Губитник и недобитници

Амфилохије Једна изгубљена битка, и то, није твоја битка, него је ту битку водио безбожник, за светињу Косова. Природно, он је ту битку изгубио, пре него што је и повео. Тај безбожник је и довео Косово, својим богоодступништвом, својим неморалом, и политичким и националним, на руб пропасти. Према томе, ако је неко изгубио, он је изгубио.

Амфилохије, митрополит црногорско-приморски, "Блиц"

Кратак преглед распада света

Драган Вујадиновић Посебно је пред распадом проамерички део планете. Да стање, осим код нас, није боље и у Ираку, Куби и Либији, смак света би био неминован.

Драган Вујадиновић, економски коментатор листа "Данас"

О савршеним злочинима

Војислав Шешељ Не могу медији да објављују да смо некога убили, да смо организовали атентате, ако нисмо. Можда и јесмо, али где су докази...

Војислав Шешељ, председник СРС-а, конференција за новинаре

НАТО жгадија

Влајко Стојиљковић Међу помагачима наших непријатеља најгласнији су наркомани, алкохоличари, идентификовани криминалци и хулигани, неуспешни научници и пропали уметници.

Влајко Стојиљковић, министар полиције, поводом завршетка школовања 73. курса за полицајце

Ех, да није...

Томислав Николић Зашто би СРС седела у једној власти која ће расписивати изборе увек кад то опозиција затражи. Да није младих људи који ће тај позив можда прихватити и да није лоша економска и социјална ситуација у земљи, човек би могао да се смеје захтевима опозиције.

Томислав Николић, потпредседник Савезне владе и СРС-а, "Канал 9"

Манипулација? Да, хвала

Борис Исаковић Мислим да тренутно ипак живимо 'Меру за меру'. Знате, увек се изненадим када Воја Брајовић, који игра главног манипуланта, у једном тренутку на сцени ликује над својим манипулацијама, а публика му кличе одобравајући његове поступке!

Борис Исаковић, глумац, "Блиц"

Јефтина распродаја (уз профит)

Изјаве.нет Бранићемо земљу и способношћу да препознамо и оне који желе да профитирају, јефтино распродају државу за чији смо опстанак платили високу цену.

Татјана Ленард, високи дужносник ЈУЛ-а, у Крагујевцу

Судбина је тако хтела

Љубомир Симовић Изгледа да је судбина свих Југославија да постану бивше.

Љубомир Симовић, песник, "Глас јавности"

Карантин

Драгољуб Жарковић Борка Вучић већ је, боравећи сто година у иностранству, доказала да на свом терену дрибла као Дејо, Шешељ као и Бата Мирковић зна где треба ухватити противника, Ојданић не пуца горе од Синише Михајловића... али, ето, осуђени су да своје вештине упражњавају на домаћем терену.

Драгољуб Жарковић, главни уредник "Времена"

Шта зна Ширак шта је то Биџа

Зоран Ђинђић Сећам се, рецимо, једног нашег разговора, кад сам му револтирано рекао да је Биџа из Свилајнца постао баук за Србију, као модел пожељног политичара, стилизованог у бабарогу. 'Зар је то Србија коју ми хоћемо', питао сам. 'То је Србија примитивизма, вулгарности. Ако ви заиста хоћете европску Србију, и ако ваша партија треба да буде носилац тог пројекта', рекао сам Милошевићу кад смо разговарали о евентуалној коалицији. 'Не може нама Биџа да буде лична карта за ту европску Србију.' 'Мислите да је Ширак бољи,' одмахнуо је самозадовољно. 'Ја вам гарантујем, Биџа је способнији од Ширака. Биџа је бољи.' Тада је Ширак био градоначелник Париза, а Биџа председник општине Свилајнац.

Зоран Ђинђић, председник ДС-а, "Профил"

Убиствена оригиналност

Матија Бећковић А што се тиче републике Србије, она је заиста малолетна па се тако и понаша. И не мора да одговара, ни по закону, за своје поступке. Двадесет девети новембар не славе оне републике које су тога дана настале, него једино Србија која је нестала. Зар то није оригинално?

Матија Бећковић, песник, "Време"

И Бог створи жену (и фудбал)

Исидора Бјелица Парадокс мушке еротике је у томе што су између Бога и жене изабрали жену. Зато су после кроз целу историју хтели да докажу да им је секс важнији од љубави. Међутим, они који су то доказали имали су мало успеха код жена а они, који су као Петрарка или Дучић, Црњански или Шатобријан тврдили супротно стално су кресали жене. На крају су мушкарци пронашли нову еротску субституцију фудбал - и њему су вернији него богу и жени заједно.

Исидора Бјелица, списатељица, "Блиц"

Тикво из два дела, поново ћеш бити цела

Сузана Манчић Ово што ћете сада чути је моја песма која је увршћена у 50 најгорих икада снимљених. Не знам зашто, баш је симпатична, мада има мало прозаичан наслов и рефрен 'Пукла тиква на два дела'.

Сузана Манчић, певачица и водитељица, ТВ "Смедерево"