Бруто извињење по глави становника

Матија Бећковић Кад би мене неко слушао предложио бих да у време штедње уместо "добар дан" уведемо "извините". Говорећи само "извините", помножено са бројем становника, произвели бисмо највише позитивне енергије.

Матија Бећковић, песник и академик, "Вечерње новости"

Чим уђемо има и да учествујемо

Борис Тадић Наш циљ није само да уђемо у ЕУ, већ да успешно учествујемо у њој.

Борис Тадић, председник Србије, на конференцији Иновација у предуниверзитетском образовању, РТС

Тисућљетњи кандидати

Реџеп Тајип Ердоган Хрватска није ни постојала као држава када смо ми пре неколико деценија поднели молбу за улазак у Европску економску заједницу (ЕЕЗ), односно ЕУ.

Реџеп Тајип Ердоган, премијер Турске, приликом недавне посете хрватске премијерке Јадранке Косор, о турском подношењу захтева за ЕЕЗ 1963. године, истанбулски "Заман"

Дан републике земље Сафари

Јосип Јошка Броз Током следеће седмице предаћемо 11.000 потписа за регистрацију тако да ћемо бити једина регистрована комунистичка партија у Србији. Остале комунистичке партије које нерегистроване постоје јесу секте, чији лидери покушавају да праве удружења која се не разликуку од риболовачких. Имамо везе са свим бившим републикама и све леве снаге ће се ујединити на територији СФРЈ. То је једини начин да економски опстанемо.

Јосип Јошка Броз, унук Јосипа Броза и председник Комунистичке партије, на свечаној академији поводом 65 година од проглашења ФНРЈ, "Данас"