Чекајући нову (Вучићеву) петољетку

Миодраг Зец Комунизам је присиљавао друштво на акумулирање. Све су то биле прихватљиве идеје, на крају се скупио новац и погрешно се инвестирао. Као у оном филму – направе брану, а вода побегла. Нама синдром промашених инвестиција виси над главом. Бојим се да се буџет овде третира као џепарац, и неко и иде и даје како тренутно мисли. То је најбоље показао овај Коридор доле – Грделица! Па руши, па брдо, па скрећи… Проблем је то целог државног апарата. Бојим се биће као НИП – дошао тата са парама и сад деца отимају ко шта стигне.

Миодраг Зец, економиста, о најављеном петогодишњем инвестиционом плану од 12 милијарди евра, N1/„bizlife.rs“

Баук (афричке) куге кружи Србијом

Бранислав Недимовић Успели смо да за сада на микропростору то решимо, што не значи... Вируси афричке куге свиња су као терористи, тај вирус је као терористи. Они се могу појавити у, не знам, Пироту, па да буде тамо присутно, па за три месеца се појави негде на северу земље, па онда на истоку, није као класична свињска куга. Ту направите обруч, имате вакцину, направите обруч, фронт, изборите се с тиме и довиђења, терамо даље. А код овога нема вакцине, још је човек није смислио, ако је не смисли неко на истоку брзо.

Бранислав Недимовић, министар пољопривреде, о вирусу афричке куге, N1/„Истиномер“

Човек од бакра

Небојша Бакарец Ту бих додао и Ваше неприлично понашање у амбасади САД, када сте прстима инвазивно чачкали зубе. Ту ја видим још једну ствар због које се, од Вас, трзају грађани Србије, поготово они млади. Реч је о хигијени. Трзају се сви који са Вама разговарају, због тога што, или имате колитис, и (или) имате стоматолошке проблеме. Оба проблема се лако лече. Други Ваш проблем, због кога се сви тргну је 'Задах тела'. Не, није реч о филму Живојина Павловића, већ о задаху Вашег тела. Тај проблем се још лакше решава него они пређашњи. Редовна хигијена тела, употреба дезодоранса и пасте за зубе. Што би рек'о Рамбо Амадеус: 'То су, то су, од савести трубе, ниси опр'о ноге, ниси опр'о зубе'. Ако нећете да послушате мене, послушајте великог Душка Радовића, који је рекао: 'Обрадујте своје ноге! Оперите их или промените чарапе. Перите ноге! То је први услов за добре међуљудске односе'.

Небојша Бакарец, одборник СНС-а у Скупштини града Београда, о Сергеју Трифуновићу, „Курир“/„Истиномер“

Сачувај нас Боже куге, глади и њихове памети

Зоран Прерадовић После Вучића, који је 2016. подржао Хилари Клинтон „зато што је паметан“, весели Ивица [Дачић], најбољи певач у влади после Млађана Динкића, подршком Трампу показао је да може бити експресивнији и с мање дипломатског такта чак и од Вулина.

Зоран Прерадовић, новинар, о америчким председничким изборима, у уводнику НИН-а

Све што сам створио дугујем самом себи

Александар Вучић Иза мене ће остати толико путева, пруга и фабрика да они (опозиција) неће моћи за два мандата ни да их обиђу.

Александар Вучић, председник Србије и председник СНС-а, према НИН-у