Отац на (не)одређено време

Александар Вучић Ја немам времена да проводим са децом, Милицом, Данилом, малим Вуканом. Ужелео сам се свега. Миличина мајка je у болници већ недељама, да не кажем месецима. Понекад пожелим да не будем најгори отац на свету, јер немам времена. Ја сам ћерки сам платио карту. Извео сам је на вечеру, а чуо сам из Србије да сам са Џорџом Соросом. Никада нисам крио када сам се јавно видео са Соросом.

Александар Вучић, председник Србије, о лету за Њујорк с кћерком Милицом, РТС

Поглед који утерује страх у кости

Александар Вучић Ушао сам у авион редовне линије 'Ер Србије' са још 270 људи, препун авион, изванредна услуга у нашем националном авио-превознику. Замислите да то кријете... Онда један који ме је вређао, иако је видео да сам са дететом, послао свима: 'Ево га психопата ту и ту', онда сам се окренуо и почео je да се тресе од страха.

Александар Вучић, председник Србије, о лету за Њујорк с кћерком Милицом, РТС

Кад у Њујорк пођох ја...

Александар Вучић На прес-конференцији, коју је пратило пет милиона људи, рекао сам – 'ајд', здраво, одох на далек пут.

Александар Вучић, председник Србије, о спекулацијама о његовој посети САД, РТС

Док је Вучић председник, мајке (Србије) не треба да брину за своју будућност

Александар Вучић Кад повећаваш новац за мајке, кажу - 'Еј, па што повећаваш новац за мајке, боље да смањиш, боље да укинете то, боље да немамо децу, да немамо будућност... Имате право да имате или немате децу, свако има право на свој избор. Аман, пустите нас да мало размишљамо и о својој држави, немојте само да тражимо нешто лоше код себе, пустите да покушамо да се изборимо за нештo.

Александар Вучић, председник Србије, о популационој политици коју је недавно најавио, РТС

Адолф (ни)је умро узалуд

Борис Џонсон Председник Русије Владимир Путин користи Светско првенство у фудбалу за побољшање имиџа Русије. Да, мислим да поређење са 1936. годином [и Хитлеровим коришћењем Олимпијских игара у Берлину] апсолутно стоји.

Борис Џонсон, министар иностраних послова Велике Британије, пред члановима парламента, „Ројтерс“/„Танјуг“

Земља у бестежинском стању

Жарко Требјешанин Поздрављам што се председник [Вучић] бави тиме, требало би и Влада, али чини ми се де не схватају довољно тај сигнал. Финансијским мерама се тај проблем не решава. Људи не желе да имају децу, или имају једно, што је озбиљан знак да су људи изгубили наду, да не верују у будућност своје земље, као у добро место за њихову децу. Сасвим је природно и нормално да људи желе да имају децу, ако су услови иоле пристојни. Али ако ви треба да имате дете, а не знате шта ће сутра са њим бити, да ли ћете моћи да га прехраните, школујете, да ли ће имати било какав посао или ће морати да иду из земље, онда не постоји жеља за рађањем на тако лошем месту.

Жарко Требјешанин, психолог, о мерама популационе политике које је најавио председник Србије, „Данас“/„bizlife.rs“

Отворено о затвореним књижарама

Александар Вучић Сваког пута кад одем у Белу кућу не користим „secret service“ обезбеђење. Мрзим статусне симболе. Ја сам обичан човек, који се пробуди овде у два, пола три и иде и шета по Њујорку, обилазим књижаре, затворене – да видим коју ћу књигу да купим или било шта друго.

Александар Вучић, председник Србије, о свом боравку у Њујорку и одбијању да користи обезбеђење, РТС