Само сервилност (према Кацину) Србе спасава

Јелко Кацин Шокиран сам одлуком Србије да њен представник не присуствује додели Нобелове награде за мир кинеском дисиденту Лију Сјаобоу. Нема ни једне земље кандидата [за чланство у Европској унији], или потенцијалног кандидата, која на такав начин манифестује своју сервилност.

Јелко Кацин, известилац Европског парламента за Србију, "Дојче веле"

Нобелова награда за гледање свог интереса

Вук Јеремић Све наше одлуке везане су за остварења националних интереса. Кина је један од најважнијих билатералних партнера Србије. Истовремено, Србија посвећује пажњу заштити људских права и допринос томе показује политиком коју води. Људска права су за Србију једна од највећих вредности којима се руководимо на путу ка ЕУ.

Вук Јеремић, министар спољних послова, о одлуци да представник Србије не присуствује додели Нобелове награде за мир кинеском дисиденту Лију Сјаобоу, "Прес"

ЕУ чланови најстарији

Јосип Јошка Броз Ми смо били део Европске уније и раније, сарађиваћемо са сваким ко нам постави услове који одговарају нашем народу. Тренутно нам постављају неке услове који су без везе. Зашто не инсистирају да уведемо прописе који уређују да је жена заштићена као мајка, већ неке друге који показују да им није ни стало да ми уђемо у ЕУ?

Јосип Јошка Броз, предајући потписе за оснивање Комунистичке партије, РТС

Једноставни осећај за енергетски филинг

Једноставни осећај за енергетски филинг Ивицу одувек доживљавам као брата, али остале жене у странци једноставно осећају ту енергију правог вође.

Славица Ђукић-Дејановић, као потпредседница СПС-а, о присуству Ивице Дачића на Форуму жена СПС-а, "Курир"

Вуков напријед (у НАТО)

Вук Драшковић Ако се Србија определи за евроатлантске интеграције, цео овај регион ће кренути у том правцу. У супротном, цео регион ће, по закону спојених судова, кренути ка нечему што ја називам паклом.

Вук Драшковић, председник СПО-а, о потреби уласка у ЕУ и НАТО, "Данас"

И скалп дајем(о) за ЕУ!

Божидар Ђелић Мој Дејвис куп би био улазак у Европску унију. За то бих без проблема обријао главу.

Божидар Ђелић, потпредседник Владе за европске интеграције, о шишању тенисера Србије после освајања Дејвис купа, "Ало!"