Нуле и ништице

Бранислав Ивковић У политику се нећу вратити док год је у њој више од 90 одсто људи који немају професију, или су 'нуле' у својој професији.

Бранислав Ивковић, некадашњи функционер СПС-а, 28. јул 2007, "Политика"

Свако "зато" има своје "зашто"

Наташа Кандић Мислим да постоје све информације и о томе где се налазе Хаџић и Жупљанин, као и где се налази Ратко Младић и где се скрива Караџић. Мислим да премијер и његове службе, мислим на те тајне полиције, апсолутно имају све те податке и то се могло видети када су ухапшени Толимир и Ђорђевић – они тачно знају.

Наташа Кандић, директорка Фонда за хуманитарно право, 27. јул 2007, "Радио Слободна Европа"

Спа викенд

Велимир Илић Не да ме зову, убијају ме! Ако не одговорим, они онда дођу код мене кући за викенд. Долазе и колима, са двеста километара удаљености, паркирају се пред мојом кућом у пет, шест ујутро.

Велимир Илић, министар за инфраструктуру, о телефонирању политичарима, 27. јул 2007, "Курир"

Спа викенд

Ивица Дачић Има једна женска особа која греши већ десет година, пре ми се чини да то није случајност. Али, нећу више о томе, постаје индискретно.

Ивица Дачић, председник СПС-а, о телефонирању политичарима, 27. јул 2007, "Курир"

Спа викенд

Александар Вучић Женски свет више шаље поруке Томи. Он им је привлачнији.

Александар Вучић, генерални секретар СРС-а, о телефонирању политичарима, 27. јул 2007, "Курир"

Понављање је мајка свих притисака

Мајкл Полт То што питање Косова није решено у УН неуспех је српске владе, а одговорност за одуговлачење процеса и могуће последице које ће грађани Србије због тога осетити такође лежи на Влади Србије.

Мајкл Полт, одлазећи амбасадор САД у Београду, 26. јул 2007, "Блиц"

Понављање је мајка свих притисака

Мајкл Полт Урбана легенда је да амерички амбасадор у Србији или неки други амбасадори имају огроман утицај.

Мајкл Полт, одлазећи амбасадор САД у Београду, 26. јул 2007, "Блиц"

Понављање је мајка свих притисака

Војислав Коштуница У најмању руку било би пристојно да државе које из наводног пријатељства намеравају да на Косову створе нову албанску државу те речи више не понављају. Ради се о додатној увреди за Србију.

Војислав Коштуница, као председник ДСС-а, на прослави петнаестогодишњице странке, 26. јул 2007, "Б92"

Срце к'о (посланичка) кућа

Божидар Ђелић Срце европских интеграција куца у парламенту, али, ако овако наставимо, доживећемо срчани удар.

Божидар Ђелић, потпредседник Владе, члановима Одбора за европске интеграције, 26. јул 2007, "Политика"

Срце к'о (посланичка) кућа

Жарко Обрадовић До сада смо чули да је услов за улазак у ЕУ хапшење Караџића и Младића, а сада чујем да је услов, у ствари, измена Пословника!

Жарко Обрадовић, члан Одбора из СПС-а, 26. јул 2007, "Политика"

Били смо за НИП још док је био Велики Инвестициони Циклус

Драган Ђилас Није ДС критиковала Национални инвестициони план [НИП], већ како се троше паре из њега. Увек сам подржавао постојање НИП-а, да људи знају колико пара иде у које пројекте и да могу да осете неки бољитак у животу.

Драган Ђилас, министар без портфеља задужен за НИП, 26. јул 2007, "НИН"

Имиџ је ништа, фризура је све

Ивица Дачић Нећу да ме више зезају да ми је фризура као Слобина, и да ја покушавам да га опонашам у овом и оном смислу. Одлучио сам да раскрстим с тим. Је л' овако изгледам млађе? Ствари морају да се мењају, у Србији, у политици, па и у СПС. Ево, ја сам кренуо од себе и своје странке. Видите, ово ми је фризура за лето. Седамнаест година носим исту фризуру и шишам се код истог фризера. Па не може више тако...

Ивица Дачић, председник СПС-а, 26. јул 2007, "Курир

 Објективно неочекивани субјекат

Управа полиције Црне Горе Саобраћајна полиција је на траси, планираној за долазак званица у вилу 'Горица', упозорила возаче три возила да се склоне са пута, ради несметаног саобраћаја. У том моменту полицијски службеници нису приметили да се у возилу 'лада нива', налази [италијански амбасадор] Меучи. Реакцију и упозорење полицијских службеника изазвала је и чињеница да се објективно није могло очекивати да се нека од званица, па ни амбасадор Меучи, који је радо виђен гост на државним и другим свечаностима, 'ладом нивом' упути на прославу Дана државности Црне Горе.

Управа полиције Црне Горе, 25. јул 2007, "Политика"

Свако "зато" има своје "зашто"

Изјаве.нет Хапшење бившег окружног тужиоца у Београду Радета Терзића је део добро организоване кампање против убијеног премијера Зорана Ђинђића, која се води од дана изрицања пресуде његовим убицама. Специјално тужилаштво монтира судски процес проглашавањем Терзића за члана земунског клана.

саопштење тринаест невладиних организација, између осталих Фонда за хуманитарно право, ЈУКОМ-а, НДНВ-а, Иницијативе младих за људска права, ЦЗКД-а, Жена у црном, Хелсиншког одбора за људска права, 25. јул 2007, "Бета"

Свако "зато" има своје "зашто"

Омладина ДСС-а У Србији је искључиво судска власт надлежна да доноси пресуде и одлучује о томе да ли је неко прекршио закон или не. То је тако и тако ће бити све док грађани на слободним изборима бирају демократску власт у Србији. По свему судећи, права амбиција тих тринаест невладиних организација је да коначно постану врховни господар Србије или овлашћени гувернер који има неограничену власт да по свом нахођењу пресуђује и да Србију уреди по својој мери.

Омладина ДСС-а, у саопштењу, 25. јул 2007, "Бета"

Пећински синдром

Ненад Чанак Шта сте рекли? Да сам идиот? Онда сте ви, господине, будала.

Ненад Чанак, председник ЛСВ-а, на скупштинском заседању, 25. јул 2007, "Политика"

Пећински синдром

Драган Тодоровић Ако сам ја луд како сте рекли, господине Чанак, онда сте ви збуњени, а знате шта се догађа између лудог и збуњеног.

Драган Тодоровић, посланик СРС-а, 25. јул 2007, "Политика"

Нуле и ништице

Весна Пешић Знам Веруовића пре 5. октобра и не схватам како један телохранитељ може толико да напредује. С друге стране, када говоримо о трећем метку, хиљаду пута је објашњено и Висбаден је потврдио – трећег метка није било. Прича се да Веруовић испрва није ни поменуо тај трећи метак.

Весна Пешић, посланик ЛДП-а, 25. јул 2007, "Недељни телеграф"

Рокенрол за верски савет

Петар Јањатовић Ако се рокенрол меша у послове Цркве, то је, мислим, потпуно легитимно, јер је реч о јавној институцији. Али, не мислим да Црква треба да се меша у послове рокенрола, јер би то могло да доведе и до тога да такви једног дана забране књигу 'Маестро и Маргарита'.

Петар Јањатовић, рок критичар, 25. јул 2007, "Данас"

Посланичке посланице

Жарко Кораћ Један број Срба на Косову заиста живи тешко, али и Албанци живе тешко.

Жарко Кораћ, посланик на листи ЛДП-а, заседање Скупштине Србије, 24. јул 2007, РТС

Посланичке посланице

Ивица Дачић Ми смо у Србији почели толико да мрзимо оне који су на власти да наносимо штету националним интересима.

Ивица Дачић, шеф посланичке групе СПС-а, заседање Скупштине Србије, 24. јул 2007, РТС

Посланичке посланице

Чедомир Јовановић Сат и по почетка расправе о Резолуцији обележили су најдосаднија излагања у овом сазиву Скупштине – што је поражавајуће с обзиром на тему. [...] Ни право ни правда не могу бити поштапалице на основу којих ћемо ми градити своју политику.

Чедомир Јовановић, шеф посланичке групе ЛДП-а, заседање Скупштине Србије, 24. јул 2007, РТС

Посланичке посланице

Александар Вучић Не спрдајте се, господине Тадићу, с оним што вам говоре посланици с ове говорнице. Нисте ви ни отац ни мајка нама да бисте нас васпитавали и подучавали, ја се хвалим тиме што је добро што вас не волимо. Кад вам Томислав Николић говори да треба предузети мере шестог степена у дипломатским односима – ви кажете 'опа, бато', у телевизијском преносу се јасно видело.

Александар Вучић, посланик СРС-а, Борису Тадићу, заседање Скупштине Србије, 24. јул 2007, РТС

Посланичке посланице

Милош Алигрудић Ми, који смо угрожени у овом тренутку, морамо помоћи другима да нам помогну.

Милош Алигрудић, шеф посланичке групе ДСС-а, заседање Скупштине Србије, 24. јул 2007, РТС

Посланичке посланице

Томислав Николић Судећи по томе како посланици Г17 Плус пију воду, и министар Илић – као да је малочас изашао испод шатора – очигледно да ова сала није расхлађена.

Томислав Николић, заменик председника СРС-а, заседање Скупштине Србије, 24. јул 2007, РТС

Проклета могућност (легитимног) избора

Борис Тадић Радујем се сваком [против]кандидату. Мислим да грађани заслужују да имају право избора, а да би имали право избора, треба да буде што више кредибилних и легитимних кандидата.

Борис Тадић, председник Србије и ДС-а, на питање "да ли ће бити још кандидата из странака које чине Владу", 23. јул 2007, "Бета"

Утицај трутова на контроверзност истине

Чедомир Јовановић Могу да вам кажем тих неколико једноставних истина које су контроверзне као што је било и то време.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, 23. јул 2007, "Поглед с Авале" ТВ Авала

Утицај трутова на контроверзност истине

Чедомир Јовановић Нисам ја говорио о том хапшењу као претњи мени лично. Да ли знате иједног озбиљног политичара који се развио у демократског лидера а да није био у затвору?

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, 23. јул 2007, "Поглед с Авале" ТВ Авала

Утицај трутова на контроверзност истине

Чедомир Јовановић Као што се некад куповала Политика да се види шта мисле Тито и Милошевић, данас купите Прес да видите шта мисли Коштуница.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, 23. јул 2007, "Поглед с Авале" ТВ Авала

Утицај трутова на контроверзност истине

Чедомир Јовановић Ова земља неће постати нормална док не створимо систем вредности у коме ће сваком бити онако како ради. Да бисмо то створили морамо да најуримо оне које је Зоран – не да би се нашали него да би их најдиректније описао – назвао трутовима. То је Коштуница и сви они који труту служе, а ту пре свега мислим на Мишковића.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, 23. јул 2007, "Поглед с Авале" ТВ Авала

Како упокојити живог тужиоца

Владан Батић Скоро две године имамо пензионера као државног тужиоца Србије. Да се мало нашалим, могли смо имати покојника – зато што Скупштина ту тривијалну ствар није констатовала.

Владан Батић, посланик на листи ЛДП-а, 23. јул 2007, "Шта радите, бре?" РТС-а

Како упокојити живог тужиоца

Изјаве.нет Владан Батић је то изнео на седници Одбора и није наишао на разумевање посланика. Морате њега да питате да вам појасни шта би се десило да је умро републички тужилац.

Мирослав Петковић, председник скупштинског Одбора за правосуђе, 23. јул 2007, "Шта радите, бре?" РТС-а

Рокенрол за верски савет

Амфилохије Моћан је човјек који живи у страху од Бога, и то би требали знати они који су у Црну Гору и Србију довели безбожну групу да пјева демонске пјесме и тјерали омладину да свему томе аплаудира.

Амфилохије, митрополит црногорско-приморски, 23. јул 2007, "Бета"

Бин Младен

Филарет Радован Караџић је у Ираку и ужива у благостању и демократији која је затекла тај народ. Мислим да се Ратко Младић налази негде код Бин Ладена, да тамо одржава кондицију, да би, ако Бог да, бранио Косово. Кад ухапсе Бин Ладена, ухапсиће и Ратка Младића.

Филарет, епископ милешевски, 23. јул 2007, "Вечерње новости"

Пећински синдром

Јагода Јорга У медицини постоји назив за такво понашање посланика – то је синдром прљавог речника, често се јавља када су људи под стресом. У нашем случају изгледа да одређене посланике улазак у салу инспирише да се агресивно понашају и говоре простаклуке, будући да су на ходницима много мирнији. У сали се чак чују и коментари на доњи веш посланика. Мени лично нису добацивали, али многим колегама је пролазак од клупе до говорнице прави пакао.

Јагода Јорга, лекар и посланик ДС-а, 22. јул 2007, "Блиц"

Пећински синдром

Душанка Бојичић Чак и пећински људи квалитетније комуницирали једни с другима.

Душанка Бојичић, председница Друштва за неговање лепог понашања, 22. јул 2007, "Блиц"

Понављање је мајка свих притисака

Душан Пророковић Агим Чеку се вероватно повео за најавом Кондолизе Рајс да ће Косово бити независно 'на овај или онај начин'. Подсетио бих га да на 'овај начин', сходно међународном праву, сигурно неће, јер за то не постоји сагласност Србије, а да 'онај начин' – не постоји.

Душан Пророковић, државни секретар за Косово и Метохију, 21. јул 2007, "Вечерње новости"

Били смо за НИП још док је био Велики Инвестициони Циклус

Божидар Ђелић НИП је добра идеја, али изопачена у предизборне сврхе. Бар пола НИП-а је најобичнија јавна потрошња. Треба све то ревидирати, а идеју водиљу очувати.

Божидар Ђелић, као кандидат ДС-а за премијера, 01. фебруар 2007, "Европа"