Плате су нам на одрживо ниском нивоу

Божидар Ђелић Плате у бившим југословенским републикама нису све на одрживом нивоу. Тачно је да су се плате у Србији у последње две године релативно смањиле и то је првенствено последица слабљења динара, јер друге земље бивше СФРЈ имају фиксиране или слабо пливајуће курсеве својих валута.

Божидар Ђелић, потпредседник Владе, "Економист"

Зулу братство

Амфилохије Неки кажу да променимо свој језик и уведемо неки нови, непостојећи, којим нико никада није говорио у Црној Гори. Можемо то и да урадимо, али се тиме не обнавља душа Црне Горе, њено памћење и њена памет. У Европу се не иде као просјак, да се оголиш, скинеш, као припадник Зулу племена.

Амфилохије, митрополит црногорско-приморски, "Бета"

Косоволекс

Јусуф Сонмез То је било зато што се нисам одазвао суду Еулекса. Искрено, не пада ми на памет да то урадим. Не верујем у косовске институције, нити у то да једна територија, толико огрезла у криминал, може да обезбеди фер суђење. Чак ни под окриљем Европе и УН.

Јусуф Сонмез, турски хирург, осумњичен за трговину људским органима, о томе зашто је на потерници Интерпола, "Вечерње новости"

Избори се за изборни систем

Ивица Дачић Највећим странкама одговара већински изборни систем, уосталом Милошевић је имао по већинском систему 196 посланика од 250 иако није имао више од 50 одсто гласова на изборима. Демократска странка је бојкотовала такве изборе ‘92. године, а сада, како се чује у јавности, "извори из кабинета председника наводе да се ДС залаже за тај систем". Ако је то тачно, онда је парадоксално да ДС данас тражи изборни систем који је био на изборима ‘92. године које су они управо због тог система бојкотовали.

Ивица Дачић, председник СПС-а, "Блиц"