Лажне патриоте горе и од издајника

Владимир Костић Постали смо имобилно, непокретно друштво, без много идеја, с много агресивности између појединаца и различитих друштвених група. Папенов лонац, без вентила. Имате право да кажете шта мислите, али ако се то не поклапа са мојим гипсаним моделима „патриотске коректности“, нема сумње да сте издајица, плаћеник, националистички настројени злочинац, највероватније шпијун и клерофашиста.

Владимир Костић, председник САНУ, у интервјуу за „Вечерње новости“

Нек' пропаднемо барем достојанствено

Владимир Костић [Полуписменост] хоће да игра на друштвеном рулету попут очајног коцкара упорно на карту бахатости и групе испред или иза које наступа, граби се за звања и титуле (укључујући и јагму за докторатима и када апсолутно нису неопходни за каријере појединаца) у намери да онима које јавно презире, а од којих потајно зазире, стави до знања да је иста као и они. Полуписменост нема осећаја за целину - важан је само њен опстанак.

Владимир Костић, председник САНУ, у интервјуу за „Вечерње новости“

Путници без повратне (авионске) карте

Владимир Костић Слика коју носим је са једне, иначе увек свечане прославе на ЕТФ-у, на којој су уместо најбоље дипломираних студената у, чини ми се, трећини случајева награде примали родитељи, чија су деца већ отишла.

Владимир Костић, председник САНУ, у интервјуу за „Вечерње новости“

За ким (универзитетско) звоно звони

Владимир Костић На Електротехничком факултету, био сам у комисији девојци која је бранила тезу, и осим комисије, најближих рођака и неколико пријатеља, аудиторијум није био пун. Са стране су стајала два велика кофера. По завршетку одбране, она је са родитељима, који су деловали као да су на сахрани, изнела послужење, уз извињење да жури на аеродром јер путује у иностранство, где је добила посао. Кући смо се сви вратили болесни.

Владимир Костић, председник САНУ, у интервјуу за „Вечерње новости“

Оно кад си превише пунолетан

Хилари Клинтон Афера коју је имао мој супруг са Моником Левински, док је била у Белој кући, није била злоупотреба моћи јер је она тада имала 22 године и била је одрасла.

Хилари Клинтон, супруга Била Клинтона, „Б92“