Урођенo знање и стеченa интелигенција

Томислав Николић Постоје урођени и стечени утисци.

Томислав Николић, председник СНС-а, на констатацију новинара да му допусти да има утисак да је РТС објективан медиј, "Око" РТС-а

Неприродном селекцијом пензионера до млека

Иван Андрић Пензиони сектор јесте социјална категорија, будући да му је потребно 50 одсто помоћи. Ми се боримо да то буде економска категорија. Кажемо да због неспремности на реформу Фонда држава неће имати за субвенције за пољопривреду, па самим тим неће бити ни млека. Смањите субвенције за Фонд на 30 одсто па ће бити млека.

Иван Андрић, посланик ЛДП-а, посланицима ПУПС-а, РТВ

Тај цитат који се не брише

Енди Спаркс Није на Еулексу да одлучује о томе. Како је господин Борис Тадић рекао, ако је Тачи представник Албанаца, разговараћемо док не буде другачије. Али само цитирам господина Тадића, није посао Еулекса да се о томе одлучује.

Енди Спаркс, заменик шефа мисије Еулекса, на питање да ли очекује да "после свега овога Тачи буде главни преговарач Приштине", "Вести"

Само на развоју (и виталном достојанству) не штедимо

Мирко Цветковић Буџет за идућу годину је штедљив и развојан и објективни је одраз економске снаге Србије, а биће основ за оживљавање и дугорочни развој привреде, наставак реформи и инвестиције у инфраструктуру. Влада Србије постиже озбиљне резултате у остварењу најважнијих националних интереса као што су витално функционисање државе и достојанствен живот грађана.

Мирко Цветковић, премијер Србије, образлажући предлог буџета за 2011. у Скупштини, "Бета"

Похваљени као нагрђени

Роберт Гелбард Одајем признање Тадићевој влади, која уочава да постоје практична питања између две суседне земље која треба решити, а која се односе на електричну енергију, телекомуникације, саобраћај, снабдевање водом. Оптужбе на рачун Тачија не би требало да буду препрека будућем дијалогу Београда и Приштине, нарочито када је реч о питањима од важности за грађане.

Роберт Гелбард, бивши амерички специјални изасланик за Балкан, за "Глас Америке", "Танјуг"

Без игђе икога

Ђорђе Вукадиновић Када је реч о о корупцији ми немамо тако крупних риба као што је Иво Санадер, имамо много мањих. У Србији је корупција системска и ендемска. А немамо ни таквог барона у политици као што је Мило Ђукановића. Немамо ни таквих патолошких злочинаца као што је Тачи.

Ђорђе Вукадиновић, уредник НСПМ-а, на питање "да ли европска метла може да стигне и у српско двориште", "Политика"