Позитивних ефеката има, само се не осећају

Слободан Милосављевић Због пробијања пројектоване инфлације, и одлагања одмрзавања зарада за јануар, први позитивни ефекти стезања каиша и побољшања стандарда још се не виде. Ни сам их лично не осећам! Напротив, видим да је моја куповна моћ у паду, иако са министарском платом од 100.000 динара зарађујем више од просека.

Слободан Милосављевић, министар трговине и услуга, "Вечерње новости"

Устав и страначка искљученија

Драган Тодоровић Наш одборник је тако гласао јер је мислио да је то у складу с Уставом, да Црногорци треба да имају права као што имају припадници других националних мањина. Међутим, увођење црногорског језика у службену употребу коси се са нашим ставовима и Гвозденовић ће сигурно бити искључен из Српске радикалне странке.

Драган Тодоровић, шеф посланичког клуба СРС-а, о гласању одборника Миодрага Гвозденовића за увођење црногорског језика као службеног у општини Мали Иђош, "Ало!"

Слажем се са ставом странке (али не и са собом)

Божидар Делић Званичну политику СНС увек износи председник странке и ја се са њом, као и сваки други члан странке, у потпуности слажем и око тога никада нисам имао недоумица.

Божидар Делић, посланик СНС-а, "Бета"

Републикански краљ и краљевски републиканац

Вук Драшковић За победу тог програмског дела СПО потребна су два мала услова. Први је да већина народа то подржи, а други да и краљ буде снажно за краљевство.

Вук Драшковић, председник СПО-а, одговарајући на питање да ли је престолонаследник Александар крив што се у Србији није примила идеја обнове монархије, "Курир"

Томиликс

Томислав Николић Страни дипломатски представници у контакту са мном воде рачуна о тону и садржају разговора.

Томислав Николић, председник СНС-а, одбијајући могућност да буде компромитован објављивањем америчких депеша на сајту "Викиликс", "Блиц"