Ненаучно чудо

Марко Бацковић Динкић је био сјајан студент и магистрант, али нажалост, отишао је у политику и видите шта се догодило.

Марко Бацковић, декан Економског факултета у Београду, о могућности да се Млађан Динкић врати универзитетској каријери, "Прес"

Само Супермен Србију Спасава (после Динкића)

Небојша Ћирић Кандидат који ће доћи на место министра економије после одласка Динкића мора да буде готово као Супермен који треба да спасе посрнулу српску економију. Морате имати пуно енергије, пуно да радите, да имате пуно идеје, да се не плашите изазова. Увек је потребно да имате наравно теоретска знања, да сте академски потковани, али и да сте оперативни.

Небојша Ћирић, државни секретар у Министарству економије и незванични кандидат за новог министра, "Б92"

Никад не мењај тим (и премијера) који губи

Славица Ђукић-Дејановић Мислим да премијера не треба заменити. Мирко Цветковић одлично ради свој посао. Да сам ја ДС, не бих Цветковића дала ни за шта на свету, баш као што не бих дала ниједног министра СПС-а.

Славица Ђукић-Дејановић, председница Скупштине и потпредседница СПС-а, "Вечерње новости"

И мени дође да вриснем његово (Мирково) име

Ивица Дачић Ја понекад и за самог себе мислим да ли је добро да сам у Влади, имајући у виду да сам се више претворио у полицајца него у политичара.

Ивица Дачић, заменик председника Владе, министар полиције и председник СПС-а, РТС

Гутач кнедли по коалиционом споразуму

Мирко Цветковић Када је требало да донесем одлуку знао сам да имам две опције: да изнова по ко зна који пут прогутам кнедлу и кажем себи "ајде због коалиције то је тако како јесте" и оставим по страни проблем који сам констатовао и који ми смета у раду или да закључим да је реч о даљем урушавању ауторитета Владе, да је бесмислено да ја на то ћутим и још горе да наставим да водим такву Владу. Обратио сам се председнику Србије и рекао му, имам две опције - или да се разилазимо јер ја Владу не могу да водим под оваквим околностима или да сменимо људе који су до тога довели.

Мирко Цветковић, председник Владе, о одлуци да покрене смену потпредседника Владе Млађана Динкића и државног секретара у Министарству финансија Слободана Илића, "Блиц"

Где је та релаксираност док сам био нико

Млађан Динкић Ја сам из добре намере рекао Борису Тадићу, као што сам му рекао 2002, када су ме сменили с места гувернера, шта мислим ко су људи на које може да рачуна, по мом мишљењу. Тада сам био релаксиран, јер сам био нико, и он ме је тада послушао и постао председник ДС-а. И тада сам му рекао да постоји пар људи којима је дао превелику одговорност, који су просечне интелигенције, који нису људи који знају како се води држава, а они опет немају јавну одговорност, а креирају доста јавно мњење, праве сплетке, размишљају на тај партократски начин.

Млађан Динкић, председник Г17+, о смени с места потпредседника Владе, "Кажипрст" Радија "Б92"

Краљ је жив, живео премијер!

Краљева омладина Живео краљ! Живео премијер!

Краљева омладина, скандирање у Марићевића јарузи, на прослави Дана државности, "Вести"