Медицински тајмаут

Златибор Лончар Он (Сергеј Трифуновић) је незадовољан медицином, и то човек може да разуме, али мора да схвати једну ствар да медицина... само полако, само полако... медицина није свемоћна, морате да знате, Марићу. Медицина може један део да уради, медицина може да са четири нешто повећа на седам сантиметара. Али на 14, што би он желео, е то не може! Е, није дотле дошла медицина. Одатле иду сви проблеми.

Златибор Лончар, министар здравља, о „глумцу, политичару у покушају“, „Ћирилица“ на ТВ „Хепи“, „Истиномер“

Вучићу, гојазни смо!

Александар Вучић Нема много гладних, али три милијарде нас у свету има проблем са гојазношћу. Нико у Србији никад неће да каже да имамо проблем са гојазношћу, а не са гладнима.

Александар Вучић, председник Србије, Јутарњи програм ТВ Прва

Држава то је он (и само он)

Миодраг Зец За мале земље природнији је парламентарни систем, али Вучић где год дође, власт иде за њим. Ако је то тако и ако нам одговара вођа, па хајдемо у председнички систем са пет министара. Ко год се пење на власт, руши степенице и кад дође горе више не може да сиђе. Зато су овде сваки избори борба на живот и смрт.

Миодраг Зец, професор економије, у интервјуу насловљеним „Грађани протестују, поданици кличу“, НИН

Србин од тврдог материјала

Синиша Михајловић Ја имам снажан карактер. Србин сам од главе до пете, са свим врлинама и манама мог поносног народа. Али знам да признам грешке, да тражим извињење и увек сам спреман на дијалог. Сматрају ме за тврдог човека, то је истина. И боље је да ме не провоцирају. Али и човек са му..има може да буде дирнут: мени се то догађа када мислим на особе које сам волео, а више их нема или када мислим на моје ћерке када су далеко.

Синиша Михајловић, тренер ФК Болоња и бивши селектор Србије, „Газета дело спорт“/„bizlife.rs“