Ријалити (не) може да чека

Јована Јеремић Има човек паметнија посла и бори се за државу.

Јована Јеремић, водитељка „Парова“ на ТВ „Хепи“ и члан Савета за спољну политику СПС-а, на питање да ли је о спољној политици разговарала са Ивицом Дачићем, „Блиц“

(В)КВ другарица Јована

Јована Јеремић Видим себе у политици. Испуњавам квалификације и квалитетан сам кадар. [...] Није то никаква функција, јер је у питању радно тело. Састајемо се једном у неколико месеци. Наш посао је да анализирамо рад Министарства спољних послова и како се Србија котира у односу на друге државе. Тамо се и образују кадрови СПС-а и припремају за нешто више.

Јована Јеремић, као нови члан Савета за спољну политику, међународне односе и регионалну сарадњу СПС-а, „Блиц“

Кад сам (ономад) омладинка била ја...

Јована Јеремић То се догодило стицајем срећних околности. Познавала сам омладинце СПС-а и они су ме позвали да водим једну њихову конференцију. Рекли су ми да ће доћи око 50 људи, а било их је 500. Тада сам била новинар информативне редакције и нисам била популарна. Одушевили су се како сам одрадила посао. Била сам срчана, чак сам и викала.

Јована Јеремић, као нови члан Савета за спољну политику, међународне односе и регионалну сарадњу СПС-а, „Блиц“

Покажи индекс, Вучићу!

Јована Јеремић Био је логичан след моје каријере да одем у политику. Уз телевизију, то је моја друга љубав. А прва је право. [...] Завршила сам државни Правни факултет у Београду са просечном оценом 9,60, а мастерирала на тему „Уставно и парламентарно право, политичке партије“.

Јована Јеремић, водитељка „Парова“ на ТВ „Хепи“ и нови члан Савета за спољну политику СПС-а, „Блиц“

Мислим да Вучића треба с(а)ломити

Велимир Илић Буди мало нормалан, ја те молим, не ради то што радиш. Много је ружно и не води ничему. Водиш Србију у свађу, а ми то не желимо. Ти си председник Србије, свих грађана, и не смеш то да дозволиш. Пусти те страначке страсти. Пусти мало медије, пусти мало да се разговара, да се преговора, не можеш ићи на изборе тако како си планирао.

Велимир Илић, председник Нове Србије, поводом 20 година странке уз слоган „Несаломиви“, у поруци Александру Вучићу, „Бета“

Јоргованку за гувернера Владе Србије

Јоргованка Табаковић Ризикујући да будем схваћена нескромно или прескромно, на таква питања одговарам контрапитањем: А ко би у том случају био гувернер НБС?

Јоргованка Табаковић, гувернер НБС, на питање новинара „Политике“ да ли је резултати препоручују за премијера Србије, „Танјуг“