Полтава је срце Шведске

Карл Билт Дан историјских битака. Многи Срби и даље жале због губитака у Косовском боју, а тешко ћете наћи неког Швеђанина кога занимају губици битке код Полтаве, која се догодила више од три стотине година касније.

Карл Билт, бивши премијер Шведске, у објави уз илустрације које осликавају Косовски бој (1389) и битку код Полтаве (1709) у Украјини, „Твитер“/Б92

Кинеска одбрана и руски гамбит

Небојша Катић Кина има снаге да остане суверена и да се одупре западним центрима моћи. За Русију нисам сигуран и нисам сигуран да део руске олигархије већ није у структурама глобалних центара моћи.

Небојша Катић, економиста, у коментару на блогу „nkatic.wordpress.com“

Медицинска струка сном мртвијем спава

Зоран Радовановић База података у „Батуту“ је скандалозна, а подаци бесмислени. Када Кризни штаб размишља о својој репутацији, морају да имају у виду да су излазили у јавност са дијаметрално супротним ставовима. Треба бити искрен према народу и рећи каква је ситуација. Пристанак на политичке и друге скупове повећава оболевање и умирање, то је ваљда јасно. Имате људе који не смеју да изађу и јавно кажу да је број мртвих [од коронавируса] много већи него што се званично саопштило.

Зоран Радовановић, епидемиолог, о евиденцији броја умрлих од коронавируса, „Утисак недеље“ на ТВ „Нова“, „Блиц“

Званично, званичније, најзваничније...

Предраг Кон Ја говорим оно што знам и што је истина, а то су званични подаци. На основу тог није било разлога за узнемирење јавности. Нисам контролор власти. Ако ова држава и народ не могу да верују основним подацима који се по закону извлаче на основу пријава и потврде лекара о смрти, а које су настале у брзини и имају неке мане, онда ви имате ситуацију у којој неко мора то да коригује и прати. Ревизије тих података треба радити, најбоље у току, овде се очигледно није стигло, али ће морати да се уради с обзиром на узнемирење јавности.

Предраг Кон, епидемиолог, о евиденцији броја умрлих од коронавируса у Србији, „Утисак недеље“ на ТВ „Нова“, „Блиц“

Мило, сатаниста најстарији

Небојша Медојевић Од глобалних сатаниста [Мило Ђукановић] је добио задатак да елиминише православно хришћанство из Црне Горе, да формира партијску „Цркву“, поунијати православце и ишчупа корене традиционалне Црне Горе.

Небојша Медојевић, председник Покрета за промјене и један од лидера Демократског фронта, у контексту Закона о слободи вероисповести, „Фејсбук“/„Танјуг“

Први црногорски устанак

Небојша Медојевић Ђукановић је умислио да на плацу који се некад звао држава Црна Гора, у муљу и мочвари ратних злочина, издаја, прљаве транзиције, пљачке, шверца, наркотрафикинга, прања новца, превара и лажи, направи неки свој приватни посед, у коме ће владати његова породица, а ми остали постати робови. И шта се онда десило? Пробудио се народ. Један по један подизали су главу, исправљали кичму, пружали један другом руке и почели да гласно вичу: „Устала је Црна Гора, светиња се бранит’ мора – Мило лопове“. Корак по корак, дан по дан, човек по човек… кренула је река побуне. Народ тражи слободу!

Небојша Медојевић, председник Покрета за промјене и један од лидера Демократског фронта, у контексту Закона о слободи вероисповести, „Фејсбук“/„Танјуг“