Као да су читали са мојих усана

Александар Вучић Оно што је заједнички именитељ готово свих људи који су излагали своја виђења, а то је да ствари назовемо отворено, да се Србија сагласи са независношћу Косова, да је формално не признајемо и да видимо шта можемо да извучемо за српску заједницу и обезбедимо будућност Србије у Европској унији.

Александар Вучић, председник Србије, на састанку Националног конвента о ЕУ у оквиру унутрашњег дијалога о Косову и Метохији, Н1

Србију и Србе нема (више) ко да жали

Душан Ковачевић Ратови, ратовања и ратна страдања сваком иоле нормалном човеку су највећи и најужаснији страх од кога се одувек, а поготово данас, бежи негде, било где… Што даље од страхота. [...] Ако је неко заборавио, у двадесетом веку смо имали шест ратова - три балканска, два светска и једно бомбардовање као чашћавање за испраћај двадесетог века и другог миленијума.

Душан Ковачевић, драмски писац и академик САНУ, у контексту тензија Београд-Приштина, „Блиц“

Дуго кретање између страве и ужаса

Душан Ковачевић Сваки разговор, макар он био и лош, бољи је од доброг рата. То се и сада мора понављати сваког дана и сваког часа, између осталог, и зато што у ратовима не страдају они који га изазивају, страда само сиротиња, обични људи којима је голи живот све што имају. И немојмо им одузимати и то мало сиротиње.

Душан Ковачевић, драмски писац и академик САНУ, у контексту тензија Београд-Приштина, „Блиц“

Вучићева кривица, Дробњаков грех

Александар Вучић Шта ћеш да урадиш, Дробњак? Па, не знаш, Дробњак. Кажи да не знаш, сад ћеш да дајеш ситуациони план. (Новинарки) Свака част, ви да радите у Влади. Ја сам крив што нисам напамет научио свако село.

Александар Вучић, председник Србије, пошто директор „Путева Србије“ није одговорио на питање куда иде траса од Чачка до Пожеге, Б92

Велики брат Ердоган

Реџеп Тајип Ердоган Премијеру Косова, по чијим инструкцијама сте предузели те кораке? Од када штитите оне који су покушали пуч у Турској? Зар не знате да смо вас ми признали одмах после Америке? Како можете да штитите пучисте, а Турска вас је пригрлила као брата? Платићете за то.

Реџеп Тајип Ердоган, председник Турске, о депортованим Турцима и Харадинајевим сменама „министра унутрашњих послова“ и „шефа обавештајне агенције“, „Коха диторе“/„Танјуг“

Ко му даде униформу (и министарство)?

Војни синдикат Србије На војној вежби на Пасуљанским ливадама, примећено је, поново сте носили црну униформу непознате намене и порекла, коју не препознају прописи Војске Србије, нити закони ове земље. Престаните, аман, да брукате славну српску униформу!

Војни синдикат Србије, у отвореном писму министру одбране Александру Вулину, N1/„bizlife.rs“