Мене нападајте и вређајте, (српског) Била Гејтса нећете

Ана Брнабић Морам да вам кажем да сам била изненађена када сам видела коалицију вашу за локалне изборе, Доста је било и Двери, али сад ми је све јасно и ви имате ту теорију да светом владају рептили. (...) А да је све то тачно (што говорите о њему), ја морам да вам кажем, Синиша Мали не би био овде. Па, Синиша Мали би био богат као Бил Гејтс и Ричард Брансон заједно, да је то тачно не би човек седео овде и био министар финансија, па могао би све скупа својом имовином да има републички буџет Србије.

Ана Брнабић, председница Владе Србије, у Скупштини о предложеном министру финансија, РТС/„Истиномер“

Демократура у говору и у твору

Ана Брнабић Жао ми је што ја морам то да кажем једном народном посланику – не поставља председник државе министре у Влади и Владу, већ их постављају народни посланици и Скупштина. Дакле, Србија је парламентарна демократија. Да поставља председник државе, то би била диктатура.

Ана Брнабић, председница Владе Србије, у Скупштини Србије, „Истиномер“

Офшор доктор

Ана Брнабић И у Њујорку постоје офшор фирме и оне су законите... оно што га препоручује је и да се он са таквим квалификацијама и образовањем, а магистрирао је и докторирао, вратио у Србију и ставио Србији на располагање. Неким посланицима очигледно није важно шта каже квалификована Комисија, него [професор] Раша Карапанџа за „Пешчаник“. Ако и трећа Комисија каже оно што су рекле претходне две (да није плагирао докторат), ја претпостављам да ћете тражити четврту комисију. А „24 стана“ је једна од најзабавнијих афера за мене.

Ана Брнабић, председница Владе Србије, у Скупштини о Синиши Малом као кандидату за министра финансија, „Танјуг“