Злобница

Небојша Човић Те приче о јадном Слоби који је под утицајем злобне Мире једноставно су тешка заблуда. Они су под толиким обостраним утицајем да се усуђујем да кажем да њих двоје функционишу као један организам са двије главе.

Небојша Човић, председник Демократске алтернативе, бањалучке "Независне новине"

Дабогда те загрлио Холбрук

Марко Јакшић Нисмо ми овде Милошевићева прћија. Док се Ричард Холбрук грлио и склапао споразум са Милошевићем, ми нисмо тамо били и нико нас ништа није питао.

Марко Јакшић, члан СНВ, митинг у Косовској Митровици

Крвави престо

Артемије Свака српска жртва на Косову јесте ексер којим се учвршћује расклимани престо власти Слободана Милошевића.

Артемије, епископ рашко-призренски, "Глас Америке"

Мартовске иде

Изјаве.нет Проклети март. Стиже сваке године.

неименовани Нишлија, коме је поштар донео позив за војну вежбу, "Данас"

Србија у Ирану

Горан Матић У Ирану ће власт бирати ирански народ, а не светски медији, а тако ће бити и у СРЈ.

Горан Матић, савезни секретар за информисање, у разговору са отправником послова иранске амбасаде

Субјективне слабости, без објективних околности

Ивица Дачић Наша је обавеза да грађанима Младеновца и целог Београда још упорније указујемо на погубност политике коју воде локални челници. Не смемо им дозволити да своју неспособност и нечастан рад скривају иза објективних тешкоћа са којима је суочена наша земља, а које су последица десетогодишњих притисака и агресије.

Ивица Дачић, председник београдских социјалиста, у Младеновцу

Преписивање се кажњава по закону

Иван Марковић Данас је приоритет изнад свих да се сачува држава, па зато морамо правим именом крстити оно што смо до сада тако, помало нежно, звали опозиција.

Иван Марковић, секретар Дирекције ЈУЛ-а за информисање, у Сопоту

Није нам ништа! (Није да није)

Мирослав С. Ковачевић Нација битише. Идемо даље. Ми смо исувише јак народ, са јаком генетском основом, навикли на недаће, да бисмо рекли да је 78 дана било довољно да умиремо и оболевамо више. Тако нешто би било шпекулативно тврдити, то се не може генерализовати: нико нема шансе да за 78 дана уништи Србе.

Мирослав С. Ковачевић, неуропсихијатар и начелник неурологије Ургентног центра

Наиван или непаметан?

Момир Булатовић Ђукановић је наиван момак који је прихватио све што паметан човјек не би.

Момир Булатовић, савезни премијер, "НИН"

Неколико пријатељских речи

Зоран Ђинђић Одједном сви хоће да виде председника ДС кога не напада РТС. Ја желим да председника ДС РТС напада сваки дан.

Зоран Ђинђић, председник ДС, на Скупштини странке

Неколико пријатељских речи

Слободан Вуксановић Не вреди викати 'помаже Бог' на митингу, а изјашњавати се као атеиста. Не вреди звати грађане на демонстрације, а онда одлазити на тајне преговоре код Милошевића. Не вреди критиковати режимску елиту, а дружити се с њом и личити на њу по свим статусним симболима новокомпонованог доба. Да би неко био лидер, мора волети људе или их бар поштовати, а посебно своје сараднике. Да би неко био лидер, мора бити пре свега васпитан човек. Вероватно је због тога рејтинг садашњег председника ДС 1.7, а странке пет пута већи.

Слободан Вуксановић, неуспешни кандидат за председника ДС-а, на Скупштини странке

Духовно понављање

Небојша Брадић Рекли су им да је култура важна, али оне мисле да је од актуелног стваралаштва важнија културна традиција, а од културне традиције странка на власти. Они који су прогласили духовну обнову треба да знају да је то једна изузетно реакционарна идеја, оживљавање старих вредности које на крају засмрде.

Небојша Брадић, смењени управник Народног позоришта, "Време"

Позитивна доброта

Недељко Бајић Баја Зар је то лош текст? 'Гинем гинем да ти скинем хаљину што шушти, ако, ако нека гинем, погинућу мушки.' Ја мислим да је добар. И позитиван. Уз то се сви радују. Ако немате ништа против.

Недељко Бајић Баја, фолк певач, "Блиц"