Не оспоравам ништа (осим свега)

Соња Бисерко У Србији се извештај Дика Мартија користи као кључни аргумент за криминализацију Косова као државе и за оспоравање независности. У извештају на први поглед није јасна такозвана Жута кућа, односно, чињеница је да се трансплантација органа, а то тврде угледни лекари, мора обављати у потпуно другачијим условима. Тај део приче је мало вероватан, али то не значи да нешто из извештаја није тачно. Нема разлога да се било шта оспорава.

Соња Бисерко, председница Хелсиншког одбора за људска права у Србији, "Е-новине"

Чији год орган нађеш ти пресади...

Изјаве.нет У овој болници су забележени случајеви пресађивања органа од непознатих донора, али се хирурзи не могу сматрати одговорним за то.

Сулејман Кодрo, шеф одељења за трансплантације КБЦ "Мајка Тереза" у Тирани, за албанску "ТВ Топ њуз", "Политика"

Прекратка историја за такве премијере

Тим Џуда Ако се икада докаже да је Блеров и Клинтонов пулен на Косову, Хашим Тачи, заиста мафијаш и нарко-бос каквим га представља Мартијев извештај, то ће бацити потпуно ново светло на интервенцију НАТО-а на Косову и у Србији. Тачи неће бити и први косовски премијер иза решетака – након Рамуша Харадинаја – али у краткој историји једне мале земље, и то је превише.

Тим Џуда, британски публициста и експерт за Балкан, "BBC"

(Нова) Србија се пред упитницима сагињати неће

Велимир Илић Србија има шансе да уђе у ЕУ, али кад економски постане јака, снажна – зваће нас они и вући за рукав да уђемо, а неће нам слати упитнике са шест хиљада страна да попуњавамо.

Велимир Илић, председник Нове Србије, "Око" РТС-а

Људско право да се вади људски орган

Јакуп Краснићи Извештај Мартија намерно фабрикује чињенице и брка разне временске периоде само да би сатанизовао борбу народа Косова за слободу и људска права.

Јакуп Краснићи, вршилац дужности председника Косова, тражећи од чланица Савета Европе да не усвоје извештај Дика Мартија о трговини органима, "Бета"

МУП, прва пошта Србије

Зорана Марковић Оно што је добро, јесте то што је пошта нама ипак стизала. Будући да се ово често дешава, очигледно је да МУП то не ради случајно, већ по неком модусу и правилу. Њих не можемо да натерамо да нешто промене, али можемо да захтевамо да се поштују принципи тајности писама и кореспонденције појединачних и државних органа.

Зорана Марковић, директорка Агенције за борбу против корупције, о чињеници да је МУП отварао писма упућена Агенцији, "Политика"

Нама отето није проклето?

Александар Баљак

* Склопите карту Велике Србије! Само Србија у облику визиткарте биће свуда прихваћена.

* Србија је на највећем делу своје територије целовита.

* Отети део територије нисмо у могућности да вам вратимо јер би у том случају дошло до дестабилизације читавог региона.



Александар Баљак, афористичар, "Политика"