Величина величини тежи

Млађан Динкић Ја ништа не радим планирано, али за Брену бих писао увек, она ми је пријатељица. Ако би ми пала на памет нека песма која би била као створена за Брену, наравно да бих радио за њу, она је величина.

Млађан Динкић, као композитор, "Ало!"

Патике за Дедиње

Петар Петковић Свака реч, коју је до сада Чедомир Јовановић изговорио о Коштуници, представља чисту лаж. Право је питање како је Чедомир Јовановић у политику ушао са похабаним патикама и преко ноћи стигао до дедињских вила, џипова и луксузних станова.

Петар Петковић, портпарол ДСС-а, "Вести"

Колубарска битка против Коштунице

Чедомир Јовановић Данас Србија мора да сазна колико су били приземни интереси који су се крили иза Коштуничине кампање криминализације Зорана Ђинђића, која је довела до убиства премијера, а затим и рушења његове владе крајем 2003. године. Озбиљна истрага и гоњење у афери "Колубара" најбоље ће показати цену лажног патриотизма ДСС-а, који је после 5. октобра поставио своје људе на место директора "Колубаре".

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, "Вести"

Мушкарац- жена-лезбејка-свештеник

Предраг Аздејковић На програму фестивала је доста филмова о односу религије и хомосексуалаца. Рецимо, о мушкарцу који је променио пол и постао жена и лезбејка, а хоће да буде и свештеник. Или о свештенику који је отворио склониште за младе транссексуалце.

Предраг Аздејковић, директор другог Интернационалног фестивала геј филмова "Мерлинка", "Вести"

Мотика без куке

Јелена Триван Изјава Велимира Илића је озбиљна опомена, али не властима него грађанима Србије. Они који се представљају као лидери опозиције и промена убише се унапред делећи међу собом функције, а грађанима су понудили стиропор и евентуално мотику, и то за батине, а не за рад. Неке од њих је народ већ отерао кукама и мотикама и сигурно не жели поново да их види на власти.

Јелена Триван, потпредседница ДС-а, "Бета"

Наши 2011.

Велимир Илић Опозиција хоће да преузме власт на легитиман и демократски начин и не жели нереде. Ипак, имају пример у свету како су прошли сви који се осорно понашају и који су избегавали да распишу изборе, који су блокирали медије, као и ови наши. Кад се дигне кука и мотика, то је тешко исконтролисати.

Велимир Илић, председник НС-а, "Бета"

Наш евро вреди три пута више од оригинала

Миладин Ковачевић Са просечном зарадом од око 350 евра при дну у поређењу са регионом, али да када се децембарска зарада прерачуна у евре према паритету куповне моћи, онда се види да 37 евра у Србији вреди као 100 евра у ЕУ, по чему је просечна зарада у Србији једнака 1.100 евра, што је тек нешто мање него у Словенији.

Миладин Ковачевић, заменик директора Републичког завода за статистику, на представљању новог броја "Макроекономских анализа и трендова", "Данас"

Недругарска (само)критика

Млађан Динкић Само ако дође до великих промена и преокрета, можемо да очекујемо бољитак за грађане и победу на наредним парламентарним изборима. Ако ништа не променимо, странке власти ће да доживе убедљив пораз! А времена за чекање више нема.

Млађан Динкић, потпредседник Владе и министар економије и регионалног развоја, "Вечерње новости"