Дабогда те не поменула Соња Б.

Емир Кустурица Недавно сам јавно питао где су мишеви који лажу за плату. И ево их, ови у Хелсиншком одбору су се сами препознали.

Емир Кустурица, режисер, поменут у Извештају Хелсиншког одбора, 27. септембар 2008, "Прес"

Дабогда те не поменула Соња Б.

Душан Савић Као што данас Хелсиншки одбор за људска права, какве ли ироније у називу, убраја неке људе у неподобне, исто тако су официри Трећег рајха стављали Србе на црне листе! Бисерко има задатак из Вашингтона и Брисела да уништи српски идентитет, да убије српски народ у појам! Само још фали да почне да оснива концентрационе логоре за нас неподобне!

Душан Савић, бивши фудбалер, поменут у Извештају Хелсиншког одбора, 27. септембар 2008, "Прес"

 Мост који дели

Борис Тадић Мислим да не би требало да прелазимо мостове пре него што до њих стигнемо. Сада смо почели да прелазимо велики мост међународног неповерења и подизања животног стандарда грађана на Косову, да стварамо мирнију ситуацију и подижемо међународни углед и кредибилитет Србије у светским форумима. Када, верујем, поново седнемо за преговарачки сто, размотрићемо с другом страном све могућне опције. Све су опције легитимне и све су боље од ове у којој једна страна губи све, а друга добија све.

Борис Тадић, председник Србије, на питање "да ли би могло да дође и до поделе Косова", у Њујорку, 26. септембар 2008, "Политика"

Готов је, али није пукао као звечка

Томислав Николић Војислав Шешељ ништа не говори непромишљено и зато дубоко анализирам његово иступање у Хагу. Баш ме чуди шта то радикали мисле када кажу да сам готов у сваком погледу. Што се мог здравља тиче, осећам се одлично. Имам неку тескобу у грудима због свега што ми дешава, а што се тиче мог политичког ангажмана, тек сам почео.

Томислав Николић, као бивши заменик председника СРС-а, новинарима у Скупштини Србије, 26. септембар 2008, "Курир"

Само најгоре (за нас) је довољно добро (за њу)

Соња Бисерко Мапа Србије [без Косова] представља реалност, метафорично осликава став и то лутање Србије...

Соња Бисерко, председница Хелсиншког одбора и члан Политичког савета ЛДП-а, о Годишњем извештају за 2007. годину, 26. септембар 2008, "Није српски ћутати" ТВ "Ентер"

Само најгоре (за нас) је довољно добро (за њу)

Соња Бисерко То се већ десило – ови су похапшени, у Хагу су, Србија се уводи у регуларну ситуацију – уз опструкције и тешкоће, на неки начин, враћа се у нормално стање. То се дешавало свим земљама које су залутале, то је захтев цивилизације.

Соња Бисерко, председница Хелсиншког одбора и члан Политичког савета ЛДП-а, на подсећање да је тражила денацификацију, НАТО окупацију Србије и хапшење лидера, 26. септембар 2008, "Није српски ћутати" ТВ "Ентер"

Вишак смисла (НСПМ-а тога да није)

Соња Бисерко Слободан Антонић ће можда изгубити посао, али не због нас – већ што је дошла нова партија на власт којој он није близак. Он се можда мало вади на Хелсиншки одбор, он никако неће губити посао у овој земљи још увек због Хелсиншког одбора или неке друге организације.

Соња Бисерко, председница Хелсиншког одбора, 26. септембар 2008, "Није српски ћутати" ТВ "Ентер"

Вишак смисла (НСПМ-а тога да није)

Соња Бисерко Не говоримо ми о Антонићу на 520 страна, него само на педесетак... Нисам видела да је Слободан Антонић радио са избеглицама из Хрватске, са Србима у енклавама, са мањинама, у затворима и психијатрима. Ми имамо широку лепезу деловања, али они о томе не говоре јер их то не занима – не занимају их људска права осетљивих група, зато што их не занимају избеглице и њих углавном оптужују за стање у Србији, овде се веома пежоративно говори о Србима из Хрватске, са Косова, из унутрашњости.

Соња Бисерко, председница Хелсиншког одбора, 26. септембар 2008, "Није српски ћутати" ТВ "Ентер"

Стара пројектна документација, нова (нормална) ливада

Томислав Николић Ми нисмо гринфилд, не почињемо баш са ливаде и нисмо само пројекат – ми смо реализација старог пројекта који се звао Српска радикална странка.

Томислав Николић, председник посланичког клуба "Напред Србијо", 25. септембар 2008, "Интервју" ТВ "Пинк"

Стара пројектна документација, нова (нормална) ливада

Томислав Николић Мислим да на вишестраначкој сцени Србије нико никад није изабрао боље име за странку, име које толико обећава грађанима Србије.

Томислав Николић, председник посланичког клуба "Напред Србијо", о оснивању нове Српске напредне странке, 25. септембар 2008, "Интервју" ТВ "Пинк"

Стара пројектна документација, нова (нормална) ливада

Томислав Николић Ми, српски напредњаци, учествовали смо на митингу Српске радикалне странке...

Томислав Николић, председник посланичког клуба "Напред Србијо", у Скупштини, 25. септембар 2008, "Шта радите, бре?" РТС-а

Стара пројектна документација, нова (нормална) ливада

Томислав Николић Очигледно да је Србија очекивала разумне, нормалне људе, који ће Србију увести у неко нормално стање. Мислим да ће наша појава на политичкој сцени учинити да све остале буде срамота да чине оно што сам, морам да кажем, и ја понекад чинио.

Томислав Николић, председник посланичког клуба "Напред Србијо", 25. септембар 2008, "Интервју" ТВ "Пинк"

Само најгоре (за нас) је довољно добро (за њу)

Соња Бисерко Политика је антиевропски лист у сваком погледу, погромашка. Политика, нарочито дневна, врло је перфидна и анти свих суседа.

Соња Бисерко, председница Хелсиншког одбора и члан Политичког савета ЛДП-а, 25. септембар 2008, "Полиграф" ТВ Б92

Вишак смисла (НСПМ-а тога да није)

Светислав Басара Проблем је у ствари – недостатак смисла. Е сад, када смисао нестане, празан простор испуњавају бесмислене појаве, бесмислени људи и бесмислене идеје, попут оних које неуморно пласирају Вукадиновић и Антонић, рецимо.

Светислав Басара, писац, 25. септембар 2008, "Време"

Вишак смисла (НСПМ-а тога да није)

Светислав Басара Што уопште не значи да доктор [Војислав Коштуница] није направио велику штету. Српска култура је доживела највећи суноврат за његове несретне владавине. Никада, ни за време Броза, та култура није била поистовећивана са вашаром у Гучи и са – не знам како бих то више назвао а да колико-толико останем пристојан – халуцинацијама групе људи око НСПМ.

Светислав Басара, писац, 25. септембар 2008, "Време"

Вишак смисла (НСПМ-а тога да није)

Соња Бисерко То [Политика, НИН и Нова српска политичка мисао] су стратешке новине, ту све почиње – а касније све силази у таблоиде. Ту се креира политика, а јавност се креира кроз таблоиде.

Соња Бисерко, председница Хелсиншког одбора, 25. септембар 2008, "Полиграф" ТВ Б92

Вишак смисла (НСПМ-а тога да није)

Соња Бисерко Ми полемишемо с њима. Ако узмете сајт Нове српске политичке мисли, они углавном полемишу с нама – с Хелсиншком повељом, нашим издањима и они су први који узму наша издања. То је једна легитимна реакција, ми њих не линчујемо – а они врло често повремено организују овакве кампање које имају за циљ линч и стварање атмосфере анимозитета према људима који имају другачије мишљење.

Соња Бисерко, председница Хелсиншког одбора, 25. септембар 2008, "Полиграф" ТВ Б92

Ново доба за нове радне поразе

Љиљана Смајловић Збуњена сам тиме што се о избору главног и одговорног уредника говори као да на том месту тренутно нема никога: госпођа Лихт о избору новог уредника говори као да сам ја умрла. Непристојно је отварати конкурсе за већ попуњена радна места. Не може се са људима поступати као да не постоје или као да су кофери које просто можете изнети испред врата.

Љиљана Смајловић, главни и одговорни уредник "Политике", 25. септембар 2008, "Време"

Ново доба за нове радне поразе

Соња Лихт Ми не смењујемо Љиљану Смајловић, само покрећемо нову процедуру која ће бити транспарентна. Нико не доводи у питање рад госпође Смајловић, али, она није изабрана на јавном конкурсу, па и она може да се јави на њега.

Соња Лихт, председница УО "Политике а.д.", 25. септембар 2008, "Време"

Ванредни министри за обичне ситуације

Сергеј Шојгу Добро, немојте да продајете [НИС] ако вам је јефтино. Ви сте проценили, ви сте понудили цену, ми смо казали да пристајемо.

Сергеј Шојгу, руски министар за ванредне ситуације, на питање "да ли је Русија и где купила јефтиније нафтну компанију", 24. септембар 2008, "Блиц"

Статутом до статуса

Ненад Чанак Наравно да нисмо задовољни статутом Војводине, јер он проистиче из Устава Србије.

Ненад Чанак, председник ЛСВ-а, о Статуту Војводине, 24. септембар 2008, "Ало!"

Статутом до статуса

Велимир Илић То је прича слична оној како је све почињало на Косову.

Велимир Илић, председник НС-а, о Статуту Војводине, 24. септембар 2008, "Политика"

Статутом до статуса

Душан Бајатовић Уколико се усвоји текст Статута Војводине, немогуће је да се догоди било шта што може да се доведе у везу са сепаратизмом.

Душан Бајатовић, председник СПС-а Војводине, о Статуту Војводине, 24. септембар 2008, "Политика"

Лустрација пре варења

Ненад Чанак Пре лустрације ни Николић ни Дачић не могу бити наши коалициони партнери. Када смо подржали Владу, гласали смо за мање зло јер да нисмо, имали бисмо у Влади и Дачића и Вучића и Николића и Коштуницу и Илића, а овако имамо само Дачића и због тога ми нисмо хтели да имамо министре у тој Влади. Већ раније сам рекао: 'Ако сам морао да прогутам Дачића, не морам да аплаудирам кувару'.

Ненад Чанак, председник ЛСВ-а, 24. септембар 2008, "Ало!"

Дабогда те не поменула Соња Б.

Момо Капор Идеолошка комисија ЦК Савеза комуниста Хрватске, са покојним Стипом Шуваром на челу, у своје време је објавила чувену “Бијелу књигу”. То је била својеврсна антологија најбриљантнијих текстова против комунизма, најпознатијих београдских писаца. Ево, дочекали смо да се у данашње време, усред Србије и Београда, појави слично штиво писано хрваштином, под руководством бивше истакнуте комунисткиње Соње Бисерко. [...] Наравно, врло сам поносан што се налазим у обе књиге.

Момо Капор, писац и сликар, поменут у Извештају Хелсиншког одбора, 24. септембар 2008, "Вечерње новости"

Дабогда те не поменула Соња Б.

Слободан Антонић Она [књига Хелсиншког одбора] је обухватила све негативне стереотипе о Србима, све најгоре антисрпске оптужбе и све максималистичке антисрпске захтеве. Написана је и некаквим новим, полухрватским језиком, који ваљда треба да постане нови књижевни стандард 'денацификоване' Србије.

Слободан Антонић, социолог, поменут у Извештају Хелсиншког одбора, 24. септембар 2008, "Вечерње новости"

Готов је, али није пукао као звечка

Војислав Шешељ Велика ме је срамота што је Томислав Николић годинама уживао моје неограничено поверење, чак толико поверење да сам му омогућио да буде главни шеф тима за помагање моје одбране и утолико је моје разочарање веће. Суд не сме да се руководи Николићевим изјавама у српским медијима, јер је то човек који је изгубио сваки морални критеријум. Хашки трибунал и Томислав Николић заједно раде против мене, тужилаштво може Николића да узме као сведока и доведе га у судницу како би та сарадња била овде максимално манифестована. [...] Са Николићем је готово у сваком погледу.

Војислав Шешељ, председник СРС-а, у Хашком трибуналу, 23. септембар 2008, "Танјуг"

Опструкцијом против анархије

Гордана Поп-Лазић Опозиција је толико јака да не дозвољава да се [у Скупштини] ради анархично.

Гордана Поп-Лазић, потпредседница СРС-а, 23. септембар 2008, "Сигнали" РТВ Војводине

Опструкцијом против анархије

Зоран Остојић Кад бих хтео да будем циничан, рекао бих да ми је толико драга политика ваше странке да ми је драго да их имате две.

Зоран Остојић, посланик ЛДП-а, Гордани Поп-Лазић из СРС-а, 23. септембар 2008, "Сигнали" РТВ Војводине

Опструкцијом против анархије

Никола Новаковић О укусима се не расправља, али мени се те мајице [посланика СРС-а] не свиђају...

Никола Новаковић, посланик Г17+, Гордани Поп-Лазић из СРС-а, 23. септембар 2008, "Сигнали" РТВ Војводине

Опструкцијом против анархије

Гордана Поп-Лазић Ја то могу да прихватим да се вама не свиђа, ево мени се та ваша значка уопште не свиђа!

Гордана Поп-Лазић, СРС, Николи Новаковићу, Г17+, 23. септембар 2008, "Сигнали" РТВ Војводине

Опструкцијом против анархије

Никола Новаковић О, значка је позлаћена...

Никола Новаковић, посланик Г17+, Гордани Поп-Лазић из СРС-а, 23. септембар 2008, "Сигнали" РТВ Војводине

Вук, коза, купус и баксузни ред!

Мирослав Маркићевић Већ осам година седимо у последњем реду. Зашто нам и сад не дозволите да тако седимо, него сте нас ставили у 13. ред?

Мирослав Маркићевић, посланик Нове Србије, о новом распореду седења у Скупштини, 23. септембар 2008, "Ало!

Вук, коза, купус и баксузни ред!

Томислав Николић Резервисали смо места у последњим редовима. Не треба нам тампон-зона, али не би ваљало да седимо заједно с радикалима јер стално вичу када се наш клуб појави у сали.

Томислав Николић, шеф посланичког клуба "Напред Србијо", о новом распореду седења у Скупштини, 23. септембар 2008, "Газета"

Вук, коза, купус и баксузни ред!

Сулејман Спахо Истина, у СРС-у размишљамо о томе шта ћемо да радимо са издајницима и како да се понашамо према њима. То што су побегли у последње редове је њихова лична и морална ствар, али их то неће спасити од нас. Ипак, физичких обрачуна неће бити.

Сулејман Спахо, посланик СРС-а, о новом распореду седења у Скупштини, 23. септембар 2008, "Газета"

Различите сличности

Паја Момчилов Министар нам дели лекције – не може он толико да прича. Одбор није место за дизање тензије.

Паја Момчилов, председник Одбора из СРС-а, на скупштинском Одбору за здравље, 23. септембар 2008, "Политика"

Различите сличности

Томица Милосављевић Адреналин је користан, не треба да спавате.

Томица Милосављевић, министар здравља, члановима Одбора, на скупштинском Одбору за здравље, 23. септембар 2008, "Политика"

Ванредни министри за обичне ситуације

Слободан Милосављевић Марже у Србији нису толико велике какво убеђење постоји код стручне јавности, медија, па и обичних грађана.

Слободан Милосављевић, министар трговине и услуга из ДС-а, 22. септембар 2008, "Глас јавности"

Стара пројектна документација, нова (нормална) ливада

Елена Божић-Талијан Када је Николић рекао да смо ми, његове дојучерашње партијске колеге, 'неваспитани и ненормални', у ствари је употребио еуфемизам. Зато када зову одборнике да их врбују, употребе праву реч. Кажу им: 'Нећете ваљда да останете са оним лудацима'.

Елена Божић-Талијан, нови генерални секретар СРС-а, 22. септембар 2008, "Ало!"

Вук, коза, купус и баксузни ред!

Зоран Красић Посланици новоформираног клуба 'Напред Србијо' требало би да седе на балкону, јер грађанима није место у сали Скупштине Србије.

Зоран Красић, посланик СРС-а, о новом распореду седења у Скупштини, 22. септембар 2008, "Танјуг"

Различите сличности

Александра Јанковић Ето, мени рецимо сви кажу да имам подочњаке и да треба да их оперишем, али ја то нећу јер су они део мене. Па и Богородица је имала подочњаке. Морате признати да свака сличност са њом импонује.

Александра Јанковић, посланик Нове Србије, 22. септембар 2008, "Газета"

Лустрација пре варења

Томислав Николић Нисам променио ниједан став откад сам напустио СРС, и даље сањам велику Србију, и даље не бих Хагу изручио Младића, али више нико не сме да каже да Србија неће у ЕУ!

Томислав Николић, председник посланичког клуба "Напред Србијо", 21. септембар 2008, "Прес"

Лустрација пре варења

Весна Пешић Томислав Николић ће да замени онемоћалог Коштуницу, а ако затреба, и Бориса Тадића. [...] Тако смо добили још једну умивену варијанту једног те истог. То вам је сада Томислав Николић и 'Напред Србијо' који највише личе на Титову несврстану Југославију!

Весна Пешић, председница Политичког савета ЛДП-а, 21. септембар 2008, "Блиц недеље"

Лустрација пре варења

Драган Марковић Палма Баш ме интересује ко ће Николићу сад, после 18 година једне приче, да поверује у другу.

Драган Марковић Палма, председник ЈС-а, 19. септембар 2008, "Прес"