Последње Брегино искушење

Горан Бреговић Они су се некако лако одлучили на којој су страни, а ја сам био од тих збуњених Сарајлија који није умео, а ни могао одабрати страну. Мени је то било немогуће.

Горан Бреговић, кантаутор, о Емиру Кустурици и Нелету Карајлићу, у интервјуу за „Блиц“

Старог, старог (Кусту) ми дајте!

Горан Бреговић Пошто немам времена да идем у кино, чекам да га негде на путу погледам. А поштено, мало ме и страх шта ћу видети. Кустурица је велики редитељ по коме се ова кинематографија препознаје у свету и време је да опет направи велики филм као што су били „Дом за вешање“, „Аризона дрим“, „Андерграунд“.

Горан Бреговић, кантаутор, о Кустуричином филму „На Млечном путу“, у интервјуу за „Блиц“

Све је пролазно осим класне борбе

Горан Бреговић Последња велика идеја је била Марксова, али то је деветнаести век. Од тада наовамо свет нема ништа ново. То је трагедија овог света чија јесте амбиција да реши проблеме свих. Маркс је имао ту идеју да ће проблеме свију решити радничка класа. [...] Ово је класна борба, само што није у оквиру једне државе јер је свет глобализован. Онај који те тлачи је глобалан...

Горан Бреговић, кантаутор, у интервјуу за „Блиц“

Ђекна (ни)је пропала узалуд

Горан Бреговић Ако погледамо историју, најлепши период је био ових последњих педесет година социјалистичке Југославије. Ми немамо бољи период. То је био период када су сва деца ишла у школу, када смо сви имали посао и социјално осигурање... То је тада изгледало као - јао, само то имамо, а данас изгледа - да нам је макар то. Некако је прерано ствар пропала. Ако је већ требало да се деси, требало је да се деси у неком бољем тренутку.

Горан Бреговић, кантаутор, у интервјуу за „Блиц“

Жао ми је што није наш него је наших непријатеља

Рамуш Харадинај Тај који успе да води своју земљу, свој народ добро до бољих циљева, ја поштујем то и види се да је [Александар] Вучић доста урадио, види се положај Србије према Европској унији и њен напредак. У региону сви остали каснимо, а Србија напредује.

Рамуш Харадинај, косовски премијер, за емисију „Слободно српски“, „Танјуг“

Све ми дирај, Катарину (и НАТО) не

Вук Драшковић Руска пропаганда и њој наклоњени медији не признају чињенице; по принципу - одвали шта ти год падне на памет, а народ је ментално склон да то што је најбомбастије, не проверава, већ само прихвати. Пропаганда је доведена до тих размера да за омладину која не памти убиство Катарине (СФРЈ), постоји само један злочин - а то је НАТО бомбардовање Србије '99.

Вук Драшковић, председник СПО-а, у „Живој истини“ на црногорској ТВ „Атлас“, Б92

Хвала оваквој Црној Гори што постоји

Вук Драшковић Последња врата кроз која су могли да уђу војно до Србије, Босне, Македоније била су црногорска. Оног тренутка када је Црна Гора ушла у НАТО, та врата су затворена, тако да данас Русија војно не може да дође до неких области у којима је већ увелико политички и пропагандо укорењена, као што је нпр. Србија, Република Српска.

Вук Драшковић, председник СПО-а, у „Живој истини“ на црногорској ТВ „Атлас“, Б92