Пролеће је, а ја у Америци

Медлин Олбрајт Пролеће није увек најбоље годишње доба на Балкану.

Медлин Олбрајт, државни секретар САД

Шок соба "Србија"

СПО Непристајање ојађеног и очајног народа на зло братоубијања, 'тројни пакт' користи као прилику да покаже своју спремност на то зло, још једино зло које нам нису приредили за последњих десетак година њихове антидржавне, антинационалне и, по свему, штеточинске власти. Србија је у шоку, а не у страху. У тишини понижења и злочина којима су изложени, људи једни другима преносе само једну реч: ОТПОР!

СПО, у саопштењу

Полигон за савлађивање обавеза

Драгомир Томић Ове године принуђени смо да у тешким условима, из познатих разлога, пројектујемо одговорне задатке који изискују велики напор, а уколико обавезе буду распоређене на свим нивоима, лакше ћемо их савладати.

Драгомир Томић, потпредседник републичке владе, у Бујановцу

"Русија, Белорусија и Црнорусија"

Горан Свилановић Потпуно ми је несхватљиво да неко може да региструје странку и да не сме да каже да се залаже за улазак у ЕУ, док се режим отворено залаже за улазак у Савез Русије и Белорусије.

Горан Свилановић, председник ГСС-а, конференција за новинаре

Првих десет година

Зоран Ђинђић Опозиција мора да буде поносна на протеклих десет година. У којој би земљи демократска опозиција под овим условима опстала?

Зоран Ђинђић, председник ДС-а, "Глас јавности"

Има да нема

Небојша Павковић Нема опште мобилизације, нема гомилања снага у јужном делу земље и нема никакве опасности од нове агресије.

Небојша Павковић, начелник Генералштаба, "Бета"

Невиност са заштитом

Мило Ђукановић Ми улажемо максималне напоре да припремимо и црногорске државне органе и црногорску јавност да се, у случају почетка отворене деструкције београдског режима, црногорска државност и црногорска слобода заштите у Црној Гори.

Мило Ђукановић, председник Црне Горе, конференција за новинаре

Завијач у црно

Бранислав Лаиновић Дуги Не дирам у Арканов патриотизам, у његов боравак на ратишту. О томе, наравно, најбоље знају они који су тамо били. Схватам и бол Арканове породице, пријатеља, оних који су га волели, али веома добро знам и колики је бол он нанео другима, само се о томе нигде не пише, иако је многе у Београду завио у црно. А знам и да су разлози многих ружних догађаја били крајње бизарни. Зато не могу да разумем оне који за стотину или нешто више марака пишу хвалоспеве о човеку који је прекршио православне црквене каноне, али и моралне и људске.

Бранислав Лаиновић Дуги, новосадски бизнисмен, "Блиц"

За законито насиље?

АНЕМ Случај РТВ 'Пожега' сведочи да режим у Београду сада не преза ни од очигледно незаконитог насиља и провокативних неистинитих изјава, које имају за циљ да жртве и обичне грађане прогласе хулиганима и насилницима, а насилнике жртвама.

АНЕМ, у саопштењу

Шоку председник

Изјаве.нет Уважени господине Председниче, ми Албанци с Косова, не можемо мирно посматрати ова прљава дела наших сународника који су издали и себе и свој народ. Кад ово кажемо мислимо на самопрокламоване вође који компромитују сами себе пред народом. Нећемо дозволити да се нашом судбином поигравају полтрони запада. Нико нема за право да говори у наше име и у име нас Албанаца који желимо да живимо са Србима. Нећемо дозволити да нас окупљају и заводе пиони запада, који имају јасне циљеве, а то је независно Косово. Ми јасно кажемо, нећемо независно Косово ми хоћемо заједницу свих националности и Срба и Црногораца и Турака и осталих.

писмо 433 Албанца, председнику СРЈ, "РТС"

Слика и прилика

Изјаве.нет Окривљени су објавили на насловној страни фотографију везаног кера и написали пратећи текст ЛАЈ КЕРО САНТХУБЕРСКА, што асоцира на оштећеног из разлога што оштећени има неколико прекршајних спорова у задњих пар месеци са окривљенима, за шта су и новчано кажњавани и што станује у Б. В. Селу, чији је назив до краја Другог светског рата био Сантхубер.

Рајко Рајо Поповић, у образложењу нове тужбе против "Кикиндских новина"

Проклета могућност избора

Светлана Бојковић Напустила сам Народно позориште из зна се којих разлога - ако не могу да бирам ко ће ми бити председник, могу бар да бирам ко ће ми бити управник.

Светлана Бојковић, глумица, "Блиц"

Објективне лажи и субјективно поштење

Изјаве.нет Објективне лажи су у ствари јако здраве. На овој плочи ми признајемо многе ствари о себи. Прилазе нам жене које су добро послушале текстове и кажу да не могу да верују да има тако поштених мушкараца. Отворено кажемо 'Ја не знам да волим, на знам да пазим, тек памет да солим, по свему да газим и лепо ти кажем шта ћу ти ја'.

Сандро Марковић, из "Прслук бенда", "Блиц"

Рушка птоломејац

Рушка Јакић Кад ујутро видите ону црвену лопту учини вам се да Сунце рађа Земљу, а не Земља Сунце.

Рушка Јакић, млада, лепа и перспективна водитељица, ТВ "Пинк"