неистрошена фаца

Југослав Добричанин Сарађиваћу и са ђаволом да би Србији било боље. Хоћу да ујединим демократе, радикале, реформисте...

Југослав Добричанин, председнички кандидат Реформистичке странке, 14. јануар 2008, "Танјуг"

Брдско-планински кандидат

Велимир Илић Видели сте кад се гласало против Мишковића, што Тома [Николић] није гласа за испитивање, него погнуо главицу?! Не схвата да је обичан тркач, Борис [Тадић] жели да га увуче у други круг... Знате како кажу – коњ весељко, трчи у паради, прави гужву, а после га склоне.

Велимир Илић, председнички кандидат НС-а, 14. јануар 2008, РТС

Брдско-планински кандидат

Велимир Илић Не може Цеца [Светлана Ражнатовић] да дође, мисле да ћемо ми сада да плачемо? Било је веселије него икад, има других, има трубача, добрих свирача, певача: Србија има све, само треба пробрати, а ко вас једном изради – одбаците!

Велимир Илић, председнички кандидат НС-а, о прослави Нове године по јулијанском календару, 14. јануар 2008, РТС

Председник свега (осим дрвећа са планине)

Чедомир Јовановић Косово није Србија зато што је и Србија у међувремену нестала. Ако желимо да та Србија пронађе своје место на Косову онда морамо имати снаге да се око тог места договоримо са онима који тамо живе. Гласате за човека који ће као председник Србије у Приштини рећи: 'Ја сам Приштинац', за човека који ће рећи: 'Ја сам Албанац', јер је то најмање што могу да урадим.

Чедомир Јовановић, председнички кандидат ЛДП-а, на завршној конвенцији у центру Сава, 14. јануар 2008, "Бета"

Снага нетајкунске Србије

Миланка Карић Ја сам рекла да ћу бити не само најлепши и најбољи председник, него ћу бити председник који ће најмање да кошта грађане.

Миланка Карић, председнички кандидат покрета "Снага Србије – Богољуб Карић", 14. јануар 2008, РТС

Симбол светлих деведесетих

Томислав Николић Нисам говорио о руској губернији, то је, признајем, у 24 сата дневно, а склон сам досеткама и шалама, понекад заборавим где им је место или није, то је била моја досетка у Скупштини Србије.

Томислав Николић, председнички кандидат СРС-а, 13. јануар 2008, "Утисак недеље"

Симбол светлих деведесетих

Томислав Николић Милорад Додик за мене није политичар. Имам књиге у којима сам га 1992. нападао као најбољег сарадника Слободана Милошевића, као човјека који се обогатио на туђој невољи! [...] Идиот! Па, гдје ће неко рећи да неће сарађивати с неким кога изабере народ. Он је идиот и слободно то напишите.

Томислав Николић, председнички кандидат СРС-а, за сарајевски "Дневни аваз", 13. јануар 2008, "Бета"

Скелом у европску будућност

Борис Тадић Па, ја сам убеђен да сам бољи и због тога кажем 'нека победи бољи'.

Борис Тадић, председнички кандидат ДС-а, 13. јануар 2008, "Утисак недеље"

Брдско-планински кандидат

Велимир Илић Томини и моји бирачи налазе се на брдско-планинском подручју и широм Србије где је немогуће у јануару изаћи на изборе.

Велимир Илић, председнички кандидат НС-а, о својим и бирачима Томислава Николића, 13. јануар 2008, "Прес"

Пет хиљада потенцијалних гласача

Маријан Ристичевић У мојој странци има 5.000 чланова. И рекао сам им да могу да гласају за кога хоће. Чак ни за мене не морају да гласају. Али, ово су избори за Вука Бранковића. Гузенбауер и Солана лепо су рекли Албанцима и Лилипутанцима: сачекајте да изаберу овога, онда добијате независно Косово.

Маријан Ристичевић, председнички кандидат Народне сељачке странке и Уједињене сељачке странке, 13. јануар 2008, "Курир"

Пет хиљада потенцијалних гласача

Маријан Ристичевић Усред земље Србије један Југословен расписао је партијске изборе једном Црногорцу без воље већине, па је зато такав кандидат за мене супернеозбиљан.

Маријан Ристичевић, председнички кандидат Народне сељачке странке и Уједињене сељачке странке, 13. јануар 2008, "Глас јавности"

Председник свега (осим дрвећа са планине)

Чедомир Јовановић Данас је Србији потребан председник који ће пружити руку Албанцима да би из те руке узео пушку која прети Србима.

Чедомир Јовановић, председнички кандидат ЛДП-а, у Нишу, 13. јануар 2008, "Бета"

Вера, нада, Слоба

Милутин Мркоњић Не могу да верујем да ће грађани гласати за оне који су их преварили и осиромашили, за оне који се хвале да су ухапсили громаду од човека Слободана Милошевића, а потом убили сопственог премијера, за оне који су избацили раднике из фабрика и уназадили сељаке.

Милутин Мркоњић, председнички кандидат СПС-а, 13. јануар 2008, "Танјуг"

Председник свега (осим дрвећа са планине)

Чедомир Јовановић Ја желим да будем председник људи, а не председник неког дрвета са планине, макар то била и Шумадија Војислава Коштунице.

Чедомир Јовановић, председнички кандидат ЛДП-а, 12. јануар 2008, "Бета"

Неистрошена фаца

Југослав Добричанин Тачно је да је Србија на великој низбрдици. Због тога ови избори нису обични, већ су питање опстанка земље. Ипак, искрено верујем да наш народ нема амнезију, као и да му је доста свега, а посебно превара. Ових дана је пало много снега, сви трагови се виде, моји су чисти, то ће многи препознати.

Југослав Добричанин, председнички кандидат Реформистичке странке, 11. јануар 2008, "Данас"

Заклињем се да не улазим у други круг

Иштван Пастор У другом кругу председничких избора мањине ће подржати кандидата демократских снага, уколико прихвати оно што стоји у програму Мађарске коалиције. У противном, неће бити разлике између кандидата демократа и кандидата Српске радикалне странке.

Иштван Пастор, председнички кандидат Мађарске коалиције, 11. јануар 2008, "Данас"

Вера, нада, Слоба

Милутин Мркоњић Хоћу друже [а не господине] да ме зовете...

Милутин Мркоњић, председнички кандидат СПС-а, новинарки Даници Вученић, 10. јануар 2008, "Кажипрст" Радија "Б92"

Заклињем се да не улазим у други круг

Иштван Пастор Мени ово [председничка заклетва да је Косово и Метохија саставни део Србије] сад неће бити велики проблем због тога што ја немам никакве шансе да уђем чак ни у други круг.

Иштван Пастор, председнички кандидат Мађарске коалиције, 08. јануар 2008, "Кажипрст" Радија "Б92"

Скелом у европску будућност

Борис Тадић Видите и сами, наша је кампања крајње јефтина...

Борис Тадић, председнички кандидат ДС-а, 06. јануар 2008, "Прес"

Скелом у европску будућност

Борис Тадић Живели смо скромно, јако скромно, као и сви тада, уосталом. Сви смо јели исту храну, хлеба и масти.

Борис Тадић, председнички кандидат ДС-а, 06. јануар 2008, биографија на званичном сајту