Браћа по матери

Младен Шварц Козмополитизам је пуно опаснији него што је икада могао бити комунистички интернационализам. Потпуно се слажем са српским политичарем хрватског подријетла Војиславом Шешељем, који је недавно рекао да морамо поставити брану том новом свјетском поретку док он није уништио свијет.

Младен Шварц, домољуб, интервју ријечком "Новом листу"

Лажа и паралажа (II)

Мирко Марјановић Потврђује се исправност политике убрзаног привредног раста и спровођења реформи и то у условима стабилних цена. Већ неколико месеци црни девизни курс мирује и тржиште је добро снабдевено.

Мирко Марјановић, председник Владе Србије, у Горњем Милановцу

Просторно планирање

Стјепан Месић Егзодус Срба из Книнске крајине после операције 'Олуја' био је планирани потез председника СРЈ Слободана Милошевића.

Стјепан Месић, председник Хрватске, у Скопљу, "Бета"

Издајници свих боја

Вук Драшковић Слободан Милошевић, Мирјана Марковић и Војислав Шешељ су највећи издајници и националне штеточине у историји Србије.

Вук Драшковић, председник СПО-а, "Студио Б"

Слуга Рајо и његово право

Изјаве.нет Кикинда, Војводина и Србија уморни су од Рајка Поповића, главног уредника јединог листа који издаје РТС - кикиндске Комуне, човека који се већ свима на главу попео, ваљда највеће тужибабе у историји новинарства, која час себе препознаје као керу сентхуберску, а час као еквилибристу на циркуском велосипеду, балансеру...

НДНВ, саопштење

Извоз здравља

Изјаве.нет Шесто место по вредности извоза из СРЈ заузимају лекови за малопродају, иако у земљи влада несташица.

Бранко Радуловић, члан Групе 17, конференција за новинаре

О наседању

Ивица Дачић Ми веома често наседамо на један трик а то је да према Југославији постоје некакве санкције. Према Југославији званично никакве санкције међународних мултилатералних организација не постоје. Постоје мере оних који су нас и бомбардовали, дакле једне регионалне организације ЕУ, чија је политичка надградња западноевропски савез, односно НАТО пакт који је инструмент политике америчке администрације.

Ивица Дачић, председник социјалиста Београда, конференција за новинаре

Пакао за комунисте

Иван Марковић Ја се сад само питам - како ли изгледа пакао, ако је Артемије божји човек на земљи.

Иван Марковић, министар за телекомуникације, Радио "Б2-92"

Критична атмосфера

Зоран Ђинђић Србија је специфична земља у којој постоји критична маса за промене, али не и атмосфера.

Зоран Ђинђић, председник ДС-а, "Бета"

Некриминални нељуди

Бранка Прпа Један од двојице инспектора који су ме сутрадан испитивали, у једном тренутку је констатовао: 'Знате, криминалци не убијају на Ускрс!' Запитала сам га: 'Јел'те, па, који су, онда, то људи?' 'То нису људи, госпођо'!

Бранка Прпа, супруга убијеног Славка Ћурувије, "НИН"

Права слоновача

Изјаве.нет 'Плави слон' се не прави сваки дан. Он излети у можда десет година. Као 'Краљ кокаина', 'Идемо на Марс'... Тешко је то поновити.

Мануела и Неша Twins, о новим и старим хитовима, "Блиц"