Албанију евроизирајте, нас нећете

Јоргованка Табаковић Нећемо прихватити препоруку ММФ-а да се дозволи већа флуктуација девизног курса динара, што би повећало „динаризацију“ – употребу домаће валуте, јер та политика није дала добре резултате у Албанији. Да би се прихватио било чији савет, то значи да оно што радите не даје добре резулате, а да савет обећава боље резулатате. Међутим, таква политика ММФ-а је у Албанији управо допринела да се та земља све више суочава са „евроизацијом“… ММФ је партнер Србији са којим се разговара, а ја нисам у годинама када треба да се некоме допаднем.

Јоргованка Табаковић, гувернер Народне банке Србије, „Бета“/„bizlife.rs“

Де факто је (де) јуре(н)

Александар Вучић Де факто, уз одређене прескоке, пуне 24 године био сам прислушкиван и праћен применом различитих метода.

Александар Вучић, председник Србије, читајући извештаје БИА и тврдећи да је прислушкиван од децембра 1995. године, ТВ „Пинк“/„Данас“

Трка према дну

Александар Вучић Ми имамо још много година да радимо да бисмо достигли животни стандард Хрвата. Морате да сагледате све. Хрватска и даље има већи БДП него ми, више производа. И да оставимо по страни туризам и све друго. И без туризма ми не бисмо лако стигли Хрватску. Али их пристижемо. И ја очекујем да ми можемо, уколико будемо вредно и марљиво радили, уколико будемо добро радили у наредних петнаест година да можемо да стигнемо Хрватску.

Александар Вучић, председник Србије, ТВ „Пинк“/„Истиномер“