Машине за (од)узимање невиности

Небојша Катић Финансијска тржишта нису чувари буџетске невиности, већ су машине за прављење новца – на сваки начин и по сваку цену. Да, финансијски играчи ће свакако повећавати трошкове задуживања држава чија се буџетска ситуација погоршава, али неће прекинути финансирање. Ово је поготово видљиво када су у питању земље у развоју. Пут у пропаст ових земаља увек је издашно финансиран новцем међународних финансијера … и тако до потпуног слома.

Небојша Катић, пословни консултант из Лондона, у чланку „Како се научно упропастити“ за месечник „Српска економија“, „nkatic.wordpress.com“

Доналд у стакларској радњи

РТС Цена акција неколицине технолошких гиганата пала је за око 56 милијарди долара, пошто је амерички председник Доналд Трамп изнео серију негативних коментара о растућој моћи друштвених мрежа, што је узбунило инвеститоре. [...] Одмах после Трамповог говора, акције Фејсбука и Амазона пале су за по 2,5 одсто. Нетфликсове акције изгубиле су 4,4 одсто вредности, док је Мајкрософт пао за 1,5 одсто.

РТС, о говору председника САД пред аудиторијумом Генералне скупштине УН

Двадесет година имаш а диплому немаш?!

Александар Вучић А они сви тамо чланови странака. 'Ајде што су чланови странке, то је лепо када имаш неку идеју, идеологију, него где доведоше студента од 30 година? Тај је пре десет година требало да заврши факултет.

Александар Вучић, председник Србије, о студентима покрета „1 од 5 милиона“ који су блокирали зграду Ректората БУ, „Танјуг“

Ви нисте анђели

Александар Вучић Што се Срба и Србије тиче, мало тога имамо шта да 'перемо', нисмо ми анђели, ни свеци. Да ли је било наших људи који су вршили злочине? Јесте. Нисмо анђели и свеци - у односу на њих [Хрвате], и анђели и свеци. Нисмо ми правили Јасеновац него они, и немој они некога да враћају у прошлост.

Александар Вучић, председник Србије, на коментар председничког кандидата у Хрватској Мирослава Шкора да „говори о будућности, зато што има проблема да се сети прошлости“, „Танјуг“

Људи са погрешним носем

Александар Вучић Непогрешив нос имају [Хрвати] да вам јасно покажу ко је тај ко добро ради за Србију. Хрвати су направили анкету и закључили да је Србија крива за то што немамо најбоље могуће односе. А онда, ко би био крив него Александар Вучић, иако ја годину дана нисам никакву изјаву дао о Хрватској, све до пре неки дан.

Александар Вучић, председник Србије, српским новинарима у Њујорку, „Танјуг“

Један против пет милиона (и ректорке)

Александар Вучић Подржавам љубав између ректорке Београдског универзитета Иванке Поповић и студената испред Удружења „Један од пет милиона“ који су блокирали Ректорат. Супер је што Поповић није 15 дана ушла у своју канцеларију.

Александар Вучић, председник Србије, из Њујорка о протесту студената у Ректорату, „Бета“