НАТО чизма главу чува

Небојша Брадић Заборављамо да наша историја не траје седамдесет или сто година, имамо предрасуде о „традиционалним“ пријатељима и непријатељима, без довољног знања о свему томе. Налазимо се у окружењу држава који већ јесу или ће брзо бити део НАТО блока. Иако имамо искуство са овом алијансом (догодине су две деценије од бомбардовања), морамо да схватимо да је фактор који утиче на нашу садашњост, али и будућност. Не смемо да будемо „каменчић у НАТО ципели“, како то неке дипломате називају, већ земља отворена за сва могућа решења.

Небојша Брадић, позоришни редитељ и уредник културно-уметничког програма РТС-а, „Вечерње новости“/„bizlife.rs“

Признајем само власт своје партије

Сулејман Угљанин Државни органи Србије су привремени, док се не заврше разговори између Косова и Србије, док се не заврше разговори између Бошњака и Срба, и док се не реши статус Санџака. [...] Сви привремени органи Србије доказани су непријатељски органи према Бошњацима.

Сулејман Угљанин, председник СДА и председник Бошњачког националног већа (БНВ), после забране Беџету Пацолију да на позив БНВ посети Нови Пазар, „Танјуг“

Свега овога не би било да је Ноле раније избацио уљеза

Марјан Вајда Нисам хтео да на Нолета утичу људи који познају тенис, али не и психу врхунског спортисте. Тенис не може да се заснива на филозофији, то је спорт у којем се човек такмичи против човека. Ако желиш да будеш мајстор, то можеш да постигнеш снажном психом. Када видиш противника са друге стране мреже, мораш да се концентришеш на то да га избациш из доброг ритма и на то где ће послати лопту, а не да мислиш о Буди.

Марјан Вајда, повратник у тим Новака Ђоковића, о великом повратку српског тенисера и свом услову да се Пепе Имаз избаци из тима, „Деник шпорт“/„Блиц“

Ко разуме, схватиће

Патријарх Иринеј Да су то радили Турци или усташе у своје време, то би се могло разумети и схватити.

Патријарх Иринеј, о претњама да би имовина СПЦ у Црној Гори могла бити одузета, „Дан“/„Танјуг“

Баук НДХ кружи Црном Гором

Патријарх Иринеј Ја нисам баш много упознат, али како чујем, положај Срба у Црној Гори није добар. [...] Упоредио бих га са положајем Срба у Хрватској, у доба Ендехазије (НДХ). Нажалост, у Хрватској ни данас није бољи положај Срба. Можда то непријатељство у Црној Гори није као оно које је било код усташа, али мржња у народу, нажалост, постоји.

Патријарх Иринеј, у интервјуу за подгорички „Дан“, „Танјуг“