Пропаст нема алтернативу

Борко Илић Они [чланови ДСС-а] који су отишли мали људи и ситне душе о којима не треба причати.

Борко Илић, нови председник новосадског ДСС-а, 24. јануар 2009, "Политика"

Сигурна кућа и несигуран мозак

Борис Тадић Није уобичајено у свету да људи против којих су расписане међународне потернице због тешких кривичних дела улазе у парламенте и ту лекцију би морао да научи и [Миладин] Ковачевић.

Борис Тадић, председник Србије, о скупштинском боравку Миладина Ковачевића у пратњи посланика СРС-а, 24. јануар 2009, "Блиц"

 "Да Обама прави 'леба, ја би' и тај 'леба јела"

Светлана Лукић Обами су честитали сви политичари који вам падну на памет, од Ангеле Меркел. Саркозија, Бароза, Запатера, до Нелсона Менделе. Сви наивни су се у својим честиткама нечему понадали, али не и Хамас, Путин и Тадић. Хамасове вође тврде да Обама није никаква промена у односу на Џорџа Буша, Путин је изразио скепсу поручујући да се 'највећа разочарења рађају из велике наде'. А председник Србије, ваљда једини на свету, уопште није послао честитку новом америчком председнику. Он, који воли да честита и кучету када залаје и птици када полети, Обами је послао честитку после новембарских избора. У међувремену му се није свидео Обамин избор сарадника, пре свих чувени антисрбин Џон Бајден и већ ноторна антисрпкиња Хилари Клинтон.

Светлана Лукић, у уводнику за кога "E-новине" тврде да је разлог за "рушење сајта Пешчаника", 23. јануар 2009, Радио "Б92"

Уа ми!

Расим Љајић У Новом Пазару се не виђамо, у Влади се поздравимо.

Расим Љајић, председник СДП-а и министар рада и социјалне политике, о односу са Сулејманом Угљанином, председником СДА и министром без портфеља, 23. јануар 2009, "Политика"

Јавите Ђури да одблокира бифе

Весна Пешић Новинари не извештавају ни о законима ни о важним посланичким иницијативама у Народној скупштини, њих само занима колике су дневнице и порције у скупштинском ресторану. Они само пишу о бифеу и колико посланицу једу, а посланици од новинара не могу да уђу у бифе, јер они само седе доле и једу.

Весна Пешић, посланик ЛДП-а, о блокади скупштинског бифеа, 23. јануар 2009, "Политика"

Јавите Ђури да одблокира бифе

Славица Ђукић-Дејановић Садашња атмосфера је неизвесна.

Славица Ђукић-Дејановић, председница Скупштине, о блокади парламента, 23. јануар 2009, "Политика"

Кумство које се одбија

Душан Михајловић Своје наводе сам засновао на Поповићевом сведочењу пред Специјалним судом током суђења за убиство премијера, а које је објављено у књизи у издању Хелсиншког одбора за људска права у Србији. Поповић је овде изнео чињенице које ми нису биле познате док сам био министар. Не желим да верујем да је сада покојни премијер био шеф мафије, а Поповић само курир. Верујем да је Поповић био шеф мафије који је мафијаше повезао са Ђинђићем. Људи таквог формата као Чуме и Легија не долазе свакоме на ноге. Мене, рецимо, нису слушали. Онај коме они морају да се одазову и дођу му на ноге је њихов шеф. Могао сам и ја да будем нови кум српске мафије... Шта је спојило Бебу, Ђинђића, Чумета и Легију? Ту се крије тајна неуспеха 5. октобра и пропасти реформи. Беба је Ђинђићу стављао у уста оно што никада не би рекао... Ђинђића су убили Бебини одбегли пријатељи.

Душан Михајловић, бивши министар полиције, на суђењу по тужби Владимира Бебе Поповића против њега, 23. јануар 2009, "Политика"

Кумство које се одбија

Владимир Беба Поповић Молим вас да бившег министра опоменете да ме не ословљава надимком Беба, јер ћу онда и ја њега називати надимком Крме, по којем је познат међу својим пријатељима.

Владимир Беба Поповић, бивши шеф Бироа Владе Србије за комуникације, обраћајући се судији, на суђењу по његовој тужби против Душана Михајловића, 23. јануар 2009, "Политика"

Сигурна кућа и несигуран мозак

Миладин Ковачевић Дошао сам на позив пријатеља који су били на мојој страни. Моју посету не треба доводити у везу ни са једном политичком странком или посланичком групом, дошао сам да захвалим бројним људима који су му помогли. Као грађанин Србије имам право да имам увид у све као и остали грађани и само користим те погодности. Пошто се осећам сигурно у својој земљи, дошао сам да видим како функционише.

Миладин Ковачевић, студент који пред српским правосуђем оптужен за пребијање колеге у САД, о свом боравку у Скупштини, 23. јануар 2009, "Политика"

Сигурна кућа и несигуран мозак

Славица Ђукић-Дејановић Сви грађани, па и они који се налазе иза решетака су грађани ове земље. Важно је да се закон примењује на све и да нико није ван закона.

Славица Ђукић-Дејановић, председница Скупштине, о скупштинском боравку Миладина Ковачевића у пратњи посланика СРС-а, 23. јануар 2009, "Политика"

Сигурна кућа и несигуран мозак

Божо Прелевић Потпуно ми је нејасно да неко ко је у тако деликатној позицији, као што је Миладин Ковачевић, помисли да му овако нешто може помоћи у даљем развоју ситуације. Кад би имао мозга, могао би да направи аналогију и са неким хашким бегунцима које су штитили радикали и са тиме како су они завршили.

Божо Прелевић, адвокат, о скупштинском боравку Миладина Ковачевића у пратњи посланика СРС-а, 23. јануар 2009, "Политика"

2 in 1

Томислав Николић Постоје два Бориса Тадића. Један је онај који је сломио отпор Млађана Динкића за потписивање гасног аранжмана са Русима. Један је онај који Вука Јеремића гура да се понаша патриотски и да брани Косово и Метохију. А други је овај који у унутрашњој политици изиграва вођу. Диктатора. Згадило ми се кад је Шкундрић један дан рекао да Мађарска нема гаса да помогне Србији, да би сутрадан државна телевизија јавила да је председник Србије Тадић обезбедио из Мађарске гас за Србију. У којој то земљи ја живим? У Србији или земљи Бориса Тадића?

Томислав Николић, председник СНС-а, 22. јануар 2009, "НИН"

Мицање сица

Велимир Илић Ви све миц по миц, оде сиц, оде Косово, људи... О чему ви сада овде разговарате – треба да слушамо господина Шабића, да нам прича о његовим проблемима, а имамо тему веома важну за ову државу. Позивам посланике са Косова из владајуће коалиције да се огласе, како вас није срамота да се вратите доле?! Седите овде као стрине и гласате за све што вам се понуди!

Велимир Илић, шеф посланичког клуба НС-а, 22. јануар 2009, РТС

Пропаст нема алтернативу

Ђорђе Вукадиновић Не васкрсне ли политички и трећи пут, Коштуница ће у српску историју остати записан као неко ко је, разуме се, не сам – победио Милошевића – и изгубио све остало. Изгубио је од Ђинђића, изгубио од Ђукановића, изгубио од Тадића, изгубио од Тачија, од Солане и Мантера… Као да је све чега се дотакао и за шта се борио на крају пропало, или било осуђено на пропаст.

Ђорђе Вукадиновић, уредник НСПМ-а, 22. јануар 2009, "Време"

Јавите Ђури да одблокира бифе

Томислав Николић Немој, Тодоровићу, нова ти је ципела, пропашће!

Томислав Николић, председник СНС-а, за скупштинском говорницом, Драгану Тодоровићу, на лупање ногама посланика СРС-а, 22. јануар 2009, РТС

Љупче Који Је Пописан

Љупче Павловић Кад сам дефинитивно затворио пекару, дође ми дуг од Пореске управе за који никада нисам сазнао колика је главница. После ми исеку струју, без обзира на погрешно уписане податке о власнику бројила и плаћен рачун... И онда случајно чујем да се неко на попису изјаснио као Марсовац. Падну ми на памет Винету и Бик Који Седи, моји омиљени Индијанци. Кад су дошли да изврше попис, људи а не ствари, ја се пријавим као Индијанац. Удружење смо после формирали, 2005. године.

Љупче Павловић, звани "Индијанац", председник алексиначког Удружења Индијанаца у Србији, 22. јануар 2009, "НИН"

Љупче Који Је Пописан

Љупче Павловић Фале нам само ћебад заражена вариолом, или птичјим грипом, на пример. Такав је осећај – Индијанци у САД и Срби у Србији живе истим животом. Њих је влада САД убијала; и нас је, деведесетих, санкцијама, не само током бомбардовања. А и то бомбардовање, то је исто као она заражена ћебад. То вам је један круг око гета у коме смо. Други је онај унутрашњи, где тајкуни купе за џабе предузеће па га додатно упропасте, као што је то овде случај. Зар нисмо онда сви ми Срби – Индијанци?

Љупче Павловић, звани "Индијанац", председник алексиначког Удружења Индијанаца у Србији, 22. јануар 2009, "НИН"

Зауставите Ројтерсов превод!

Ивица Дачић Ја то нисам рекао и тражио сам да се то демантује. Говорио сам у много ширем контексту, о потреби стварања новог СПС-а, уопште се нисам бавио прошлошћу. Добио сам објашњење да је грешка у преводу.

Ивица Дачић, као председник СПС-а, 21. јануар 2009, "Прес"

Неорганизована деца

Ивица Дачић Очигледно је да организовани криминал целој држави баца рукавицу у лице. Када обични људи то гледају, а нарочито деца, њима изгледа да је организовани криминал по својој моћи изнад државе. То није тачно. Нико није јачи од државе.

Ивица Дачић, као министар полиције, 21. јануар 2009, "Прес"

Уа ми!

Расим Љајић У Влади вероватно мисле, Расим је толерантан, он неће да нам прави проблеме, Угљанин је луд, може свашта да направи, дај да њега смиримо. Али ја кажем, ако смо толерантни то не значи да смо будале.

Расим Љајић, председник СДП-а и министар рада и социјалне политике, после обрачуна присталица СДП и СДА у Новом Пазару, 20. јануар 2009, "Правда"

Уа ми!

Сулејман Угљанин Тадић, Цветковић и Дачић треба да се стиде! Они годинама хране људе да праве сукобе у Санџаку! После свих упозорења и Љајићу и Цветковићу, имам утисак да су они само храбрили бандите...

Сулејман Угљанин, председник СДА и министар без портфеља, после обрачуна присталица СДП и СДА у Новом Пазару, 20. јануар 2009, "Прес"

Уа ми!

Мехо Омеровић Замислите министра који узима правду у своје руке, организује и командује присталицама да батинају, руше, демолирају... О свему смо обавестили и председника, и премијера, и министра Дачића. Сви су на улици чули министра Угљанина како виче 'Алаху акбер'.

Мехо Омеровић, посланик СДП-а, 20. јануар 2009, "Прес"

Уа ми!

Сулејман Угљанин Лично ћу од Тадића тражити да скине Омеровића са листе посланика! Срамота је да ДС има човека који лаје као пас!

Сулејман Угљанин, председник СДА и министар без портфеља, 20. јануар 2009, "Прес"

Пропаст нема алтернативу

Војислав Коштуница Србија је данас потпуно дезоријентисана и подсећа на неког ко лута по магли везаних очију. На паролу ове владе да ЕУ нема алтернативу, коју није изговорила ниједна европска земља, ми одговарамо: Србија нема алтернативу!

Војислав Коштуница, председник ДСС-а, 20. јануар 2009, "Вечерње новости"

Закон о прекомерном лобирању

Томислав Николић Требало га је [Жељка Митровића], кад је то најавио, питати чиме ће да убеђује посланике – новцем или аргументима, или је, можда, новац најбољи аргумент?

Томислав Николић, шеф посланичког клуба Напред Србијо, 20. јануар 2009, "Политика"

Закон о прекомерном лобирању

Нада Колунџија Уколико Министарство културе предлаже закон којим би се на бољи начин уредила област информисања и на тај начин заштитио јавни интерес, онда мислим да било какво лобирање, које би било против тога, неће бити могуће у парламенту.

Нада Колунџија, шеф посланичког клуба За европску Србију, 20. јануар 2009, "Политика"

Субаше и испаше

Драган Марковић Палма Доста је било да жирафе живе у Београду, а да пасу у Србији. Хајде мало да жирафе живе у Србији, а да пасу у Београду.

Драган Марковић Палма, градоначелник Јагодине, 20. јануар 2009, "Б92"

Зауставите Ројтерсов превод!

Ивица Дачић СПС се одрекао заоставштине и политике Слободана Милошевића, која је проузроковала крвави распад бивше Југославије. Ми не можемо променити прошлост, али можемо да променимо садашњост и будућност – сада смо више европска странка него неке које су учествовале у свргавању Милошевића.

Ивица Дачић, као председник СПС-а, 19. јануар 2009, "Ројтерс"

Закон о прекомерном лобирању

Жељко Митровић Ја вам гарантујем лично да ће 250 посланика у парламенту, сваки од њих лично добије све критике овог закона и све посланичке групе и све институције.

Жељко Митровић, власник "Пинка", о предлогу Закона о прекомерном обједињавању и власништву јавних гласила, 18. јануар 2009, "Утисак недеље"