Човек који је укинуо (принудни) пост и глад

Небојша Стефановић Када је Демократска странка била на власти, већина грађана Србије била је у принудном посту и гладовању, јер су људи остали без посла, остали без будућности. Значи, просечна плата, то је било толико мало, минимална плата је била 130 евра. Дакле, данас је дупло у односу на то. Данас је просечна плата 462 евра, тад није добацивала до 310, 320 евра. Али данас срећом, захваљујући и Вучићу и овој влади, грађани Србије нису у штрајку глађу, посту, гладовању, тада су нажалост били.

Небојша Стефановић, министар унутрашњих послова, ТВ „Пинк“/„Истиномер“

Ликови из романа Достојевског

Небојша Катић Овде ћу бити намерно груб. Мој први корак био би да политичке и пословне лидере пошаљем на детаљне психијатријске прегледе. Бојим се да је на сцени огроман број социопата, а можда и психопата који управљају нашим животима и који би требало бар да буду лечени, ако не и хоспитализовани.

Небојша Катић, економиста, на питање шта би предузео када би био председник света на један дан, из необјављеног интервјуа, „nkatic.wordpress.com“

Такса(тивно)

Рамуш Харадинај Такса није сметња због које се Вучић не враћа у дијалог, већ недостатак његове политичке воље. Када га позову и кажу „господине, треба да седнеш“, он одмах седа за сто.

Рамуш Харадинај, премијер тзв. Косова, „Бета“